Sjuk =(

Vaknade idag med förkylning och ont i halsen... Suck.. Nu sitter jag med en stor kopp te och försöker kurera mig.

Nu får jag nog ta och uppdatera er lite på mitt lite tokiga liv. Igår var det toppen fint väder så Linda, hennes 2 systrar och jag bestämde oss för en slädtur igen. Sagt och gjort så spändes Sammie för. Alla hoppa ombord på kälken och när vi skulle in på banvallen stod där en parkerad bil. Så vi skulle ta oss förbi och då brast skacklen och som tur var så stod jag framför hästen för att leda honom förbi bilen. Allt hände så sakta men tur i oturen att det var där och inte flera km hemmifrån. Så det vara bara att lossa hästen och leda honom hem. Jag och Lindas systrar drog hem kälken och så var det turen över.

Men vi var ju tvugna att motionera Sammie ändå så då togs Frasse in från hagen. Linda tog av den andra framskon på honom så han var barfota fram. Sen så gängade jag upp hålen i bakskorna och i med brodd. Allt var lungt så långt. Min häst är ju bara 5år och lite busig att rida, nu har han haft 7 veckors vila oxå så detta var premiär turen. Men jag satt upp och vi skritta mot skogen, vägen var fin och plogad. Men efter en stund svängde vi in på en av slingorna och där var det snö. Frasse bara ökade takten och pulsade i snön. Så fint där var ingen mer än skogens djur hade gått där så på vissa ställen var det djupsnö. Sen på hem vägen när vi kommit tillbaka på den plogade vägen hade jag världens piggelin till häst. Minsta komando på trav och han var på direkt. Men så underbar han är och snällare häst får man nog leta efter. Frasse ♥

I går kväll var jag i Harplinge och vi spela Wii. Det var så kul även om jag förlora på allt vi spela..... Jag är ju ingen dålig förlorare men hade nog horn i pannan igår när jag blev utmanad på diverse sporter. Fäktning var kul och friesbee var jag såååååå dålig på men det var många glada skratt och goa pikar. Ska minsann skaffa mig ett eget spel så ska en viss person åka på lite storstryk sen =)

Solen skiner även idag och termometern visar -12 så det blir en fin dag för en tur på Frasse. Även om jag har ont i halsen, feber och snorar så får jag minsann ge mig i kast med lite motion.....

Tjing tjing =)


Helloj....

Ja bloggade om ny färg i håret. Får väl sätta in en bild på det då Frida =) Det blev nån röd/brun variant igen eller det blir ju aldrig vad jag hade tänkt eftersom det är så olika nyanser i håret redan =) Behöver defenitivt gå och klippa mig eller jämna till det lite det är ju ett bra tag sen jag var hos frisören.
 
         


Igår var det julafton och allt var som vanligt. Mat och en massa paket till barnen. Fast jag hade nog varit snäll i år oxå (vilket jag betvivlar) jag fick ett helår på tidningen ridsport och en ny fräck radio till köket vilken jag tjatar om sen jag fyllde år..... Fick "tossor" av Ulla-Britt och en ny kalender av barnen från syrran. Men den bästa paketen var nog från Linda, ny töm till min sele.
Fick även ta på kostymen och göra lite barn glada även om jag hade sagt upp mig på denna punkt. Men det var ju bara ner i källaren och upp igen så det var inte så ansträngande. Gjorde även Ullared osäkert med min närvaro sent på kvällen =)

Sitter just nu å myser med mina små djur. Schacken har nog inte sovit i natt då hon fick tuggben igår. Hon är nämligen övertyga om att katter äter hundben.. Så nu snarkar hon högljutt efter att hon placerat sina ben vid mina fötter. Som om att jag skulle vara något att lita på i detta fallet.. Får väl snart väcka henne så vi kan åka till stallet och göra morgon sysslorna. Sen blir det lunch hos syrran igen =)

Tjing Tjing =)


23 December

Då var det dax för årets sista arbetsdag om nu inget är ändrat på jobbet.. Fast jag jobbar ju gärna, det är lite vemodigt att ha sin sista dag på en jättebra arbetsplats. Fast det värsta är nog att jag har noll koll på vad som händer i januari. Det är väl bara att söka jobb och gilla läget om man får en massa skitjobb igen. Men hoppas att jag kommer in på skolan så man har lite koll på vad man ska hitta på.

