Ops...

Ja jag får skämmas lite.. Har inte bloggat på ett par dagar. Men får väl ta en genom gång av den gångna veckan....

Tisdag skulle varit Bamse gympa på källen men det blev inget... Det blev gekås med Måns och barnen, vi handla nya skor till Emelie och lite annat krafs.

Onsdag då jobbade jag lite extra och passa på att klippa mig. Det blev så bra så.. Tack Sofie ;)

Torsdag var igår och då fyllde syrran 30 år. Jag handla blommor i snöstorm och hade mys fika resten av dagen. På kvällen var jag en sväng hos Millan i Tvååker och sen hos Frida på Sörensgård. Frida färga mitt hår och vi beställde en massa goa doft ljus... Meee like!!! Sen bar det hemmåt och jag upptäckte en trevlig bekantskap.... Kommer att skriva mer om detta senare kanske...Hehehehe...

Idag fredag har jag städat, bakat och lagat en massa mat. Hoppsektions möte hemma hos mig och med lite mutor så kommer alla ;))  Hoppas det nu bara blir gott fast jag tror det blir bra.. Sällan att någon klagar ;) Nä nu ska jag duka lite fint och göra de sista finesserna...

Hejs svejs så länge ;))


Tisdag och sol

JA ni läste rätt. Det är fullt solsken idag eller efter snöstormen imorse. Man blir lite gladare idag när det är sååå fint väder ute. Det gnistrar i snön och det känns inte lika jobbigt att ha en jättedriva på infarten. Jo det gör det visst för snart så måste jag gå ut och skotta bort den fast lite motion har man inte dött av.

Nappe har tappsko så han får vila tills hovis har tid. Han skulle komma till dessa krokarna på måndag och då hoppas jag han hinner knacka på dojan igen. Det är ju inte så lätt att få hovis att komma bara så där när detta vädret slagit till. Visseligen kunde jag ju lasta och åka hem till honom men släpet står i tryggt förvar på logen och kommer nog inte ut förrän det blivit vår....

Jag har haft ett städanfall imorse som hette duga så nu passar jag på att slappa lite. Var hos syrran innan när jag var färdig i stallet. Hon ville låna eller prova lite av mina möbler, i den nybyggda avdelningen så jag fick tillbaka min köks soffa i samma veva. Nu är det bara ett vitrinskåp som fattas i detta huset sen är jag klar... Eller blir man nånsin detta?? Ja ett vitrinskåp som passar detta huset är inte så lätt då jag upptäckt att många skåp mäter över 2 meter och min takhöjd är 1.98 på sina ställen. Det är lite hopplöst med alla snea tak och väggar när man ska fixa sig lite möbler.. Fast det är rätt charmigt med ett lite torp..Nä nu ska jag på sko shopping med busfröna.. Uppdaterar med lite bilder så småning om... 


Snöig söndag

Jag tog mig till jobbet idag oxå. Det har varit lite lätt problematiskt i några dagar nu. Så mycket snö som det kommit har jag inte sett på år och dar. Jag minns senast jag var insnöad ordentligt det var nog -95 och jag var på plönninge. Men efter nån dag var det ju borta så man kunde ta sig ut igen. Så någon snö har det väl inte varit så man kan säga att det varit mycket. Man ska ju egentligen inte gnälla för det är jätte fint och framförallt ljust långt fram på kvällen. Vi kan rida efter jobbet och är det då månsken så är det helt underbart vackert.

Sitter på jobbet just nu och här är inte allt för många som vill shoppa. Igår lördag trodde jag inte folk var kloka. Det kom busslaster med folk och när det är så mycket snö som nu fattar jag inte varför folk tvunget ska handla. Det kunde ju vänta nån vecka så man inte fastnar eller blir på körda i detta vinteväder, men folk e fasiken inte friska i skallen när man åker från Stockholm till Ullared i snöoväder. Men jag hade ju att göra stundtals i går så pengarna ska ju komma in på något sätt. Nä nu ska jag fortsätta plocka och greja. Snart kommer Frida och då blir här fart och fläkt....;)


Min dag!!

