Påsk

Denna helgen har varit innehållsrik kan jag lova. Vet inte riktigt var jag ska börja...

Jo med knäppskallarna jag sålde sadel till. Man slutar aldrig förvånas över alla dessa häst experter.. Ska inte säga så mycket men det är ju ca 20 år sen man själv börja med hästar på heltid. Dessa puckon som var i stallet ägde en 3-årig korsning arab/welsh. Den var 3 år och ca 140 hög. Typ en vanlig C-ponny men den var så kort i ryggen att hon som skulle rida in den hade sagt att den skulle ha en 15" sadel som är för en shettis. Kan undra hur denna stackars häst ser ut, för logiken i att en vuxen människa skulle rida runt i en 15" sadel hänger inte riktigt ihop... Gubben hennes ringde dessutom och förde snacket och hade noll koll på hästar så bara där fick jag ett par goa skratt. Så när gubben å den otroligt korkade kärringen dök upp så trodde jag att jag skulle dö av flabb.. Hon börja med att säga att hon skulle ha en hoppsadel och sen fråga hon om jag trodde hennes dressyrgjord skulle passa den sadlen.. Då har man inte mycket till koll...  Gubben sa hela tiden att de anlitat en expert på inridning och att hon sa att en 15" sadel skulle vara det enda som passa. De åkte med sadlen som jag visste inte skulle passa och mycket riktigt så ringde de efter ett par timmar och ville lämna hem den igen. Det blev en dyr sadel för deras del då de även backa på brunnen på stallplan med sin nyinköpta bil.. Ja jag säger då det dessa experter på häst.

Har ju jobbat hela helgen oxå och jag kan inte säga att det är så roligt längre tyvärr.. Saker å ting är väldigt förrändrade sen Carina sa upp sig. Tur ordningen på timmarna suger fis totalt så snart ger jag fan i det hela.. Får ju bara en helg varje månad framöver och andra som just börjat får en hel del mer. Det är ju bara 3 mån kvar i skolan och hoppas att jag får jobb direkt efter jag är klar. 

Nä nu blir det lite soffmys med min goding =)  


Bloggandet...

Nu kommer det nog bara bli mindre å minder bloggande från min sida. Jag har massor att göra och finner ingen insperation att blogga längre. Men ett å annat inlägg kommer säkert att dyka upp även om det inte blir så ofta.

Tjingeling på er =)


Napoleon å jag sommaren 2008 i Sjönevad ♥ Saknar min goa ponny ibland.


Royal Scarlett

Min häst Royal blir bara bättre å bättre. Inte så stressad idag utan han var helt kontrollbar. Jag är glad att jag skickade över honom till grannen. Det verkar som han fattat att stressa av lite. Idag drog vi en repa mot Ullared på banvallen, det är egentligen idiotiskt av mig att välja ett rakspår med en överladdad travare. Men jag har ju haft honom ett tag så är rätt säker på att han lyder mig. Det gick stundtals i full galopp men det är ju bara att ställa sig lite i halvsits och låta honom ladda av. Sen blev det tempoväxling i alla gångarter och det var inga protester, bara den gamle mannen fått ladda av lite energi. Imorgon måste jag rida Frasse och får väl se vilket humör han är på =) Det e riktigt segt ikväll är trött i kroppen av allt som hänt i veckan men huvet går på högvarv. Får nog åka och hälsa på en vän nästa helg så man får lite perspektiv på saker å ting.

 
Tjing Tjing mina vänner =)


Tossiga jag...

Ibland är mitt liv lite upp å ner fast för det mesta har jag kontroll. Fast just nu känns det som att jag går i en dimma. Jag vet varken in eller ut längre. Å allt beror på en enda person..... Fasiken, jag som sällan låter mig påverkas av andra har blivit helt puckad bara han dyker upp. Det kan ju inte bli så mycket värre heller då jag vet att han är i ett förhållande. Men sen första dagen jag såg honom så kunde jag inte släppa honom med blicken och det e jobbigt. Jajajaja det e ju bara att gilla läget, det kommer säkert fler sånna här män och varför hänga upp sig på en som är upptagen???? Det är bara min vanliga otur som slagit till igen.

Denna veckan har innehållit ett farväl, kanske på återseende. En av grabbarna slutade på kursen för han var färdig, hoppas han får ett bra jobb. Ett besök på Cirkus Brazil Jack med familjen och en massa mys med mina hästar. Frasse har ridits en del av en tjej kompis, jag inte hinner rida 2 på kvällen själv om jag ska göra det ordentligt. Så det är gott att bara ha fokus på en och eftersom jag nästan gett upp om att få ordning på Frasse så är det gott när någon annan tar tag i det. Jag har ju lite väl ont i ryggen igen och det är inte lämpligt att sitta så mycket som jag gör i skolan. Så rida är ju egentligen bra men kvällarna är lite korta än för att hinna med 2 hästar.

 
Gicca tar kort på mig och Frasse


Sol och plugg

En toppen helg har snart flutit förbi. Vädret har varit toppen i 2 dagar och mina hästar har skött sig exemplariskt. I lördags jobbade jag och sen gav jag mig ut en sväng på Royal och han var så lugn å mysig. Vi fick även sällskap av Alva och Julia som glatt cyklade med oss en sväng på banvallen. De små goa tjejerna tjattrade hela vägen till Gällared och tillbaka och Royal var väldigt nöjd över sällskapet. När jag kom hem blev det plugg hela kvällen och jag kom en bit i boken =) 

Söndagen var jag ledig och det var häst hela dagen. Greja med Frasse och vi red älgrundan och han var riktigt lugn, nästan lite seg. Men jag klagar inte det var gott att skritta och trava i lugn takt och inga bock språng. Han stressade ju lite när jag gjorde tempoväxlingar så han var skummig när vi kom hem. Det blev ett litet bad i vattenslangen, det var behövligt. Sen åkte jag ner till Plönninge för Veronika hoppa Gooodwill. Det gick bra för att vara första start för säsongen. Ett pet i varje klass så hon var nöjd. Han skötte sig bra förövrigt. Mina ben blev lite röda som vanligt när solen titta fram men det var värt att gå med kortbraller. Det är alltid varmt när man är i Harplinge och tävlar. 

