Royal Scarlett

Ja det har väl inte hänt så mycket på 2 dagar igen. Jag har mest passat barn och lagat mat. Igår var det ju tisdag och det innebar Bamse gympa med syrrans barn. Det var som vanligt en massa lekar, bus, hinderbana och musik att hålla takten till. Det är väldigt uppskattat och både Emelie och Eddie längtar dit varje vecka.

Jag har gjort en väl gärning igen... Ja kanske var det dumt men jag tyckte synd om en häst som vanligt. Ni som kännt mig länge kanske kommer ihåg Feber, min halvtokiga fux eller heltokiga kanske jag skulle säga. Han hade ju en stall kompiss vid namn Royal Scarlett. Båda är travhästar från samma ställe från början och såldes till en familj som jag köpte Feber av. Så nu har lilla Royal haft en del fodervärdar men ingen vill ha honom och hem till gården som hans ägare har kan han inte åka. Där finns inga hästar kvar och stallet används till annat. Så jag ska ha honom hos mig tänkte jag och eftersom det är en toppen häst vekligen så kanske jag kan finna honom ett hem där han får stanna livet ut. Royal är ju född -94 så han har ju åldern imot sig men goare häst får man leta efter. Jag tänkte hämta honom imorgon och låta honom bara vara ett par dagar sen blir det ridning och körning för hans del oxå. Så nu kommer jag ha en reserv häst så länge tills Frasse är helt ok i sitt knä. Ska sätta igång Frasse busen idag och hoppas på att han inte är för mycket piggelin. Kommer även att ha alla benskydd på så det absolut inte kan bli fler sår och svullnader....Nä nu blir det kaffe och sen lite trädgårdsfix innan jag åker till stallet.


Söndagsmys

Det känns så konstigt att inte jobba det har ju varit helg. Ja jag har ju inte varit ledig på helger innan jag tog min semester som blev lite längre än jag räknat med. Ja fast det kan ju bli lite liv igen då facket blev inblandat igen. Så samma visa kanske eller så skiter jag i allt och låter det vara om jag nu har lite fel. Men det får facket avgöra.

Dagen har gått så sakta så jag har snart nippran på att vara hemma. Jag har ju egentligen fullt upp med allt annat just nu så sysslolös är jag inte. Men allt jag gör på dagarna ger inga pengar direkt. Så får hitta på en inkomstkälla det ska väl inte vara så svårt....

Just nu sitter jag och är överdrivet mätt... Familjen var här och käkade så nu är man bra däven. Ska snart gå och lägga mig ska bara bli riktigt trött först. Det dröjer nog inte så länge då ögolocken känns blytunga...


Hovis


Frasse nyfrisserad

Medans jag väntade på hovis ikväll fick min polle massage och en ansning av manen. Han blev en liten sportponny. Nä skoja mest men korta manar är inte riktigt min grej, de ska vara långa så man kan ta tag om det börjar bocka. Tommy kom och Frasse fick ny doja fram undrar hur länge den sitter denna gången. Det spelar mindre roll hovis e ju alltid välkommen......



Full fart

JA så var det igår.. Skulle släppa ut pollarna för Linda var på annat håll och då försover jag mig och vaknar 7.30. Jaja inte hela världen kanske men hade satt klockan på 6.00. Snooza är väl så där bra ibland typ. När jag mockat klart och fixat stallet så ringer Hillevi och vill ta en promenad i skogen. Det är ju alltid trevligt så Schacken och jag åker bort till Stutelid för att få lite motion. Jag och Hillevi gick nästan varje dag när vi va ledig och i stallet på samma tid när Nappe stod där. Men hade glömt en liten detalj om hur jobbigt det var att gå i backarna där... Trodde jag skulle få hjärtstopp i sista backen men eftersom jag sitter å skriver nu så klarade jag mig.. Efter en timmes promenix var det fika dax som alltid, kan sakna att ha min häst där ibland vi gjorde så mycket annat. Ja jag har ju för stor häst nu så han får inte plats i stallet hos dem ändå.
 
Sen ringde syrran och hade en ledig eftermiddag så vi passa på att åka till Falkenberg för lite shopping. Mamma fyller år och Eddie behövde dojjor. Jag fick oxå köpt mig ett par nya så nu kan jag kasta mina gamla gympadojjor. Sen var det hem och fixa mat till hungriga barn.