Japp idag fyller jag år!!!! Jag ska inte ha några speciella gäster på besök utan mest vänner som kommer förbi. Jag hade en bra plan men den spåra ut tack vare lite snö eller rätt mycket faktiskt.. Men på lördag blir det lite fart här då kommer familjen och käka lite. Så nu har jag inte ork att skriva mer kommer att uppdatera lite senare.. Hejs svejs..


En önskan

Jag har en önskan och det är att komma över en summa pengar så jag kan åka bort. Jag skulle så gärna vilja åka till Costa Rica och hälsa på Jossan. Jag har aldrig gillat att åka hemmifrån men just nu så är önskan starkare än nånsin. Här hemma är det bara snö, snö och åter snö. Min värk gör sig påmind varje dag men jag är ju inte typen som ger upp, utan bara på med massa kläder och iväg till hästen. Jag tror ju inte att det blir bättre av att sitta hemma i värmen utan att det är nyttigt att får frysa lite och njuta av sällskapet i skogen, min trogna hund och häst. Men att sitta på jobbet och frysa är en plåga. Man kan ju inte ha termobyxor och dunjacka när man jobbar men lager på lager tills man ser ut som en stoppad korv går bra. Ska faktiskt till jobbet en sväng imorgon och mysa lite med Frida, ser fram imot detta. Jag blir ju som en erimit när jag är hemma det är ju visseligen folk runt mig men mest hästar och jag är ju inte så sällskaps sjuk av mig. Så om jag inte träffar någon på en vecka så kan det oxå vara så skönt. Nä nu ska jag bädda ner mig isoffan, men först ska jag ta en sked äcklig honung. Jag har en förkylning som ruvar och jag vill hellst inte att den ska bryta ut har inte tid med sånt nu.... Hej svejs så länge...


En ny vecka...

Undrar vad denna veckan har att erbjuda? Jag är ledig som vanligt och nu börjar det bli tråkigt. Jag har att göra med hästar och annat men ingen inkomst så det suger just nu. Jag är rätt trött på att jobba timmar för jag får för lite. Fast det är ju inte jobbets fel, det är ju folket som inte shoppar som de gör resten av året. Man är ju medveten om att jan-mars är en dö period på jobbet. Det som irriterar mest är att jag är utförsäkrad från försäkringskassan och har överklagat deras beslut, problemet är att nu tar det upp till 3 mån innan jag får veta om jag får min pension eller inte så pengar är en bristvara här hemma nu. Det är kämpigt att behöva fundera på om jag har råd att äta eller tanka bilen så man kan ta sig till jobbet. Jag har haft för mycket pengar innan detta året så då har man ju levt efter detta så nu blir det att vänja sig att leva på hälften. Men jag brukar ju kunna lösa det mesta och känner mig inte överdrivet orolig över vad som väntar, får ju bara anpassa sig. Nä idag tror jag att jag ska städa hela huset det känns som en sådan dag idag.


Fest...<3

Vi hade en liten fest igår med jobbet. Det börja riktigt seriöst med mat och roliga spel. Vi skratta,dansa,drack och drack och drack och sen dracks det lite till. Vi hade så roligt att jag flabba mig trött. Sen när fyllan var som bäst blev det klädpoker, jag var typ 14 bast förra gången jag spela detta. Ja det spåra ur på en roligt sätt och jag fick mig mer än ett gott skratt. Jag har haft ganska ont i fossingen men det läker fint och snart funkar fossingen som den ska. Vill ju rida nu när Nappe går som en klocka men får lugna mig nån dag till. Såret sprack ju upp lite igår när jag red och det bödde en hel del. Men som jag brukar säga: Det som inte dödar det härdar.. Så på tisdag bör jag kunna träna med Nappe igen.
Sitter just nu med Emelie och Eddie vi målar vattenfärg och hela jag e snart kletig. Men de är för goa så det spelar ingen roll. Ska snart köra hem dem då vi är i stan hos mina päron. Som vanligt så är hela familjen samlade och vi har ätit och druckigt gott.


Min fossing..

