Måndag morgon

Det slog mig precis att det snart är dax att fylla år igen.. Fan vad tiden går.. Suck... Gammal börjar jag oxå bli även om jag inte vill inse så är bäst för datumet passerat för längesen ;) Tror inte jag gör nån grej i år heller. Brukar ju komma snö varje år så jag blir insnöad. Ja jag tar det som det kommer och lite fika kan man ju sno ihop å ha hemma ifall nån dyker upp =) Nä nu ska jag sätta lite fart igen.

Ännu en vecka

Ja nu blir det lite text igen....
Måndag:
Inget jobb i sikte men det rullar på ändå....
Tisdag:
Samma som måndag typ..Men var hos min hokuspokus å fick massagen och en bra stund i bastun =) Gott som bara den.
Onsdag:
Jobbade hos Per. Drog bil å släp, lastade i Åsljunga och lossade i Stenungsund och tom hem. En sån där go dag även om stället jag lossa på va värre än Borealis å det säger inte lite....
Torsdag:
Blev väckt av Per som ville att jag jobba. 15 minus å Scanian ville inte riktigt med mig på morgonen. Tog 20 min att få luft i systemet så jag kunde åka. Körde mellan Värö eller Södra Cell till Varbergshamn. Fram å tillbaka 3 ggr sen var det hemgång så bilen kunde lastas på sin ordinarie runda till Helsingborg. Var helt slut i armarna eftersom varje lass ska bandas så 3 på bilen och 6 på släpet.... Jodå nu vet jag hur man drar en jävla massa band oxå ;)
Fredag:
Hämta alla grejer till helgjobbet. Samskip var det och jag hade ansvaret för båten.Käkade lunch på Schenker å skvallra lite med grabbarna =)
Lördag: Skit kul att försöka få ihop alla delar. Lots, bogsering, hamnchef och båten allt ska klaffa. Å så fick jag lånat Totte som hjälp och det gick strålande. Lotsen skulle borda Helgafell i Falkenberg men deras båt tog sig inte ut av all isen så det blev bordning i Varberg med hjälp av bogserbåten istället. Allt löste sig och 23.30 låg hon vid kaj. Sen åkte jag ner igen vid 06.00 och gjorde släppet. Det gick lungt å stilla tillväga och jag återvände hem och till min varma goa säng.  
Söndag:
Sovit bort halva dagen. Städat resten så nu e huset lite renare igen. Så ja nu ligger jag i soffan och käkar praliner. Imorgon ska det ringas lite samtal å hoppas på napp =)
 
Gamla Scanian dock med det fula LBC märket kvar.. Som nu är borta =)
 
 
 

Åka bort.

Ibland så önskar jag bara att jag kunde packa en väska å stäng dörren bakom mig. Ingen plan på vart jag ska utan bara ge mig av planlöst. Önskar jag kunde vara spontan å inte tänka så mycket på allt annat som måste klaffa. Jag får ångest av bara tänka på att åka bort i 48 timmar.. Djuren går ju i första hand som alltid å det är ett j-vla pysslande å kunna lämna huset över en helg. Jag känner fustation å ångest så fort jag vill hitta på nått som gör att jag måste åka hemifrån. Fick en inbjudan till att åka finlandsbåt vilket hade varit såååååå kul men nä ingen hundvakt å hästen måste ju ses till. Ja jo har bestänt mig för att inte införskaffa fler övergivna varelser eller problem hästar. Tror jag skulle behöva lite semester för första gången på 20 år å bara tänka på mig själv å inte allt annat runt om. Men det dröjer väl 10 år till innan jag får tummen ur å göra nått bara för min egen skull...

Helgen som gick.