Senare på eftermiddagen så kände jag att en ridtur skulle sitta fint så tillbaka till stallet igen. Jag tog ut Sammie på en lite skritt runda. Helt underbart om man bortser från älglusen. De kan vara så äckliga dessa små djur, vet inte hur många jag dödade och Sammie som är lite känslig av sig gillade verligen inte dem. 
Frasse är svullen i sitt knä än så får se när det lättar. Kanske får ta och kolla upp det i veckan om det inte lagt sig. Det hände ju i tisdags så en vecka kan det ju ta om det vill sig illa men tyckte igår att det såg bättre ut. 

Noterade dessutom att hunden hade trampat på något vasst när vi kom hem. Så nu haltar den oxå. Det såg inte så farligt ut men Schacken kan vekligen se ynklig ut när hon har lite ont. Men det gick över efter lite fjäsk med ett ben så det var nog inte så farligt. 

Nu ska jag och Sammie åka till massören hos Ylva. Sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda...
 


Skadad Frasse

Ja det e inte riktigt roligt just nu att äga häst... Först spenderade jag en förmögenhet hos tandläkaren och nu har han brallat i hagen så knät är svullet som sjutton... Han har dessutom lyckats att trampa av en doja igen på det svullna benet. Men det är ju bara att bita ihop och vänta nån dag innan jag ska ringa till vertinären. 

Imorse så fick jag erbjudande om att skritta Sammie en sväng och jag var inte sen att tacka ja. Solen sken och Sammie var så go att rida. Inga skutt och inga kast åt olika håll så det var riktigt trivsamt att sakta lunka runt i skogen. Fast jag hade hellre ridit min piggelin men det får vänta.

Igår var jag, Inger och Annie i Växjö och kolla på en Connemara valack. Han var trevlig och go på alla sätt och vis. Han är en potensiell häst som passade Annie bra men man bör ju kolla på en del kusar innan man bestämmer sig...

Nä nu ska jag ge mig på att greja lite här hemma och mysa lite allmänt innan det är dax att hämta på dagis =)


Det började med ett sår på insidan och en liten svullnad.....

Svullet skenben och knä...


Uppskrivning

Jag var lite lätt paff när jag fick frågorna så jäkla svåra. Men jag klara mig precis så nu är det bara att ladda om för upp körningen =)


Måndag

Ja vad har hänt sen sist tro... Jo jag red min lilla häst igår och han gjorde som vanligt lite skutt och diverse hopp åt höger och vänster när han vilat lite för länge. Denna gången var det ju för hans tänder som jag inte velat trilskas med honom. Har han ont så ska han ju slippa lite träning oxå tills han mår bättre. Jag behövde luftas lite jag oxå igår så vi tog en lite promenad i skogen. Jag flög inte av men ibland undrar jag hur han tänker min älskade Frasse... En vanlig häst som bockar och busar brukar ju göra det när man minst anar så man faktiskt flyger av, Frasse berättar i god tid om att han minsann tror att det är lite farligt längre fram och att han antagligen kommer att skutta lite...Så man har ju en liten stund på sig att vara beredd men då hinner ju jag oftast göra något med honom så han glömmer av att hoppa. Men ja han är ju lite som han är så ibland får han skutta lite annars vore jag ju taskig, lite lek är ju tillåtet så hans energi försvinner på ett bra sätt. Men jag har ett litet problem han fattar inte detta med sidepull så jag måste snart stoppa ett bett i munnen på honom vilket bär mig imot lite. Ifall han börjar inbilla sig att han har ont än så kan det bli väldigt svårt att bli av med detta. Jag får väl bara gilla läget och rida på känska med sidepullen.

Idag var pappsen på besök och det händer inte alltför ofta kan jag lova. Han tog med sig fika hit oxå, pariservåfflor vilket vi båda är väldigt förtjusta i. Min pappa kommer inte på besök om man inte ringt efter honom och behöver hjälp med något. Han är inte en sån som dyker upp för att han inget bättre har för sig så man blir ju lite förvånad. Men han ringde imorse när jag mötte honom på väg hem han trodde jag varit i Halmstad och skrivit upp men det e ju nu om nån timme jag ska dit. Så jag sa att jag skulle vara hemma resten av dagen. Varför han kom hit var för att imorgon är det golftävling och han har ingen dator än så han skulle kolla startlistan. Så lite fika och blocket hann han med och en liten sväng in på svenskgolf innan han skulle åka hem. Men lite sällskap är ju alltid kul. 

Nu börjar det bli dax att fixa håret och annat för vi ska börja med att ta kort till det nya körkortet. Ja det vill säga om jag klarar uppskrivningen. Annars är det ju bara att göra om det igen men det hade varit skönt att få det avklarat så man kan bli lite nervös över att man ska köra upp istället. Fast jag är lite så nervöst lagd så detta är inte värre än nått annat. Jag uppdaterar väl om nån dag hur det gått.