Men men allt löser sig alltid, precis som det ska vara =)

Igår var ingen munter dag.. Jag vaknade tidigt och kände mig lite frusen. En lång varm dusch kunde ju vara gott, så jag traskade ner och in i duschen. Det var lite jummet vatten så jag började muttra lite om jäkla skit blandare och banka lite på den. Inget hjälpte fortfarande ljummet. Slängde i schampoot och skulle skölja håret.. PANIK!!! Iskallt vatten kom å då menar jag ISKALLT... Vad gör man jo gillar läget och sköljer klart.. Konstigt nog var jag inte så kall längre utan arg som ett bi så blodet kokade i mina vener.. Ringde hyresvärden och muttrade lite.. Då säger han att det kan ta några dagar om jag måste beställa delar men jag hör av mig om en stund.. F-N tänkte jag men på eftermiddagen ringde han och kom över och fixade beredaren igen. Fast då är det ju bara ett nytt problem det tar 8 tim att värma upp vattnet så det blev ingen disk eller tvätt av golvet som planerat. Men jag överlever det oxå.

Så nu ska jag ta mig mot Ullared och mysa med mina goa arbetskamrater på Scorett några timmar.

I fall jag nu inte bloggar mer innan Julafton så får ni alla som läser här ha;

EN GOD JUL!!!!!!!!


Tjoho..

Gomorron alla frusna människor. När jag kom upp imorse så visade termometern -15 men det är nog mer. Har den lite dumt placerad så den visar lite varmare.

 Jag fick fixat lite frukost när jag ser en svart v70 komma in på gården.. Hmmm vem kan detta vara... Men ingen kom och knackade så jag kolla ut igen och då såg jag att han bara skulle vända. Men jag har ju lite lutning på gårdplan så där kan bli lite isigt på sina ställen och just där han i bilen försökte vända är det bara is.. Jag stod och skratta en stund men så tyckte jag lite synd om honom så jag gick ut. Han var lite lätt stressad och undrade var stortorget i Ljungby låg. Stortorget?? Nja du är nog lite fel ute sa jag.. Just det killen körde på GPS och skulle till Ljungby i Småland. Men hade noll koll på vart han skulle och tyckte det var en smidig resväg från Skåne och hit. Han var trevlig och jätte snygg så min morgon kunde inte börjat bättre... Hahahah  

Tja vad har hänt de senast dagarna då... Igår var det premiär med kälken och Sammie skötte sig fin fint. Vi hade bjäller kransen på och det lät så mysigt när vi susa fram på banvallen. Sammie var så taggad och hade lite svårt att stå still när vi tog kort. Men det var så roligt. Jag som är en riktig snö hatare tycker plötsligt att det är fint och vackert med snö så fort kälken kommer fram och det har med hästar att göra.. Hahahah Ja lite kansig är man allt men att susa fram bakom en fin nordis som Sammie, det är helt sanslöst underbart. Det biter i kinderna och isar i tänderna för att man vara sitter och skrattar och glömmer att det är -12 grader ute. Får väl sätta in lite kort på gårdagens projekt =)

     

Sammie och Linda  20/12 2010


Skit blogg...

Var lite lätt arg igår då det inte gick att logga in på bloggen. Funderar starkt på att byta blogg sida...

