Jobb

Kan det bli för mycket jobb? Ja just nu känns det som om jag inte sovit på veckor. Ljudet på jobbet gör att man blir så trött i mössan. Att det är fina byggkillar att titta på gör att man står ut. Hoppas dock att de inte behöver låta så mycket imorgon. Jag och Frida har jobbat idag och kommer även att ha samma pass imorgon. Det är så gott att jobba med henne hon är full av energi och gör att det smittar av sig.
Nu har jag intagit soffan med Calloway och Gucci som värmedynor, lite trångt är det men så varmt och mysigt. Kämpar även med min godispåse jag fick av min kära syster. Jag fick den i fredags men var inte så sugen på det då så den öppnades först i söndags. ALLA som känner mig vet att jag INTE har svårt att käka för mycket godis typ så att man mår illa. Kan säga att påsen var STOR och nu är den snart slut. Kunde ju låta bli den men godis kan ju bli gammalt och då blir det ju äckligt så det är bäst att ta slut på det fort ;)


Tisdag...

Jag har hamnat i en orkeslös svacka. Så trött och slapp hela tiden men hoppas det blir lite ändring på detta. Sitter och lyssnar på en gammal cd som jag fann vid en röjning i bokhyllan. Men där är en låt som får mig att tänka på bättre tider och jag bara sitter å ler när den går igång. Det är en riktig skitlåt men den upphottade versionen är stört rolig.. Den heter Naken i min säng, Vera har gjort den.. Lite sommar kul och många varv med 145:an blev det till denna låten. Det var faktiskt en riktigt rolig tid.

Nä nu ska jag försöka få något vettigt gjort här hemma. Jag har ridit och det var kallt, slängt i en maskin tvätt så den borde vara klar snart. Damsugaren har varit ute på sin dagliga tur. Facebookat har oxå gjorts så nu är det väl bara att göra lite annat pyssel som att åka till stan och kolla vad det kostar att fixa min bil. Jag fick ju på ett hjullager på besiktningen och det kanske kan vara en god ide att fixa det. Fast det kan ju oxå få vänta till torsdag då jag ändå ska in till stan. Imorgon blir det jobb igen och på fredag. Men vad ska man annars göra när det ändå är så jäkla kallt. Snart är det bamse gympa med både Emelie & Eddie så man kanske skulle ta en snabb dusch så man känner sig lite piggare.


Fredags mys igen

Ja denna åter kommande grej som vi kör är riktigt kul. Jag får laga lite mat som jag gillar och får exprimentera hej vilt. Dagens meny var köttfärslimpa, brunsås och potatis. Gjorde en med soltorkade tomater, mozzarella och oliver och den andra bestod av lök, bacon, champinjoner och kartinplommon. Det gick hem ialla fall för det blev nästan inga rester kvar av varken mat eller efterrätt som var glass och lite tillbehör. Så nu är det bara att planera nästa veckas mat. 

Har hunnit en massa annat idag oxå förutom matlagning. Dagen börja i stallet och red en runda i skogen med Inger och Sandra. Det gick som hejsan idag då hästarna var pigga. Sen efter mockning och annat pyssel åkte jag hem. Tog en snabb dusch och drog till Cicci för en fika med tilltugg. Att det kan va så gott med en syltmunk när man ej bör äta den.. Det blev en massa tjej snack, hästar och kommande bröllop. Fina klänningar i katataloger var roligt att titta på, blev lite förvånad över mig själv att jag blivit så tjejig. Det är Fridas fel, jag var inte så tjejig innan hon kom till jobbet. Men det är ganska roligt ändå. Sen blev det apotek, handling och hem igen för städning och matlagning. Nu är jag lite trött faktiskt men det var ändå en ganska lugn dag mot var det brukara vara. ;)   


Onsdag

Ja då har man lyckats vara ledig i några dagar men som alla vet är lycka oftast kortvarig. Men har en sak att de framemot och det är kursen på lördag i säkerhet vid hästtävling. Det ska bli så jäkla roligt att lära något nytt. Det enda jag är orolig över är att min feber inte har släppt ännu och hur trött jag är hela tiden. På lördag så är det steg 1+2 som är teori och i februari är det steg 3 som är den praktiska delen. Jag har ju lite koncentrations svårigheter och nu är det till och med jobbigt att vara vaken så hoppas jag är piggare på lördag. Nä nu ska jag ta mig till stallet för en skogstur med hästen.