Tjing Tjing =) 


Fniss

Ja jag har blivit en fnissig fjortis igen. Jag är så pinsam ibland att jag skäms över mig själv när jag blir generad och börja fnissa. Urk på mig själv säger jag bara. Jag har varit på ridklubben och fixat inför hoppningen imorgon. Det var inte så många som behaga dyka upp och hjälpa till så det var jag och Bettan som fick ta å röja allt innan banbyggaren dök upp. Så lite surt var det att folk som har sina träningar på klubben skulle röjt utebanan men de hade struntat i detta. Marie kom efter en stund och hjälpte till och hennes bror dök upp. Huuuu säger jag bara det var som i skolan jag blev totalt pantad bara han dök upp. Så gött det e med ett litet pirr i magen så här i ösregn och höst storm. Ja det var inte svårt att få lite extra energi och fixa hur mycket det än regna. Ja jag är fånig och det står jag för. Men den här killen har alltid varit en sån där man vänder sig om en extra gång när han kommer gående. Ja samma känsla som för typ 17 årsen hade jag idag, fan vad jag älskar hösten jag blir alltid helknasig å det e så gött. Nä nu blir det inte mer med detta ändå, det är ett se men inte röra fenomen.. Hahahaha

Min lilla häst fick lite vila eftersom hans tand var infekterad. Så idag fick han ett nytt täcke så han inte ska bli blöt. Hahahaha ja min häst e riktigt bortskämd kan jag lova så han fick även ett inne täcke så han inte blir kall om ryggen. Hoppas nu bara att han blir bra. Ska sätta igång honom om 3dagar så blir det sidepull som gäller i nån vecka. Får se vilket bett jag ska välja sen. Har ett rakt och ett tredelat som jag blev rekomenderad så testkör nog på det tredelade och rider på det raka. Ja tiden får utvisa vad som händer med det mesta =)


Finaste Frasse <3


Får se hur länge detta täcket håller....


Sammie e så fin =)


Godis sug

Ja jag har blivit en gottegris så det heter duga. Idag har det varit totalt hopplöst vill bara ha choklad. Men eftersom jag är lat och det regnar så tänker jag inte sätta mig i bilen för att handla godis. Så jag har gått igenom varenda skåp i hela köket vilket inte tar allt för många minuter. Det var väldigt dåligt på godisfronten så bytet blev ballerina kex och det stillade suget en stund. Men om en stund så är jag säkert sugen på något helt annat om jag känner mig själv som typ pop corn, det kan jag äta i tid å otid..

Var med Frasse hos häst tandläkaren idag. Det var tur att jag åkte dit. Han har ju varit lite konstig på bettet ett tag och det var inte konstigt. Han hade en avslagen benbit kvar i käken efter en vargtand så en infektion av större slaget fanns i munnen. Det blev ett stort hål kvar när foder rester och gägg tagits bort och tand skärvan så nu ska all mat blöt läggas även höet så lite bök blir det. Men han ska inte ha ont min lille häst så allt som ska göras är för att förebygga att han inte ska få mer problem i munnen. Jag ska rida bettlöst ett tag så nu får jag ta å lägga körningen lite åt sidan för detta måste bli bra igen och jag vill inte lägga bett i munnen så han får besvär innna det är helt läkt. Även om jag kan använda mig av ett helt rakt bett så är han inte så rolig att köra på ett sånt. 

Hejs Svejs =) 


BE-kort

Denna helgen har vigts åt att försöka ta ett BE-kort så jag får dra tungt släp. Ja så jag får vara lite laglig kanske jag ska säga. Det e ju inte så lätt detta, att plugga på sånt som är rena grekiskan för mig så det snurrar rätt bra i skallen just nu. Men jag ger mig ju sällan å har ju hela veckan på mig att plugga själv. Nästa helg är de 2 sista gångerna och sen är det uppskrivning. Körningen i kongården är nått som ska tränas på oxå då man ska klara det på 3 min fast man har 10 min på sig när man kör upp.

Blev lite glad just nu för svartafaran blev såld till Gisslaved. Så nu är det 1 mindre sak på gården och kan inte annat säga att det va så gött. Nu blir det att sätta dessa pengarna i en ny investering till hästen. Det får bli till en vagn så jag har en egen.

Nu blir det möte med hoppsektionen det sista för min del, då vi ska lägga ner verksamheten helt. Jag har tröttnat på att hjälpa till på en anläggning som jag inte använder och kan likväl tävla för vilken annan klubb som. Jag har inga direkta positiva anknytningar till min klubb och jag har aldrig tävlat för dem heller. Så hoppsektionen var helt fel ställe för mig då jag inget intresse har för hoppning. Så nu blir det friska tag igen med körningen och hoppas på att det kan gå att få ihop ett lag till nästa säsong.