Var ute på en busritt igår kväll. Jag hade inte riktigt byltat på mig så mycket kläder som jag borde gjort. Så när vi kom hem kännde jag knappt mina tår. Så på kvällen senare så åkte jag till Glommen för att träffa mina vänner Anneli ,Jimmy & deras barn. De har köppt ett STORT badkar för 7 pers. Det står ute på altanen så vi badade i 37 gradigt vatten med jetstrålar, vattenfall och musik. Det var dessutom upplyst innuti så imörkret så såg det så inbjudande ut. Jag och Jimmy satt där i en timme med barnen, Annelie hade badat innan på dagen så hon hoppade det på kvällen. Så när vi skulle hoppa ur badet så var jag lite lätt klantig som vanligt. Jag trampa på pallen och den var så isig och med blöta fötter så blev det halt. Jag föll lite olyckligt och skar mig i foten på något sätt. Jag kännde inget men när vi kommit in och jag ställde mig i duschen så blev det ordentligt rött på golvet. Jaja men som vanligt så gör det lite ont men det löser sig nog. Fick byta kompresser i natt för det blödde igenom. Men det e inte värre än att jag kan gå på foten så nu ska jag och tjejerna i stallet ge oss ut och rida. Tror jag ska klä på mig ordentligt såg att termometern visade -8 grader.


Det var inte det lättaste att ta kort när man rider...


Det gjorde lite ont... Men nu ser det inte så farligt ut..;)


Onsdag

Ja det är en bra dag idag... Var och kolla på en häst igår, tur som är så finns det känningar kvar med koll. Jag hade blivit ruskigt lurad på denna vackra varelse om jag inte gjort lite undersökning på travsportens hemsida. Han var totalt slut som häst han dög endast till sällskap/lättare ridning och såldes som detta. Men inte nu när jag fann honom.. Att folk inte ser till djuret utan ska göra en affär på något som borde hamna på de sälla jaktmarkerna. Men nu är jag inte så lättlurad längre när jag ska handla häst.

Men idag så känns allt väldigt bra. Jag var i stallet till 14 tiden. Hjälpte Inger lite och fick ett par goda råd på vägen samtidigt. Vi löste en del grejer som jag inte kan diskutera med vem som hellst, Inger är så bra att bolla id'er med hon säger som det är och det är gött att hon inte daltar med en. Nu vet jag hur jag ska gå tillväga med sånt som irriterat en längre tid.

På fredag ska vi göra något med jobbet. Vet inte riktigt hur jag ställer mig till detta då jag inte är så sällskaplig just nu, får väl ställa upp lite och det kan ju bli kul. Har en del annat att tänka på just nu, det blir läkar besök imorgon och hoppas det inte är något större fel på mig. Men jag e ju inte pur ung längre ;)


Arg!

Jag var så arg när jag vakna idag och det håller tyvärr i sig. Jag som sällan är arg merän 2 minuter är så trött på allt och alla idag. Jag hade ju häst tjänst imorse också så det var ju bara att släpa sig ur bingen. Jag brukar ju tycka om att pyssla med hästarna, men idag var jag bara totalt anti. Var även hos grannen för de är i Norge så det blev mycket häst idag på morgonen. Sitter på jobbet och har så jävla tråkigt och så har det kännts ett bra tag vad som än händer så kan det inte bli värre. Jag önskar lite vår i luften och lite ork. Men jag har nog tinat till imorgon förhoppningsvis. Jag är ju ledig fram till på lördag så det ska bli så gött att slippa handelshuset. Framförallt alla som jobbar på andra våning för det är så jobbig ljudnivå i huset när det borras och snickras överallt.


Hästar..

