Gräs!!!

Fy bubblan vad det växer här hemma. Jag hade ju lämnat in gräsklipparen på lagning och idag var den klar. Jag hämtaden den med viss ovilja för vi har inte varit de bästa vänner sen jag fick den. Så då tänkte jag att nu när den fått lite omvårdnad så kanske vi kan komma överens, men så fel jag hade. Vi hatar varandra lika mycket i år. Jag har blåsor i min hand efter allt dragande i snöret och ont som f-n i mina axlar. Samma visa varje år tyvärr. Jag fick klippt nästan allt gräs och kirchkål och har bara ett litet hörn kvar att klippa då tvärdör fanskapet och sen vägrade den starta. Men eftersom jag inte orkade greja med gick jag in i garaget och hämta en pryl som gillar mig, min röjsåg. Så nu ser det riktigt fint ut i min lilla trädgård.

Idag fyller Måns år och jag borde åka å fixa lite blommor så det får bli nästa projekt idag. Sen blir det till att åka till stallet en sväng och rasta Nappe. Frasse får vila idag för han gick igår. Borde hinna baka lite bullar oxå fast det kanske hinns med imorgon om inget annat skoj inträffar.

Hejs svejs i lingonskogen ;)


Sen sist...

Ja nu är det ja samma visa igen att jag har varit totalt värdelös på att uppdatera.
Det har inte hänt så mycket sen jag blev av med min väska, bara en massa krångel för att få tillbaka mina grejer. Så nu har jag fått tillbaka mina kort så man kan shoppa igen och även ett körkort som inte var så vackert...Men men ska ju bara ha det i 10 år till...

Jag har spenderat den mesta tiden hos Tommy då det varit lite förberedelser inför 3-års testet på hans sto Sweet Tamburin. Hon skötte sig strålande och blev klass 1. Det var en härlig dag i söndags med hästar och trevligt folk. Jag var ledig för första gången på jätte länge en hel helg och det känns att man fått tillbaka lite ork igen.

Det har även hänt en annan sak och det är att min älskade Nappe ska flytta till fodervärd ett tag. Jag har insett att jag inte kommer hinna med en häst som jag bör rida minst 5 dagar i veckan och på toppen en ny unghäst som kräver ännu mer. Så jag hade sådan tur att Ankan behövde en gosig polle så Nappe får bo hos dem tills vi alla vet vad som händer. Jag kommer nog sakna honom men han förtjänar att få bli ompysslad på heltid.


 
Sweet Tamburin E: Bocelli





Onsdag morgon

Ja jag har just kommit hem från ett underbart ställe. Där är så lungt och fridfullt, nästan så att jag kan tänka mig att bo där. Jag är ju ingen stads människa utan har alltid sagt att jag ska bo på slutet av en grusväg så långt ut det går i skogen. Fast efter denna vintern så kanske man får tänka över det lite =)

Igår när jag satt och gick igenom de sista spärrningarna på mina kort så blev jag mer än glad. Jag ringde till Svenska spel och stöld anmälde mitt lotto och spelkort och döm av min förvåning så hade jag dragit in en vinst på lottot. Den var inte jättestor men kommer väl till pass....

Annat som hänt är att jag träffat en man. Kan väl inte säga så mycket om saken än för vi tar det dag för dag och ser vad tiden utvisar. Jag trivs väldigt bra i hans sällskap och känner mig faktiskt trygg för första gången på flera år, med en man vid min sida. Han är väldigt go och charmig..... Nä nog om detta, ska uppdatera er så småning om.. 

Idag ska jag och Mica åka till Göteborg på kurs och träffa de andra som jobbar för Martin Shop. Det ska bli roligt att få ansikte till röstarna man pratat med några gånger. Hoppas dagen blir bra för solen skiner och jag känner mig bara på så gott humör.

Hejs Svejs så länge.....

SUR!!!!

I går kväll när jag skulle låsa och går hem från jobbet upptäcker jag att någon stulit min väska. Vem kan mä att gå in på vårat lager och ta min väska... Sitter just nu å försöker få tag på en ny bilnyckel å startspärrs grejen.. Sen ska jag ringa till ett antal andra ställen å förlustanmäla allt som fanns i väskan. Ni som sett min väska vet att den innehåller allt å inget... Så detta blir en lång dag i telefon =(
Igår när jag spärrat allt vad jag hade i kort väg så känndes det bra att de inte lyckats få ut några pengar på visa korten. De hade försökt med minut uttag och kortet blev spärrat av att de inte hade rätt kod.. Kan de gött ha de j-vla idioterna.
Jag och en god vän var uppe i Ullared och kolla läget igår kväll. Tänkte som så om man va tjuv så borde man kasta väskan å det man inte ansåg sig behöva.. Fast eftersom jag inte var så bra på att vara tjuv så tänkte de tydligen inte som jag för någon väska hittades inte.... Så nu får man ju bara hoppas att det finns någon som finner den och lämnar in den till antingen polis eller liknande. Fast mest sur är jag över att de tog min filofax där allt står som jag ska komma ihåg.. Nu ska jag gå ut å se om jag kan få igång svarta faran så min häst kan få ett besök ikväll =)