Nu sitter jag i skolan och vi har haft teori igen och det kommer det bli resten av dagen. Sen blir det stallet och en sväng på Royal. Hoppas dock på sällskap så båda får röra på sig idag. Nä nu får jag plugga lite mer =)


Veronika och Goodwill


Fredag

Tihi å fniss ja så är det just nu.. Jag har koncentrations svårigheter i vanliga fall men nu är det värre än vanlig. Ja det finns en man som gör mig tokig och jag blir som en fjortis när han tittar på mig. Jag blir generad när han till talar mig och jag vill bara sjunka genom jorden varje gång han passerar mig.. Så just nu är det väl så där att vara jag. Men ingen har avslöjat mig än =) 

Gicca och jag var i stallet idag och jag red Frasse. Det gick super bra och jag höll mig kvar hela rundan. Gicca tog en promenad med hundarna och tog lite kort på mig. Får väl se hur de blev innan de visas för allmänheten. Var hos Måns en sväng och han hjälpte mig med bromsarna på volvon. Bytte även däck så nu rullar den så fint så. Det blir till att sova några timmar innan det är dax att åka och jobba som vanligt....

Tjing tjing =)


Köra lastbli

Fick en go överaskning igår när Bengt kom in och sa att efter lunch ska det köras lastbil... WHAT!! Jo det blev JAG som fick sätta mig i en volvo lastbil och börja köra. Bengt är ju back instruktör så.. just det .. backa var det jag skulle träna på. Det gick bra jag körde inte på något eller över någon heller.. Men bläää vad man satt illa och den var trist även om det var gött att köra automat.
Idag hade vi oxå körning på schemat jag fick börja och även åka med på sista rundan. Det blev den omtalade Scanian som de flesta bara avskyr.. Men inte jag, bara älskade den. Satt gött, såg bra åt alla håll och det kändes hemma liksom. Så jag var nöjd över att få köra med den. Den var både manuell och automat å att växla den gick super bra jag fann mig direkt så det är en favvo redan.

Satt och glodde igenom en massa gamla grejer å fann äntligen kortet på min älskade Lova...Det var så längesen jag såg henne nu eller red henne. Fast saknar den lilla bitchen ibland.


A whole lot of solid (Lova)


Blaskväder..

Det var så fint väder igår och idag är det pissregn igen.. Vi var ute och välte hytt på en lastbil igår fast om sanningen ska fram så slappa vi mest. Det är ju inte så avancerat att kolla hur det fungerar. Idag är det plugg igen och vi har just gått igenom bromssystemet och hydralik. Så nu är det egna studier. Ska gå in och göra lite prov på datorn och försöka hinna med C-teorin idag oxå. Fast sitter väl mest å sneglar på annat =) Men jag får ändå massor gjort. Börjar få disiplin på mig själv även om det suger med självstudier. Hade man en gång i tiden lyssnat när man väl var i skolan hade man säkert haft mer studieteknik och vetat hur man lägger upp saker å ting bäst. Fast jag kommer nog snart på hur jag ska bära mig åt....

Tänkte tagit en ridtur idag men får nog hoppa detta för mina hästar är nog blöta. Frasse och Royal har riktigt kli i pälsen nu när det fäller. De är helt lerinpackade och äckliga så det får nog bli stor rengörning istället. Nä nu blir det plugg uppdaterar mer sen...

Tjing tjing...


Sol och fint väder

Jag är så glad och lycklig just nu. Har lite svårt att berätta vad som hänt men det finns någon som gör mig glad. Skolan är toppen även om det är svårt att vara disiplinerad och plugga ordentligt. Men det tar nog ett tag att komma in i det hela. Det finns nog hopp för mig oxå att jag ska klara det. Har fått massor med nya vänner på kuppen och jag trivs som fisken i vattnet över att slippa höra samma gamla tugg.

Denna veckan va det ju truckkurs på schemat och den var avklarad i onsdags redan så igår satt vi mest å hängde och pluggade. Fick åka lastbil hem från Halmstad i onsdags oxå efter att vi alla klarat truck körprovet. Dermin körde och jag och Arne våran körlärare åkte med. Så roligt vi hade och det var längesen nivån på samtalen var så låga, men jag tror det var längesen jag skratta så mycket. Kan bara säga att skolan och privat livet är så mycket roligare helt plötsligt...

Igår hämta jag hem lilla Royal, lånade Veronikas släp och det låg som en smäck på vägen. Lastningen gick toppen även om det ösregna. Som grädde på moset kom världens roligaste hovis på besök. Även om han inte skodde mina hästar så är det lite svårt att åka hem, man blir liksom fast med honom hur jag än gör.. Hahahaha ja det blev lite analyser om det mesta som vanligt och även om jag var febrig så tjöta jag vidare. Det straffa sig idag så nu på kvällen har jag äntligen orkat göra lite. Det blev att vara hemma från skolan och ligga i sängen. Var en snabbis i stallet men borde ha ridit. Fast att rida med feber är inte så klokt kanske. Nä nu är det snart kvällen och man kanske skulle fixa lite mat. 

Tjing tjing =) 


RSS 2.0