Nu va det längesen

Ja det har hänt massor igen.... Nu vet jag knapt vad jag ska skriva. Min trädgård är snart helt klar ska börja med stenläggning imorgon runt huset. Sen så kommer det en grävare och det ska grävas vid stallet och sen blir det att gjuta väggar till boxar. Så på landet finns massor med projekt.
Jag blev rätt paff i lördags då messa ett ex. till mig som jag inte sagt ett ord till sen det tog slut -02. Jag kan fortfarande inte klura ut vad han ville eller varför han ens bryr sig om vad jag gör....Men tids nog så kommer jag nog underfund med vad han vill.. Men nu ska jag greja igen så hejs svejs...

Friluftsdag

Idag var det friluftsdag för Ida och hon var med mig i stallet. Hon har inte ridit sen den senaste friluftsdagen förra året, men allt gick bra. Hon red Nappe och jag red Bästis, Inger grannen till stallet var också med på sitt Connemara sto Junessa.

På eftermiddagen skulle syrran till sjukan så jag och barnen var på vallarna under tiden och det var populärt. Vi var och titta på djuren. Grisar, höns, kalkoner och får var på plats. Hoppas det kommer fler djur de var så söta. Mina favoriter var linderödsvinen de var så stora och skitiga. Helt underbara vill ha sådana. Jag får nog kolla om man kan låna sånna godingar de kan ju gå på baksidan i sommar.


Jaha...

Det var ett tag sen jag skrev fast vem bryr sig... Jag har haft fullt upp med begravning och en skadad häst.. Nu är Nappe bättre så jag har ridit honom idag. Han var inte halt men lite stel i sitt bakben. Så en dag i taget blir det tills han är helt återställd. Imorgon börjar projekt trädgård igen. Det har börjat sätta sig efter att grävaren varit här. Så min kommande stensättning runt huet ska börja och sen ska jag lägga plattor så jag får en ute plats. Hej svejs så länge.....

Farmor

Nappe är halt ännu men inte svullen. Jag och Hillevi släppte ihop honom med Keyen och det verkar gå bra. Ska släppa in Bästis till dem imorgon och då får jag hoppas att han låter min lilla häst vara. Nappes älskade Bettina har fått en ny uppgift hon ska gå med stofölen och vara en bestämd mamma.... Fast jag hoppas Bettan gillar de små liven hon är ju trots allt gammal och kanske inte gillar allt stohej längre.

Jag har jobbat idag och jag är så trött. Så det var skönt att få sätta sig ett tag och vila fötterna. Imorgon bör jag gå till kyrkan eftersom farmor dött men jag avskyr verkligen kyrkor, vet inte varför. Varje gång det är dop eller annat blir jag illa till mods bara vid tanken och jag smiter gärna undan. Jag brukar klara mig det är bra att skylla på hästarna ibland och att de går i första hand. Men på tisdag är det begravning och då är det bara att gilla läget. Fast jag slipper gärna.
 
Min farmor var en rivig dam som styrde med det mesta. Jag var hos henne och farfar varje dag ända tills farfar dog och farmor hamna på hemmet. Det blev en del besök där också men det blev inte det samma.  När hon fyllde 90 år så kände hon inte igen mig och hade ingen aning vem jag var och då insåg jag att det var snart slut på allt. Fast Man vill ju inte att någon ska dö men hon har det mycket bättre med farfar i himlen. Jag tror hon jagar runt på honom som vanligt igen. Jag hoppas jag blir lika enveten och gammal som henne........

Nappe

Jennie min super coola instruktör va på besök idag. Jag börja lektionen men min fot svullna igen så Jennie fick ta över. Jag ångrar inte det en sekund sicken häst jag har!!!!!!!! Han va så fin, jag har aldrig sett honom så fin. JAG äger en guldklimp i lyxförpackning. När lektionen var slut och Jennie hade åkt hem så skulle vi släppa ihop valackerna, då var olyckan framme Bästis sparka Nappe så blodet rann ner för ena bakbenet. Det small som ett bösseskott så jag trodde Nappes ben var av, men tur i oturen så var det inte så farligt när vi väl hade tvättat av honom så nu är han nog halt ett tag. Jag ska dit upp på morgonen och lägga om det och kolla om det är svullet för då får jag ringa till vetrinären så han får göra ett böjprov och se att det inte blir något värre av det. Detta är livet som häst ägare en massa olyckor som man inte kan kan förutse.... Men jag älskar min lilla häst och som vanligt kommer han i första rummet..

Jag va med på sjukhuset idag med Emelie. Hennes fot skulle undersökas och det var bra. Det hade läkt riktigt fint enligt det snygge läkaren vi fick...

Slapp Söndag

Hello alla där ute.... Denna helgen har varit kaos. Men jag gillar sånna helger. Vi var på konfirmation i Mellerud och det var kul att se alla goa släktingar. Vickan skötte sig fin fint i kyrkan och det gjorde lilla Emelie oxå. Fast det gick lite godismutor till Emelie, det är inte lätt att vara 4 år och sitta still i 1,5 tim i en kyrka. Jag har oxå problem att sitta där så länge. Efteråt var det mat hos moster Gittan, kallskuret och massor av fruker och annat gott. Vickan vet hur man skämmer bort sin stora kusin, hon hade gjort morotskaka och den är så god att man bara vill ha mer å mer hela tiden.... Jag körde hem på kvällen sen för jag hade inte ro å lämna Schacken med mina nya grannar för länge. Min hund är ju som hon är och det är bara att gilla läget.

Fredagen var en riktigt rolig dag. Jag fick se min häst bli riden av Jossan och han gick så bra han kunde, han är väldigt stark och tung riden. Jossan hade varit ute å festat kvällen innan så jag tyckte lite synd om henne, men hon är ung å rask så det gick nog ingen direkt nöd på henne.

Söndagen har så här långt inneburit städning å att få ordning i garaget. Vill ha in min bil ifall det börjar regna som det är sagt. Så nästa sak på programmet blir gräsklippning å sen blir det slappa framför dumburken....

RSS 2.0