Inget jobb i sikte än... Det kommer inte bli roligt nästa månad när räkningarna ska betalas. Men jag skiter i det å då brukar det lösa sig i slutet ändå. Så vad har hänt sen sist??
Jobbade på fredagen först på Schenker och sen var det Samskip på kvällen. Denna gången höll de på att dra mig över kajen igen. Börjar bli snortrött på kaptenerna på båda båtarna. Is på kajen och idiot tunga trossar å så låter de proppellrarna snurra lite lagom när man ska dra trossen.... Fint det blir då, strömt å jävligt. Så man sugs ju med hur mycket man än drar å sliter. Fick reda på att jag antagligen ska ta emot båten själv nästa vecka. Inget som känns lockande då jag inte vet vem jag ska fråga om hjälp med kajen. Har ju inte direkt nån som har anknytning till hamnarbete på det viset i min bekantskapskrets. Ska ringa min chef å kolla hur det är tänkt å får reda på alla rutiner kring bokning av lots å om det blåser bogserbåt..  
Lördagen va så mycket roligare.
Hoppträning på morgonen dock lät jag Moa rida. Det gick super bra men han har inget sug på hindren i ridhuset. Snarare han dör totalt i ridhuset ingen bus ponny effekt alls. Men han gör det som förväntas men inte ett skvatt mer.
Sen åkte jag och Gicca till Ge-kås hon va hemma över helgen och behövde lite grejer. Vi fika pladdra och shoppa så några timmar försvann. Sen passera vi sko affären och där gick vi in. Gicca har rätt stora fötter å är 180 lång så hon brukar aldrig prova eller ens kolla på findojjor med klack. Vilket jag tycker e synd så jag tvinga henne att prova och vips hade hon handlat två par skit snygga fin skor.
Vi åkte hem å va bra sega å hungriga så mot stan istället, hämta Giccas pappa på jobbet å körde honom hem eftersom vi hade hans bil. Vi käka på BurgerIn vilket va flera månder sen jag varit där. Tror jag va där 2 ggr förra året å det va ju ett av favvo haken förr.
Kvällen bestod av buskörnig å jaga runt lite på epa-killarna. Sen ville de ha skjuts till Sjönevad istället för att åka epa dit. Ja vad gör man inte för sina vänners söner. Jo man kör dem så klart.
Söndagen tillbringades på hästryggen å en sväng i skogen med en halv tokig Frosty. Då va det sug i blicken när han såg hindren i skogen å jag hade fullt sjå med att få honom att lugna ner sig. Det e ju lite gott att slippa driva men taktandet gör mig irriterad. Han är så stark när han drar ner huvudet å det är en go kamp tills han tröttnat. Jag vinner men det krävs ju att man vågar driva på honom å lura honom att göra något annat. Önska att han hade samma glöd på dressyrbanan eller i ridhuset.
Greja och fixar en del här hemma så snart kanske jag är lite nöjd. Vill kasta ut möbler och förrändra men kan inte riktigt bestämma hur det ska se ut... Tror jag tar en runda till stallet och hoppas på att mobilen ringer om jobb.

Torsdag

Ja jag kör väl veckan i punktform... Då inget speciellt kul har hänt.
 
Måndag: Jag, Hillevi och Lovisa gick runt på våra ridvägar och röjde lite. Blev några nya hinder och en lagom lång runda att rida igen. Sen blev det behandling på kvällen som var såååå go.
 
Tisdag: Red med Lovisa och det snöade lite. Sen fixade jag å donade lite hemma.
 
Onsdag: Snöade som F-N å Lovisa var nöjd men inte jag. Kan dock erkänna att det var fint som snus med det vita i stället för pissväder å regn. Sen åkte jag till syrran å bakade lite pizzabullar. Hämtade på dagis å fritids, börjar bli bra på detta med passa barn har ju tränat några år typ ;)
 
Torsdag: Ja jag skulle rida men det var snorkallt -8 så jag hoppar det. Fryser å känner inte för att rida. Så åker bort å handlar lite och passar på att baka. Sen blir det ladda för jobb imorgon igen.
 
Lovisa och Bästis i snön som föll.
 
En snöig onsdag den 16 januari.....
 