Lördag

Ja det händer en del, kan jag avslöja i mitt liv.... Fast inget jag kan dela med er andra än.. Nu kanske jag e lite taskig men ni får reda på det mesta snart ändå. Jag missade tydligen Fegenfesten igår men hade det trevligare där jag var.. Dessutom så kommer det antagligen att vara en Fegenfest nästa år oxå. Nu sitter jag på jobbet och där är inte allt för mycket att göra. Jag har dragit i mig en balja kaffe snart, så man orkar vara vaken idag.. Är lite trött faktiskt även om jag fått tillräckligt sömn ändå... Ja det kanske är vädret, regn å rusk gör ju att man blir lite trött.. Efter jobbet så blir det att åka till Skälstorp först för att fodra hösilage och sen till Stutelid för att fixa nästa häst..Hoppas på att solen skiner i eftermiddag så min häst är torr och fin.. Fast det kanske var ett önsketänkande ;)


Napoleon =)


Hästar

Det var väl ovanligt att mina inlägg är om just hästar... Nä kanske inte och det kan bero på att det är vad jag gillar mest att göra när jag inte måste jobba.
Dagen har varit toppen så här långt. Var i Skälstorp vid 9 snåret och vi tog in de 4 hästarna. Sammie fick på sig sele och vagn. Jag tog med Frasse som handhäst efter vagnen och det gick strålande. Vi åkte på banvallen mot Gällared och sen tog vi oss ut på en åker där linda körde lite dressyr och jag longerade min häst. Sen hoppa jag på vagnen och vi travade i sakta mak hemmåt. Frasse hade nog gjort detta innan eller så tyckte han det bara var kul.
Sen så tvättades Mary Lous hovar och vi pysslade lite med henne. Hon har fått några bett som gör att hennes ben har svullnat, vi har rakat dem och nu tvättas ben och hovar med jodepax.
Sen var det lilla Faukurs tur, han blev tömlongerad och var jättduktig som vanligt. Jag är väldigt förtjust i denna lilla söta häst. Ska ta lite kort på honom oxå så ni andra får se honom.
Sen när allt var klart där åkte jag till Nappe och mockade. Jag flytta de tre musketörerna till lilla hagen så de får äta lite gräs och mys i den goa solen. Fick även middag på den adressen då Magnus var hemma idag. Det blev fisk med kall sås och det var riktigt gott. Fast det är väl all mat när man varit i stallet och alltid är man vrålhungrig när man kommer hem.
Då kommer väl lite bilder oxå för en gång skull ;)


Sammie villle dela vattnet med de andra...

     
Det är 1 månad mellan korten, visst börjar Frasse bli fin.


Linda och Sammie


Var börjar man?

Ja nu är det som vanligt att jag inte uppdaterat på några dagar. Sen är det så att det hänt en del som kanske är småsaker för andra men helt otroligt för mig. Jag är mer trött på jobbet än på länge så det har varit extra gott med några dagars ledigt så imorgon ser jag faktiskt fram imot att ta ett pass med Palle. Hon har ju inte jobbat så mycket på det senaste med mig så ombyte förnöjer. Hoppas det blir mycket folk så dagen går fort. Det är ju trots allt en söndag så det kan kanske bli lite att göra och det är lite gött. 

Ja då var det till vad som hänt sen sist.... Allt handlar förståss om hästar som vanligt så håll i er.. I tisdags så var Tommy ute och skodde Sammie och verkade Mary Lou det blev väldigt fina fötter på Mary Lou. Sen skodde han även min häst fram då det visade sig att det var nödvändigt för att han skulle kunna gå. Sen hitta även Tommy ett stort hål i den andra hoven så nu har han fått behandling mot svampen/bakterien som höll på att paja hovarna på min häst.
När det var skott och vi tjötat skit som vanligt selade vi Sammie och jag fick lära mig en massa nya detaljer vid körning. Det är så intressan att lära av Linda hon sitter på en massa rolig kunskap och även Tommy som är en jätte duktig kusk. Vi åkte i maraton vagnen en runda i skogen jag och Linda det var såååå jäkla häftigt. Den känslan jag fick går inte att beskriva att susa fram i full gallop ståendes på en vagn var helt galet roligt. Jag vet att första gången jag red en större hopptävling gav nästan samma känsla av adrenalin. Jag har fastnat för detta med körning för det var så roligt, hoppas bara Frasse gillar det oxå. 

Igår ringde Tommy och bjöd med mig på en spa dag med övernattning i Båstad. Jag tyckte det kunde vara roligt att lära känna honom privat än bara som min hovslagare. Han är trevlig så varför inte. Men nu var det ju så att detta skulle ske imorgon å då jobbar ju jag.... Men det kommer säkert fler tillfällen att umgås. Jag träffar ju honom om 5 veckor för då kommer han och skor om min häst.