Ja från det ena till det andra.. Blev lite insnöad igår. Fick skotta uppfarten 2 ggr på 4 timmar, kan ju lungt säga att snön vräkte ner. Men vid 16 tiden så kunde jag ta mig till dagis och hämta busfröna. Det enda problemet där var att syrran inte skottat deras uppfart och att plogbilen lagt upp en jättevall utanför. Det var bara att gilla läget och skotta sig in. Men hade lite tur efter en stund då grannen Marcus kom på besök med sin räsergräsklippare och plogblad. Så jag fick lite hjälp på traven. Tack för hjälpen Marcus =)

När syrran kom hem så fick vi för oss att färga håret på varandra. Jag som inte skulle färga mitt utan låta det vila och ha min naturliga färg ett tag, men den är ju så tråkig. Så nu är det en ny färg igen. Undrar hur många färger jag har i mitt hår varje år..... 

Lovade ju bild på det fina halsbandet och de andra sakerna jag fick av Linda och Tompa. Blev så glad för presenterna =) Bilden blev lite suddig men det är bara att gilla läget som vanligt =) Hehehehe


Ölskrubb, smides hänge och en tvål som luktar jättegott...  


Solsken

Dagen började toppen med solsken och vindstilla. Fixade mitt morgonkaffe och plockade undan lite i mitt lilla hus innan det var dax att fara mot stallet. Jag mockade och grejade lite. Linda dök upp strax innan hon skulle till jobbet och hon hade en present med till mig.. Jag blev så glad över det fina halsbandet med ett fint hänge i. Bilder kommer på detta. Fick även en ölskrubb och en tvål som luktade jättegott. Får väl tacka Tompa för ölskrubb krämen antar att han har lite med det att göra. Hahahaha

Efter stallet åkte jag till stan för att luncha med pappsen.. Undrade lite vad han skulle bjuda på, antog falukorv eller att mamma fixat något. Men det blev Hamnkrogen drive inn, ja just det inte Donken drive inn. Jag hade inte en aning om att en vanlig krog hade drive inn men så var fallet så jag hämtade 2 portioner fläskfilé och det var riktigt gott. Kan varmt rekomendera detta istället för skräpmat på lunchen. Sen satt han som klistrad framför min dator ett par timmar. Jag passade på att ta en promenad på stranden med Schacken. Solen sken och det bet i kinderna. Jag passade på att ta lite kort på min fina hund...

     
Fina Shacken ♥



Så en egobild på mig själv =)


Mys

Idag har det mesta gått min väg. Har fått en liten förkylning men det kan jag överleva. Var lite sen till stallet idag och till Calles hästar men de var lika glada ändå. Sov hemma inatt och lyckades försova mig ordentligt. Fast jag är ju inte den som är den så det mesta löste sig ändå. Här är ju rätt kallt ute så jag blev lite frusen i stallet så när jag kom hem blev det en varm dusch och lite vila.
Plötsligt var ju klockan 15.00 och jag skulle hämta på dagis. Vi lagade mat jag och barnen, gjorde kålpudding som var beställt av syrran så alla nöjda och belåtna. Fast barnen är ju inte svårflörtade när det kommer till mat. Sen efter maten blev det svamp bob fyrkant och Eddie var så mätt och trött att han somna i min famn. Så mysigt så, fast inte bra då kommer han inte att somna ikväll fast det är ju  syrrans problem... Nu har jag varit i stallet igen för att ta in hästarna och se om dem lite och snart är Linda och Tompa hemkomna från sin mini semester.
 
Men imorgon är det åter till stallet och sen ska jag hämta hem Schacken från stan om hon nu vill följa med hem... Tror jag ska klä på mig massor med kläder och ta en lång rensa skallen promenad ut till fyren. Det är nog det bästa med att mamma och pappa bor på Stafsingestrand, att man kan gå ut på gamla tippen som är omgjord till promenad stråk utmed havet. Där är riktigt fint och blåser friskt men jag gillar att gå där och fundera.

Hejs Svejs =)


Minus grader..