Tött...

Att folk bara kan va så jävla nonchalanta.. Man ringer för man behöver hjälp men som vanligt svaras det inte. Men om situationen är åt andra hållet så är jag iaf. vuxen nog att svara när folk ringer. Sen om jag hjälper vederbörande är en helt annan sak, varje människa kan svara ja eller nej på en fråga. Jag hatar när allt bara handla om när andra ska ha hjälp men sen när jag väl behöver nån så är det väldigt svårt.. Ja det var väl dax att rensa lite bland vänner å bekanta igen. Kanske göra samma sak tillbaka då det tydligen fungerar för vissa att ha det så... Jag tror på att respekt kommer man långt med och att vara hjälpsam och trevlig är bra egenskaper. Vill tro att jag är en hjälpsam person, har jag möjlighet så hjälper jag gärna till. Men nä nu får det nog vara bra med den varan till ett fåtal människor i min vän krets......

Kallt

Lördag igen och har haft en arbetsdag denna veckan. Fredag dag på Schenker och kvällen på Samskip. Det var sådär kul med båten igår. Segt å trögt när besättningen ändras hela tiden så att få saker å ting att funka å flyta på är ju ingen garanti. Sen vet jag inte hur länge båten kommer att komma på kvällstid. Det har dock med när det e dedline på att kunder kan lämna containers i Aahus. Så när de övertalat kunderna att ta dedlinen på torsdagen så kan ju båen komma hit på fredag dag istället. Vi har ju dedline på onsdagar men kommer det gods på torsdagen eller fredagen så kan det ju komma med båten ändå. Ja dessa danskar.... De har en helt egen värld där.. 
 
Har ridit massor hela veckan och Nappes gamla sadel ligger toppen på Frosty. Så nu sitter man skönt och bekvämt. Det är fruset igen så nu blir det mycket skritt men eftersom våra hästar är vana vid fart så brukar vi ta minst en gallop på passande ställe. Så energin försvinner. Idag blev det ännu ett äventyr då vi försöker hitta lite mer stigar att rida på. Efter sista stormen så har det ju markberetts och planterats på de flesta ställena så våra små smala stigar är borta. Vi hitta dock lite nya möjligheter idag och en av de ställena vi saknat mest att rida på är en genväg mellan två backar. När det varit blankis så inte ens brodd hjälpt har denna stigen varit praktisk så man slapp en av backarna.
 
Hitta en låda med foton igår när jag rotade efter lite annat. Där var några bilder på Forevers Star L å jag blev så glad att jag hitta ett. Trodde inte jag hade några.
 
Min stora kärlek, Forevers Star L 1986-2005
 

Helgen som varit

 
Lördagen började med en lång skrittpromenad med båda hästarna och hundarna. Det va bra väder och lite kyligt. När vi kom hem hade Magnus börjat greja i stallet och vips så va vi alla engagerade så saker vi tänkt göra blev ju gjort. Magnus mådde relativt bra och det är roligt när han fixar å donar i stallet å man kan gå å prata å greja allihopa. Medans jag och Hillevi röjde nere på logen så laga Magnus mat och som alltid blev det supergott. Det serverades lammkorv och potatismos med en jättegod sallad på vitkål till. Jag hade inte ätit lammkorv innan och den var riktigt köttig och god.
På kvällen softade jag och djuren. Var trött som fan igen och alla ork är som bortblåst.
 