10 september

Idag är det pappas födelsedag så ikväll blir det mat och tjatter. Ja å ett å annat paket kommer han att få eller det e samma sak varje år typ.. En låda golfbollar av bästa sort eller dyraste vet inte riktigt skillnaden när det kommer till golfgrejer. Men han får det han vill ha så blir han nöjd iaf.
Imorgon börjar min BE-korts kurs så förhoppningsvis har jag klarat det nästa vecka. Det ska bli riktigt gött att kunna lasta mina hästar i en ordentlig trailer och dra med en större bil. Så nu är hoppet en vinst på lotto..Hehehe ja jag skulle vilja ha en stor Cheva diesel med dubbelhytt.. Hahaha inga dåliga krav tyvärr.. Men det kommer ju inte att hända så jag drar med 855:an ett tag till.

Idag ska det köras lite häst igen. Han har fått 2 dagars vila och jag har hästabstinens så det heter duga. Jag vill ju bara köra och träna hela tiden men måste låta honom vila. Han är ju unghäst och måste få smälta allt nytt han lär sig. Dessutom vill jag inte ha några skador så det är viktigt att inte överbelasta hans ben. Både han och jag gillar ju detta vi börjat med så hästen blir lite rastlös när han får stå mer än 2 dagar. Då bockar han och busar så idag är det dax, innan han får för mycket energi.
Mary Lou kommer ju snart hem oxå så då får jag lite mer att göra. Tror jag ska sätta igång henne lite försiktigt. Hon är ju jättestor men förhoppningsvis går det att rida henne annars lär jag flyga av. Jag får nog ta å kolla läget lite innan jag klättrar upp...

Hejs Svejs =)


Slö som jag vet inte vad..

Jag börjar sakna att jobba. Det e segt att gå hemma. Jag har inte så mycket att göra på dagarna som jag trodde jag hade. Frasse vilade idag för att min bil var på verkstaden för ett kamremsbyte. Det var ingen billig historia det inte, bläää för söndrig bil...  Men nu rullar den några mil till förhoppningsvis.  Så jag kanske ska ta tag i att rensa mina garderober en gång till. Får fortfarande inte plats med allt jag har.... Nä det e sååå tråkigt så jag hoppar nog det ett par dagar till.

Tjenixen


Nöjd

Jag och Linda tog tag i stallet och logen igår. Det har blivit lite stökigt och skitigt. Så vi städa och möblerade om och det blev ett jättestort stall helt plötsligt. Det var längesen vi hade tid att bara vara i stallet utan att det e snabba ryck för att bli färdiga. Fast vi hade ju lite tidspress då vi skulle hinna köra till tippen med skiten oxå. Det hann vi och även fick vi kört Frasse med Sammie på släptåg. Hoppas nu bara att Sammie blir helt bra i sina ben så vi kan börja träna lite. Vi ska hämta hem en ny vagn på onsdag var det prat om så vi kan köra båda två samtidigt. Sammie skulle nog dra den nya till en början då den är betydligt lättare än maraton vagnen. Så hoppas det är en bra lite kärra vi hittat.

Nu har jag bestämt mig för att städa min bil idag.. Undrar hur många timmar det blir av sanering... Att ha en hund som jämnt fäller är ingen hit kan jag lova. Men hon börjar ju bli gammal så snart kanske hon inte finns å då gnäller man för att man saknar henne. Fast jag ska inte ha någon ny hund den dagen Schack försvinner för det är bökigt när man jobbar. Har lite dåligt samvete för att hon är själv rätt mycket. Det går ju att ta med henne då hon gärna ligger i blien men det blir för varmt så hur man än gör så blir det inte bra.


Helg...

Denna helgen har gått i 190 knyck.. Fredagen innebar shopping i Halmstad med Anneli och Angelica. Vi traska å traska i dessa affärer men jag hitta vad jag skulle. Sen blev det hem och Angelica följde med till stallet och åkte lite med mig och Frasse. Han gick bra som vanligt. Han kan sin sak men nu börjar han bli piggare så snart är det väl fullfart på honom. Sen var det iväg till Gällared för att göra en en överaskning till brudparet. En jättefin äreport blev resultatet. Så Linda och Tomas blev lite förvånade när det dök upp bilar och grejer på kvällen.