Ny vecka

Ja denna helgen har varit riktigt jobbig. Men det värsta är att det väntar en massa jobb idag oxå när jag snart kommer dit. Så jag kanske ska göra som andra på jobbet ringa och säga att jag är bakfull, men tror inte någon skulle gå på det...Så kanske man hade sluppit att gå dit idag. Fast när man väl är där så glömmer man av hur tråkigt man tycker det är att städa och plocka bort gammal skit och annat som samlats på lagren.
Helgen kunda varit roligare om man säger så. Jag var på revyn med syrran och Måns. Vi åt hos mamma innan eftersom syrrans barn skulle vara där. Det blev massor med god mat som vanligt. Hummer till förrätt var inte helt fel. Men sen när vi satt på revyn kände jag hur trött jag var. Jag hade stressat hela dagen och var sen ner till stan så vi käka i fart och sånt är inte bra alls. Sen var det bud på grand men jag totaldäcka och insåg att sängen var bästa platsen men ångrar mitt val i efterhand. Frida hade varit där och att döma av hennes look när hon släpa sig in på jobbet så borde jag gått på grand. ;) 

Fredagsmyyyyss

Ja eller inte direkt nått mys men... Har ju varit på jobbet heeela dagen idag och nu har vi nästan flyttat hela butiken. Det är inte något lätt projekt men det flyter på eftersom vi börjar bli vana att jobba ihop. Vi har rätt god disiplin hela gänget och nu är det bara jag som inte skötte mig imorse..heheheh...
Jag vakna 7.50 och skulle varit på jobbet 7 och innan dess på vägen så skulle hästarna tas ut också så dagens snyggast ras dundra in på jobbet 8.30. Men jag bjöd på ett sömndrucket uttryck och stans "knullrufs" frilla och tog en koppkaffe och sen börja den stora flytten.
 När kvällen led mot sitt slut ringde min UNDERBARA lillasyster och säger att kvällsmat serveras hos dem.. Blir man glade eller bara glad.. Mat är sååååååå gott om man slipper laga den efter en sådan här dag. När jag kommer dit så är det mat och vin. Men jag fick cola istället så syrran kunde fortsätta att slurpa på sin bag in box...Sen blev det kaffe och godis så nu är jag mätt, trött och riktigt nöjd.
Nästa fredag blir det mat här igen som vanligt min kära familj. Då lovar jag att laga nått riktigt gott... Eller ska man låta Måns och Pappsen välja meny som vanligt?? Jajaja det återstår att se på torsdag vad som lagas på fredag..  
Kramissar och Natti Natti på er alla...


Onsdag

Ja vad ska man drifta om idag då? Det har inte hänt så mycket spännande sen jag skrev sist. Har fått ett bättre begagnat soffbord, har ridit min häst, träffat vänner och bara tagit det så lungt det går. Jag har ju fått inflamation i min axel och nu gör det så jäkla ont att det mesta är jobbigt. Fick åka till jobbet igår igen då revisorn och Ewa inte var så nöjda över lagret och hur inventeringen gått till. Men vad ska man göra jag har ju bara fått order om hur jag skulle göra, kan ju knappast vara ansvarig för att det mesta gått åt skogen....Jaja vem orkar bry sig.. Nu är det snart vår förhoppningsvis så man får massor av lust, ork och energi. Kanske träffar man nån ny vän eller hittar nån gammal bekantskap som bör tas upp igen.. Vem vet, nytt år och nya möjligheter....