Söndagen började på samma sätt som lördagen. Det blev lite travinslag mest för att det regnade eller dimma som drev, blött blev det iaf. Snabbade mig hem och försökte få upp värmen för att åka till ridhuset och titta på Nyårsshowen som ungdomssektionen fixat. Super kul och många skratt blev det. De minsta ryttarna och deras supersöta ponnys i massor med fint färgade utrustningsdetaljer. Mycket rosa, lila och turkost =)
Traffade Ankan och hon medelade att Napoleon hade somnat in. Va nää inte min goaste häst jag någonsin ägt. JA då gick det ju att tänka konkret men sen när jag kom hem så började jag gråta. Jag grät och det har väl inte hänt sen Forevers Star L somnade in då va jag riktigt ynklig i några dagar. Ja de där två hästarna har nog sin plats i mitt hjärta. Fasiken vad vissa djur aldrig kommer att glömmas och andra man haft kommer man knappt ihåg eller jo men inte på samma sätt. Gick igenom min "hästpärm" och där va ju ett 30 tal hästar så några har det ju blivit.
 
 
Napolenon 1996-2013 <3
 
 
 
 

Ditt å datt

Fredagsmys som alltid i min värld =) Kan även vara lördagsmys idag =) Nu börjar läget bli lite sådär trist igen och nästa vecka har jag noll koll på jobbflödet igen. Var helt säker på att Samskip slutade innan nyår då båten skulle få annan tid att komma på. Men nääää den kom 22.00 igår igen och jaja det är ju ett jobb. Det är dock gott att slippa lite jobb så man hinner landa lite. Stressat tillräckligt det senaste halvåret.
Nu ska jag ta tag i Frostys träning igen. Har ju bara blivit konditionsträning mest för att han finns på en plats med bra backar och välpreppade grusvägar.
Får börja leta stallplats igen då Frasse kommer att komma hem till våren och till hösten när det är dax att stalla in finns det inte nån plats i det nuvarande stallet. Det e ju lite synd då det är ett bra lagom stort ställe med endast några stycken i stallet. Nä nu ska det ut å motioneras en stund och det skulle hoppas lite idag även om jag e skeptisk ;)

Ledig torsdag

Börja med en låååång sovmorgon som verkligen var behövlig. Käka frukost i lungn å ro vilket sällan händer. Hade bestämt mig för att inte stressa eller ha några måsten idag och ja jag la bort mobilen. Det resultera i att jag missa ett jobb ikväll och ett antal missade samtal och sms. Nu när man kolla på mobilen så kändes det så mycket men va sjutton den piper ju hela dagarna eller båda mobilerna för ju liv hela tiden.
Ringde upp jobbet och nekade en körning då jag inte fick ihop körtiden med morgondagen och på nått sätt kändes det bra att neka.
När jag var i stallet så mockade jag alla 3 boxarna och kasta ner några balar hö. Tog god tid på mig och bara gick runt och mös. Magnus kom ut i stallet och tjabba lite, han verka pigg och alert idag. Det e så gott att han mår lite fint mitt i allt elände. JAG HATAR CANCER!!!!! Det e ett riktigt jävla skit påfund...
Han hade fixat middag så när jag ridit så gick jag in till ett dukat bord. Hillevi kom hem från jobbet och vi smaska i oss rotmos å fläsklägg. Det va sååååå gott å jag åt alldeles för mycket. Sen serverades det efterätt smaskens fillibabba det vart, chokladmouss med nötter å russin och kaffe. Sen va man ju lagom stinn.... 
Gick ut istallet igen, klippte Bästis och insåg att klippmaskinen blivit riktigt slö. Ja då är det bara att skicka skären på slipning igen och som tur är e ju alla 3 nyklippta. Bästis blev dock lite "randig" vilket inte är så snyggt men nu slipper han ju svettas iaf.
Jag red en sväng i skogen på Frosty och hade med mig hunden så hon fick springa av sig lite. Tog fram mitt western träns igen då han varit lite stark att rida. Men nu va han såååå snäll så den lilla busen. Vi tog lite backträning så han får ut lite energi eftersom han ska vila imorgon igen. Sen så testa jag lite trail på honom vi öppna en grind utan att jag satt av och sen testa jag lite spin och allt gick över förväntan. Ska kanske skola om honom lite mot western hållet då han går bäst på långtygel i skogen och bärigheten har han ju. Ja det tål att tänkas på, just nu gäller konditionsträning inför den 19 då vi ska på vår första hoppträning.
Mår oförskämt bra idag och känner mig lugn och harmonisk så tror jag ska börja lägga min mobil hemma igen när jag är ledig ;)
Fina gamla Schacken ♥

Onsdag igen...