Jag som är en riktig vinter hatare har fått tänka om lite idag. Visst är det kallt som synden men så fint det är i Skälstorp. Var lite sen hem från jobbet och hästarna trampad otåligt i väntan på att jag skulle bli klar i stallet. När jag tog in dem och så hade de en massa frost på mulen och det var så sött. Det är stjärnklart och det knarrar under skorna när man går och helt plötsligt är det riktigt mysigt här ute på landet. Jag minns hur det var när jag bodde i Grinnared och det var vinter, största utmaningen var alltid att ta sig upp för berget och hem till gården. Nä nu är det dax att gå ut i pannrummet och kasta in några bitar ved. Är ledig imorgon från jobbet så då ska jag bara mysa här på gården och kanske ta en tur med någon av hästarna.
 


Trött

Idag är det lördag och jag har jobbat som vanligt. Åkte hem och packade ihop en liten väska så jag kan övernatta på annan adress.... Ja det e inte så avancerat... Det det blir att bo på 2 ställen i ett par dagar. Det är ju ett måste att åka till båda sällena då hundar och hästar ska skötas. Just nu sitter jag i soffan och funderar på om jag skulle byta om och ge mig av till Ästagård för mina arbetskamrater har julbord. Jag insåg att jag inte skulle hinna följa med även om det hade varit så roligt. Jag har ju ett ansvar att ta hand om djuren och att festa var det längesen jag hade en önskan om. Att sitta nykter bland berusat folk har jag fått min beskärda dela av. Men att gå och lägga sig med vetskap om att jag ska upp vid 6 tiden och ge mina djur mat lockar mer än att vara trött som en tok imorgon.
Var precis ute och laddade vedpannan så jag kan duscha imorgon. Doften när man är i pannrummet är helt sanslös och retar minnet av en underbar tid på gården i Sjönevad. Jag saknar det huset även om det innebär ett par otrevliga minnen av annat. Jag passade även på att natta hästarna och se till dem lite. Det är så mysigt att bara smyga runt och höra när de tuggar hö. Kunde nog vara där ute hela kvällen om det inte var för att det är så jäkla kallt. Nu har jag bäddat ner mig och ska försöka sova det är ju jobbedag imorgon och jag kanske får släpa ut traktorn på morgonen för det snöar en hel del just nu. Hoppas dock att jag slipper ploga då det inte är min starka sida att leka i snön =) heheheh

Tjing Tjing =)


Torsdag...

Tjohoooo nu är det snart helg och lite jobbedax.. Hmmm ja kanske lite väl överdrivet men det ska bli gott att vara på Scorett några dagar. Har ju fått lite ledigt denna veckan så nu är man klar med allt inför julen. Nästan varje år innan har jag shoppat allt den 23 men i år hade jag en annan strategi. Jag gav mig f-n på att allt skulle vara klart och det blev det oxå. Jag har även inhandlat en nostalgisk present till mig själv, Trolltyg i tomteskogen. Som jag skrattat. Nu har jag sett den några gånger men den är precis lika rolig hela tiden.
Jag försov mig imorse när jag skulle vara i stallet tidigt men som tur är så han man förstående hästar.. De kom ju ut 8.00 istället för 6.30 men vad gör det. Det snöade ju ändå ute så i eftermiddag kan det bli risk att man måste skotta igen. Har just fått i mig frukosten å det viktiga kaffet som uteblev imorse. Man kanske skulle bädda ner sig lite i soffan och ladda tills man ska hämta på dagis i eftermiddag....Har ingen större lust att göra något idag faktiskt... Då tror jag att jag låter bli det oxå...


Tåfflisen......

