48 galet roliga timmar

Allt börja med ett samtal till en norrman.... Hahaha ja en norrman vid namn Svein. Sen bestämdes det att jag borde provjobba på åkeriet han är anställd av. Jag tyckte idén var lysande. Vi bestämde att jag skulle åka med nästa vecka och vi var överens om tid och plats. Vi sa hejdå och la på....
Men då ringde han upp igen och fråga om jag inte ville testa på en annan runda som kanske skulle passa mig bra? Sagt och gjort så 12 timmar senare sitter jag på väg upp till Göteborg med en man vid namn Bosse och ska ta en lastbil för en tripp till Oslo. Vi lasta i Göteborg och lastbilen plomberades och vi åkte mot Norge.
Det var helt galet när vi kom till lossnings stället i Oslo, de körde som tokar på området och det var bilar och containers överallt. Vi fick backat till och blev lossade och lastade. Sen gled vi hemmåt Sverige igen. Väl hemma på lossnings stället dök Svein upp och kolla hur det gått och det hade ju gått bra. Så då verkade det vara klappat och klart för att jag ska köra lastbil, dolly och trailer till Norge. Kan säga att det var rätt underbart att få ett bra åkeri i ryggen med tanke på mitt nuvarande jobb. Så antagligen på måndag börjar mitt nya liv....

För att spejsa till det lite mer var jag nere i skolan idag, hörde att trailerdragaren var på plats igen. Så jag fråga Christian om det fanns möjlighet att få prova den eftersom en av rundorna i Norge är just trailerkörning. Det var inte svårflörtat alls att få låna den och få sällskap av Christian. Så vi åkte en runda i stan och jag fick testa lite och det var ju sååååå enkelt i jämförelse med mina 25 meter...

Kvällen verkar vara lugn och städad idag. Ingen lakvatten körning som tur är för jag tänker nog svika stinktanken för en fin väl luktande annan volvo... Får väl ta tag i lite vanliga tråkiga bestyr här hemma. Dessutom har jag en lite lätt misshandlad mus som gömmer sig någonstans i mitt hus. Gucci skulle minsann vara lite duktig och ta in den istället för att dumpa den på trappen i vanlig ordning. Denna var dessutom inte död bara lite mörbultad och snabb på tassarna. Så nu är det musfällor lite överallt i huset =)


Fredag

Så har det gått en vecka på nya jobbet. Det e lite slemmigt och riktigt äckligt ibland men rätt roligt oxå. Det jag har mest bekymmer med är att lära mig att stå ut med lukten men snart kanske man blir som de andra, helt imun mot all stank.
Idag börja dagen med lakvatten från Bösarp till Varberg, 3 lass hann jag med sen sprang en packning läck, då var det bara att åka till åkeritet och fixa det. Tur att det finns grabbar i verkstan och Jan så klart som skulle ha bilen efter mig.
Tog min bil till Varberg och hoppa på Scanian för lite upplärning av den. Fick åka slam körning med den blääää säger jag bara. Jag fick köra lite men föredrar faktiskt Volvon även om Scanian är starkare så funkar jag bäst med Volvon. Hydraliken är lättare och nu kan jag ju den så det blev riktigt rörigt att ge sig i kast med Scanian.

Det verkar vara jobb hela helgen och det e ju helt ok har ändå inget bättre för mig. Dessutom verkar de andra grabbarna rätt nöjda över att jag vill köra helger så de slipper.

                                
Scanian                                                      Volvon


Min nya sak på jobbet

Då har man gjort sin första dag på nya jobbet. Det gick super bra och Jan var nöjd med mig. Så jag har kört en massa idag och det var så roligt. Här kommer lite bilder på mitt ch Jans ekipage.


Suger lakvatten =)


Vänner

Ibland är min mobil det bästa jag vet =) Är ju rätt duktig på att samla på bra å ha nummer har jag märkt. Satt och ringde på en massa jobb igår och idag har jag fått åka med Robban på hans jobb. Träffade hans chefen och sönerna när vi kom tillbaka till åkeriet och jag lämna över alla mina uppgifter så nu är det bara att vänta på att mobilen ringer.... Att man har vänner med bra jobb är en stor fördel i detta yrket har jag märkt och dessutom vet man var man inte ska söka jobb. Imorgon ska jag traska till ett annat ställe och kolla läget. Tips och annat från sina älskade vänner leder mycket långt. Det blir AF imorgon och presentera min fina plan för dem... Så håll i hatten Peter vad du nu hette i efternamn för imorgon drar orkanen Malin in i lokalen ;)


Dagen har luktat skit kan jag säga men det var det värt =)
Imorgon blir det en ny runda och likaså på fredag.
Hoppas på att ratta denna lilla Scania i framtiden eller iaf. ett tag....


Nu börjar livet

I måndags var jag äntligen färdig för gott i skolan. Nu är det jobb sökar djunglen kvar. Har ett par tips som kanske funkar så det kan bli jobb på måndag redan. Sitter och väntar på mitt YKB kort. Skolan har varit pest och pina ett tag så nu är det skönt när allt är klart.

Får väl köra en uppdatering på mina goa pållar oxå. Frasse har blivit så soft sen vi flytta ner till Rebecca, havs luft gjorde honom gott. Royal är lika busig som alltid, tror han är 3 år även om han är 17år på pappret. Försöker få dem att bli samspelta när det kommer till körningen men det är svårt. Royal gasar och Frasse bromsar så det är hopplöst. Det kom ett litet sto till stallet nu som heter Olala och verkar riktigt trevlig. Har travstam och ett riktigt bra huvud så hon kanske kan bli en parhäst till Frasse när hon blivit lite mer musklad och van vid oss andra.

Tja jag vet inte riktigt vad jag ska uppdatera er andra på. Får väl börja blogga lite mer nu när tid finnes igen. Tror jag ska åka ner till stallet och ta en promenad med Frasse och bara njuta =)


RSS 2.0