Känner inte för nått idag. Är trött, hängig å sur så det e inte nån bra dag. Var uppe på Stutelid och hur man än mår innan man kommer dit så infinner sig ett lugn bara man kommer in på gården och jag går ner i varv. Det är jättekonstigt å svårt att beskriva men jag trivs allra bäst där å att greja runt i stallet. Hoppas på att få en sån liten mysig gård i min egen ägo så småningom men just nu tror jag inte jag skulle orka. Mitt jobbande bryter ner mig sakta men säkert är jag rädd. Jag älskar att jobba men avskyr det ändå på något vrickat sätt. Schenker är roligt men bil å släp är såååå segt å för att inte tala om trailer körning det suger totalt. Nä skiter nog i att blogga mer ikväll jag känner mig så trist gnällig att jag blir trött på mig själv....

Nytt år

Jag har ju jobbat så klart, dagen innan nyårsafton gjorde jag en fuling 15.5 timmars arbetsdag... Lagligt? Nja näää men det skiter inte jag lite i. Det va groggvirkesexpressen som rasslade runt på E20 igen. Dock fick jag ratta Scanian å ja jag va så där nöjd kanske?!!
 
Nyårsafton innehöll den sedvanliga ridturen på morgonen å denna gången gick det i sken å i ösregn. Min goa Frosty gjorde skänkelvikning å båda varven bara han slapp få regnet i ansiktet. Han bralla som en tok å jag flabba som vanligt, borde kanske bli arg å ta tag i honom men när det väl blir lite fart så blir jag full i skratt.
Jag å Gys Frosty nyåret 2012/2013 i +6 grader å regn.
 
Jag och Napoleon nyåret 2009/2010 i -12 grader.
 
På kvällen mös jag å hunden mest i soffan. Gjorde god mat och bara va. Det e inte dumt alls att bra få va lite ibland. Här blåste storm och regna för fullt så det var ett bra år med nästan inga smällare eller raketer. Dock höll det på i 30 min å smälla men det var ju så många andra ljud i huset så hon blev inte skräckslagen. Gött va det med en nyår där jag slipper underhålla henne. Satt å prata med kärleken i norr som jobbade som vanligt. Tur att man vet hur hans dagar ser ut å att han gillar prata i mobil så vi hade varandras sällskap ♥ Saknar honom så jag håller på att bli tokig.
 
Nu idag blev det en tur på Frosty på morgonen med sällskap av Schacken. När vi svängde ner för Bertilsbacke så ropade det i skogen å vips dök Puttan upp med en överlycklig Vincent som flörtade hejvilt med Schacken. Hon va faktiskt glad att se honom så de tassade iväg medans jag å Puttan sällskapade ner för backen. Skvaller å en massa hästprat som vanligt och några världsproblem senare så hade vi kommit ner till Myrekull. Vi vände hemåt och det va en givande förmiddag.
Sen var det ju tidsoptemisten jag, som vanligt inte planerat, utan det blev stress delux när jag väl kom hem. Laga mat, städa och få av mig ridkläderna på 2 timmar. Japp det funka finfint jag har ju super koll i köket iaf.
 
Mormor Maj va på besök från Dalsland och nu sitter jag här å längtar till skogen igen. Samma sak varje gång släkten visar sig här. Det är nog så att jag borde testa och bo där ett tag å se om det är så det ska vara resten av livet kanske.
Nu har lugnet lagt sig och familjen har åkt hem. Ska ta tag i disken och lite plocka i ordning efter godingarna Emelie och Eddie. Sen blir det en tidig kväll för imorgon ska Schenker pyamasen tas på och full rulle i Varberg hela dagen.
 

RSS 2.0