Ja jag var lite ledig idag men som alla andra lediga dagar så händer det alltid något som inte var planerat.. Fixa och dona här hemma på förmiddagen sen var jag tvungen att skotta snö, blöt jävla snö. Orkade inte ringa Sven min räddare i nöden på vintern. Gav mig fan på att skotta hela gården för hand så kanske nått kilo försvann. Men det var mest ilska som kom fram. Så nu kommer jag att vara så lugn å snäll ett tag..Heheheh kanske inte men man kan ju alltid hoppas.
Åkte till stallet och mockade och greja lite men det gick inte att ta ut Frasse för han fick styltor bara av att gå i hagen och jag vill ju inte ha en skadad häst. Det har räckt med att tokfisen Sammie har stått på box. Han var lagom pigg och brallade friskt när jag lunch fodrade i hagen.
Hämtade på dagis och vi hade lite myseftermiddag. Vi kollade på film, kogänget och jag skrattade nog mest då barnen redan sett den 20 ggr. Jag hinner ju oftast inte kolla på barnens filmer när jag är ensammen eller hinner å hinner jag brukar somna av dem =)
Sen fick jag ett medelande som inte var av det roliga slaget... Tåfflan har gått bort. Tåfflan är en liten tax på min väns kennel. Denna lilla byracka har jag haft så många duster med men hon har en stor plats i mitt hjärta. Vi har varit på utställningar ihop och hon är en riktig killmagnet.. Min vän och jag brukar skoja om detta att man kan ta med Tåfflan överallt och killar kommer alltid fram för hunden är så söt. Fast jag och Tåfflisen har nog mest bakfulla minnen från soffan ihop. En period när vi var ute med Pontiacen lite för ofta så man blev trött i mössan dagen efter så var Tåfflan en bra värmedyna. Tyvärr är det ju så med djur att man sällan får behålla dem så länge som man vill. Det kommer att bli lugnt på Långsjönskennel nu när ögontjänaren är borta. Men Dojjan är ju kvar och odågan Stål Rufus, så glädjen att gå in i hundhuset kommer att vara kvar även om Tåfflisen har lämnat in. 


Tåfflan ♥


Veckovill....

Jag har noll koll på vad det är för dag.. Ja jag lovade att jag skulle hämta på dagis på tisdag och fick för mig att det var tisdag idag. Hade lite panik ett tag på jobbet och rusa efter min mobil för att ringa syrran men så slog det mig att vi skulle på gympa avslutning idag... Då var det ju bara måndag.. Tror jag kan behöva vara lite ledig så min hjärna får lite koll igen. Stressar som en tok hela tiden. Har dessutom bestämt mig för lite ledigt denna veckan. Ska softa lite med syrrans barn och hämta dem på dagis på tisdag och torsdag. Får se vad vi ska göra för kul.
Idag var det bamse gympa avslutning och barnen uppträdde för de vuxna. Sen var det rundpingis turnering och fika med lotter. Emelie och Eddie vann en massa grejer och nöjdast blev nog Eddie över sin blåa bil. Sen gick vi hem till syrran och Måns för kvällsmat. Det blev smörgåstårta och lite annat smått och gott. Så nu känner jag mig som en stoppad korv men gott var det. Ska lägga mig tidigt ikväll då jag är lite seg efter en lång dag som började i stallet vid 7 tiden. Imorgon blir det stallet och städa lite nu när det e färdig byggt för ett tag där ute. Ska även ta en promenad med Frasse som har lite överskotts energi.. Det blir hjälm och säkerhetsväst på....

Hejs svejs =)


Lördag

Jag har knappt hunnit blogga igen.. Tiden bara rasar iväg. Jobbar jag inte så är det stallet som gäller. Har även hunnit med lite nya vänner så nu går allt i 180 knyck igen. Det kanske är på tiden att jag drar ner tepot lite men då missar man ju allt det roliga och sova kan man göra när man blir gammal =) hahaha.. Så jag tänker inte uppdatera er på allt som händer men snart när saker å ting faller på plats ska jag berätta läget. Så nu kommer jag väl att försöka skärpa till mig på bloggandet men jag lovar inget till 100% 
Frasse och Royal kommer att få besök av bästaste hovisen Tommy kommande vecka. Fler broddhål å sulor så jag kan sätta igång ordentligt med ridningen. Det kan bli roligt att mysa lite i stallet med Tommy, det var längesen det hände nu. Så lite hästskvaller kommer att sitta som en smäck....

Hejs Svejs så länge =)


RSS 2.0