Lördagen blev en riktigt rolig dag. Var hos frissan och det blev bra. Var en sväng hos mams å paps och hälsa på. Snarare faktiskt så lämna jag hunden där. Sen på kvällen blev det bröllopsfest och det var sååååå roligt. Alla var glada och roliga hela kvällen.  Det var en av de bästa bröllpsfesterna jag varit på. Det var fart och fläkt och alla var trevliga så det var kanon. Ska jag gifta mig nån gång vill jag ha samma lätta och trevliga atmosfär på min tillställning. Fast jag kommer ju inte att gifta mig så....

Idag är jag lite trött. Jag  har varit i stallet och kört min häst. Det blev en runda bara Frasse och jag. Orkade inte ringa någon som ville grooma så jag åkte en sväng själv. Det gick bra och imorgon blir det en ny runda igen. Jag har kört på säkerhet och använt samma runda ett par dagar så nu är det dax att byta. Den runda jag använt är väldigt backig så tänkte köra lite mer på plan mark så det får bli banvallen mot Gällared så han får ta det lite lungt. Nä nu ska jag ta en låååång dusch innan jag ska hämta hunden och få lite middag hos mams å paps.

     



Tjing tjing =)


Shopping

Ja jag har drabbats av något jag inte gör i vanliga fall. Hatar vanligtvis att handla kläder och grejer till mig själv. Fast det e ju mest jeans å linnen som shoppas. Jag gillar att vara praktiskt klädd till vardags så nu när det vankas lite fest och man inte känner folket så får man nog tänka till lite. Så nu har jag handlat en massa saker som jag annars inte skulle ta på mig. men det var ganska fint när det väl kom på... Får ju vänja sig lite kanske. Imorgon ska Anneli och jag åka till Halmstad och strosa lite i affärer jag behöver fortfarande ett par svarta stövlar. Hitta ett par boots i garderoben med prislappen kvar så tog på mig dessa idag när jag traska rundor på Ge-kås. De kan vara ett alternativ om inget annat hittas.

Idag kördes Frasse och det gick så bra. Han e 10 gånger lättare att ha i vagn än att rida. Han har slutat med att se spöken när han går i vagn så nu börjar det bli riktigt kul. Ska försöka hitta en bra åker eller liknande för lite dressyr körning. Behöver sitta å klura lite på serpentiner och volter då han mest går på rakt spår i skogen.  Nu när han är lite mer i kondition så bär han sig på ett annat sätt men ibland vaknar travaren i honom och då går det undan en stund. Trav ökningar kan han men det ser inte klokt ut då han breddar ordentligt bak. Har ju inte bråttom med honom så tar det ganska lungt hela tiden när jag kör så han finner sin balans och att styrkan byggs upp. Nä imorgon blir det nog ridning då jag inte har nån groom, fast jag kan ju ta å köra ändå det går ju bättre än när jag rider. Får se vad jag hinner med då morgondagen är lite fullbokad.


September

Jag älskar hösten!!! Vill att luften ska vara klar och kall på morgonen när man ska gå ut till hästarna. Det är en helt underbar känska att få ta på sig mössan och bara titta på de underbara färgerna som naturen ger en. Hästarna blir lite piggare och knottfanskapen försvinner och ersätts av älglus. Ja hösten är fin och bra på många sätt och vis. Jag tycker att våren och hösten är de bästa årstiderna. Framförallt så mår jag som bäst just nu, är lite småkär i allt och alla, blir alltid sån på hösten. Helt jäkla underbart kan jag lova =)

Har varit i stan och grejat en massa idag. Möten och annat som ska fixas. Sen passa jag på att kolla lite i butikerna, ska ju på bröllpsfest på lördag. Har nästan allting klart lite smågrejer som ska ordnas bara. Halva dagen gick och det var rätt gött att bara slappa lite. Träffa även en gammal polare som annars bor i Italien, hon var hemma på semester med sin familj. Riktigt roligt att tjöta lite skit och busa med hennes barn.
Fick ett ryck och gav mig i kast med häcksaxen det blev väl lite sådär det resultatet.. Men det växer väl upp nästa år kanske.

Åkte till stallet och red min bushäst. Han har ju ingen att leka med nu när Piraat är i Varberg igen så all energi lägger han på mig. Jag red en lång runda och han verkade vara nöjd. Han bocka och busa halva rundan men jag har ju lite tyngd i arslet så av åker jag sällan. Men han blev lite sur när jag skratta åt honom. Det var även ett får som skrämde skiten ur honom. Det hade smitit och kom i full fart imot oss och det var inte så poppis. Han är ju en förståndig lite häst så han gillade läget och stod stilla tills jag gav upp på att försöka få in ullsockan i hagen igen. Så vi red hem. Imorgon ska jag ta med mig Lovisa på en runda, får se vad hon tycker om min nya sport.

Hejs svejs =)


RSS 2.0