Just nu känns det som att allt kretsar runt de tre musketörerna i stallet. Nappe, Bästis och Nisse. Det börjar dra ihop sig till vår i luften och fällningen har redan börjat. I fredags så var jag, Hillevi och Lovisa ute på en kvälls tur. Det gick undan stundtals så till och med jag fick hålla mig i på min annars så saktfärdiga kuse. Men i djupsnö och räser gallop så hade han fler växlar än vanligt och det var så roligt. Jag jobba som vanligt i lördags och Lovisa var och tog ut Nappe på en tur i skogen och det hade gått bra. På kvällen när jag väl tagit mig hem från jobbet lite trött och helt slut i skallen så får jag ett samtal på mobilen. Hästarna är på rymmen men en var fångad och insatt i stallet men de två andra var fortfarande lösa. Slängde mig i bilen och det gick fort upp till stallet kan jag lova då ringde det igen, hästarna var i säkerhet hos grannen så det var bara att gå bort och hämta Nisse och Bästis. Ja dessa busfrön de brukar aldrig hitta på saker men nått måste skrämt dem. Idag är det söndag och jag ska åka på säkerhetskurs i Varberg igen, denna gången är det en tävlig vi skall utvärdera och gå igenom säkerhetstänket. Jag får nog ta på mig en del kläder känns det som. Det är dessutom en massa kusar att titta på så dagen kan bli sååå lång och kall men säkert så kommer vi ha jätte roligt.


Dagens miss...hehehe

Ja missen dagens busschufför gjorde var att hanma i diket vid mitt hus... Det var längesen jag skratta så mycket först åt klanten bakom ratten och sen åt bärgaren som fastna i det andra diket när han skulle bärga det första klantarslet. Kanska inte så snällt att dissa dessa människor med det var så roligt i synnehet buss chaffisen och hans icke svenska uttal på saker och hans bortförklaringar var oxå roliga. Stod ju ute och skotta när det small så jag såg alltihopa 5 meter ifrån mig. Så här kommer lite blider. Fick dock inget bra på den första bärgaren när han gled ner i diket..

     


Snöig onsdag

Sitter insnöad i mitt lilla hus. Fast riktigt insnöad är jag nog inte men jag orkar inte skotta mig ut eftersom jag inte behöver det idag. Det snöar för fullt nu och jag har fått 20 nya cm inatt och funderar på att leta fram snowracern och gå bort till syrran och leka lite med barnen. Man får ju passa på nu när man är ledig och det kommer nog inte bli sånt här vinter väder mer. Det kanske är så att vi får fina vita vintrar som det var när man var liten det kunde ju varit roligt. Till nästa år har jag lärt mig att jag ska ha helt nya vinterdäck på bilen, har puckar som är stenhårda så något bra fäste har jag absolut inte. Men den tar sig fram ändå. Jag skulle ta mig ut ur garaget igår och det gick inte så jag åkte fram och till baka lite för att få fäste. Jag fick fäste och det blev ett kast när det högg fast och då klämde jag sönder min sidospegel, jag blev så trött på mig själv...Men det går ju att laga så det får jag väl ta tag i när jag lämnar in bilen de kanske kan fixa åt mig. Nä om jag skulle göra något idag eller inte.. Lägger mig i soffan en stund och funderar på vad jag har lust att göra.


Aaahhhh

Jag blir tokig snart!!! Var har alla bra och trevliga människor blivit av?? Det känns som att jag omges av falska och osunda vänner som suger min energi. Fast det kan ochså vara så att jag är totalt ur balans just nu. De jag ansett som mina närmaste vänner verkar inte ha tid längre och allt är så bakvänt. Jobbet är inte så roligt längre har tappat all insperation. Vill bara fly varje gång jag ska ta tag i något, det blir dessutom aldrig bra längre vad jag än gör.
Men det positiva är att jag har Sarah min vän och klippa när jag flippar ut. Vi var ute och dansa i lördags och för första gången på länge så var det så skönt att bara få flippa loss och ingen såg mig. Jag var totalt anonym och kunde dansa med vem jag ville. Hade dock lite annat för mig också fast jag vet inte om det gick hem. Jag har träffat en trevligt kille som kan bli en bra vän, han är lätt att prata med och jag trivs i hans sällskap. Borde kanske inte blogga om vad jag hittar på längre det känns som om att jag ska sköta vissa saker i det tysta ett tag. Jag kommer dock att skriva om lite andra strunt saker för de som vill läsa och om min underbara häst...Nä nu ska jag nog gå och kolla in min kudde ett tag och försöka hitta lite ork och sömn...


RSS 2.0