Imorse ringde klockan 05.45 och då var det bara att gilla läget å kravla sig ur sängen. Klockan 07.00 hade vi selat på Sammie igen så då blev det en och en halv timme körning i skogen. Det var så fint väder och lagom kallt och allt gick som planerat med körningen. Frasse får vila idag och imorgon blir det tömlongering för hans del efter jag slutat jobba. 

Just nu sitter jag och väntar på att kycklingen ska svalna som jag gjort i ugnen. Det blir ett nytt pajrecept idag som ska testas på mina gäster som kommer ikväll. Ska även hämta syrrans barn om en stund och de ska vara här tills Måns slutar jobba. Ska även rasta snabeldraken en stund så allt hundhår kanske försvinner. Schacken fäller så jag blir snart tokig, hon badades igår så jag var inte poppis. Det var mycket hår i duschen efter hunden så hon borde vara naken vid detta laget men hon fäller ändå...  Det får bli ett bad till i nästa vecka men det säger jag inte högt för det är det värsta min hund vet att behöva bli blöt...

Nä nu var det nog inget mer som hänt eller så har det kanske gjort det... Jag uppdaterar mer en annan dag har inte så mycket tid att sitta här.. Ska även lägga ut bilder på Frasse nu när han varit hemma en månad för att jämföra vad som hänt sen han kom till mig.. Jag är sååå glad att jag köpte honom för han är så mysig.

Hejs svejs så länge =)

Hagel och fint väder

Kul överskrift men den stämmer om dagens väder. Jag har varit ledig idag och det var så j-vla gott att slippa gå till jobbet idag. Inte för att jag inte vill eller har något problem med det men det är så mycket som släpar efter här hemma. Jag har fått gjort nästan allt på min lista och lite annat roligt har jag oxå hunnit med.

Dagen börja med en rakning av ben på en shire häst och tur som är så gillar hon mig, annars kunde det blivit en platt Malin jätte lätt.  Hon protestera lite i början och slog med frambenet och man hade inte en suck att hålla kvar det kan jag lova.
Efter detta blev det en helt underbar promenad i skogen på Frasse och Linda med Faukur. Det gick bra ända tills det dök upp en traktor då blev Frasse lite rädd, så jag hoppa av och vi kolla på traktorn som inte var så farlig helt plötsligt.

Jag åkte förbi de andra hästarna på hem vägen och bytte hage på dem så de fick lite mer gräs att knapra på.
Sen rullade det på hela eftermiddagen jag hämta min hund hos mina föräldrar och när vi var på väg hem ringde Inger att hennes häst hade nog fått kolik. Jag körde lite fort hem och lämna av hunden. Inger hade fått lite hjälp att lasta så hon plocka upp mig på vägen mot Slöinge. Det var nog ingen fara så hon kommer att bli bra igen. Det hagla som sjutton på vägen hem och rätt som det var sken solen igen. Tycker det kan bara vara fint väder och lite varmare så man kan få hänga in vinter jackan.

Just nu sitter jag i mitt lilla extra rum och tittar på min små katter som blivit sterliserade så jag ska slippa få en massa fler katter här hemma. De är groggy och söta att titta på fast det är lite synd om dem oxå när det har noll koll på sin kropp. Jag ska väl sätta tratt på dem i natt så de inte rör såret men det känns lite jobbigt med tratt då de blir ännu mer ostabila än innan. Ja det är bara att gilla läget och ta hand om sina små älsklingar. Börjar bli lite trött så det kanske är läge för en dusch och sen bingen.

Imorgon blir det tandläkaren med Emelie och en planerad ridtur på Nappe. Fast jag ska bara vara hemma imorgon så gott det går då katterna behöver ses till lite extra....


Söndag

Ja då var det som vanligt på en söndag... Jag jobbar... Men snart är denna dagen till ända. Det har inte hänt ett skit att skriva om sen sist. Jag har varvat jobbet med stallet och sängen.. Å då händer det ju inte nått roligt direkt. Jag red Frasse en långrunda i skogen i fredags morse och det var så mysigt, Linda var oxå med och hon red Fa'ukur. Kvällen innan red jag dressyr för Jennie på Nappe och det gick över förväntan eftersom jag inte tränat ordentligt på länge. Han kan ju nästan alla skolor den pollen och jag älskar att rida dressyr på honom, det får nog bli en å annan tävling iår.
Igår när jag jobbat klart och ridit Nappe en sväng så kom syrran och busfröna på besök. Emelie och Eddie skulle leka kurragömma, Emelie räknade och sen skrek hon; -Färdig! Nu kommer jag.. Då svara Eddie; -Här är jag!! Så det blev ingen bra kurragömma men jag och syrran skratta gott åt dem. Det var så roligt för Eddie gömde sig i mitt kök hela tiden och ni som varit hemma hos mig vet ju att mitt kök är i miniatyr. Så där fanns ju inget att gömma sig varken bakom eller under. Så Emelie tröttna efter en stund så då fika vi lite.. Ostbågar, nappar och pepparkakor till busfröna och kaffe till mig å syrran.

Hejs svejs så länge!!


RSS 2.0