Slutkörd

Trött är bara förnamnet på vad jag är... Denna veckan som varit vill jag inte göra om. Jag har aldrig jobbat på ett så oorganiserat ställe som gottebutiken. Det är så dålig information och ingen planering alls. Jag är totalt slut i kroppen, har inflamation i min högra axel som börjar vandra ner mot armbågen. Så om inte det blir mer ordning och planering på vad som kommer att ske i helgen så vet jag inte om jag har lust att deltaga. Var på det nya lagret och det är mögel där så jag kommer att bli sjuk om jag ska hantera de produkterna. Så nu eller aldrig blir det att finna nytt jobb för jag är så allergisk mot mögel och nu har jag varit bra från mina symptom, tills vi var där första gången. Jag har haft ett tryck i bröstet och det brukar vara första tecknet på att jag håller på att bli sjuk. Snart får jag migrän liknande huvudvärk och hosta som påminner om bronkit.... Kanske jag har lite tur och kan slippa detta om vi byter till ett riktigt lager.

Det fina men att ha häst är att man slipper tänka på jobbet som tar all glädje ur en nu när det inte finns någon form av ordning där. Jag har bara njutit i fulla drag av min stillsamma skogspromenad idag. Det var så kallt att kinderna nästan domna bort. Men det var det värt när man ser de snötyngda granarna och den vita gnistrande snön i solen. När vi kom hem och hade släppt hästarna i hagen så stod vi i lä och det var så gott i solen. Kunde nog stått där länge för det var så varmt och mysigt.....Jag älskar min häst han är min bästa vän. Hoppas jag kan få behålla honom som min gullegris i många år framöver.....


Söndag kväll

Ja här sitter man som vanligt efter en dag på jobbet. Varje helg likadan, men nu blir det lite ändring för jag ska gå på kurs vid 2 tillfällen. Det ska bli så roligt att få lite mer kött på benen nu när det snart är tävlings säsong. Jag ska utbilda mig i säkerhet vid häst tävlingar och detta ska bli både roligt och lärorikt. Ja så nu kan jag snart lite av varje som kan vara bra att veta.. 

Tog en sväng förbi stallet innan och hjälpte till att ta in hästarna. Niels har ju kommit hem igen och han är så mysig den lilla goa kraken. Nappe är nöjd över sin nya box, den blev riktigt fin. Magnus är bra på att bygga och Hillevi på att bestämma så det blev riktigt bra.

Jag var ute och dansa i tisdags och är fortfarande så nöjd över att jag övertalades att hänga med. Jag trotsa min fobi för att ge mig ut i snöstorm med bilen. Körde lite "vilse" på väg till Sörensgård men kom fram ändå. Vi var på Björkgården och dansa till Face -84 och det var inte trångt direkt men jag hade roligt åt alla andra med speciella "dans" stilar.. Jag har nog inte skrattat så mycket på länge. Hade ont i halsen och var hes som en kråka när jag kom hem men så roligt det va.... Då spelar det ingen roll var man än har ont, man hade iaf. sköj....

En ledig dag

Ja det var tanken men som vanligt var det saker som MÅSTE göras.. Fast man hade kunnat skjuta upp det lite till men jag är så trött på julen redan så nu åkte allt ner i kartonger igen. Ja granen och alla stakar och stjärnor är borta i mitt lilla hus. Det är ju inte min grej och förra året så tog jag fram grejerna frivilligt och kände en ganska stor julpynts lust. Men den har gått över så nu är det ordning i torpet igen.
Jag och syrran baxa ut svartafaran ur garaget oxå så den vite kan få plats istället. Så den får tina upp lite och att jag ska slippa skrapa rutor och frysa på morgonen.
Var i stallet en sväng och planen vara att rida men min ledvärk är så jobbig nu. Det var ett tag sen jag behövde äta värktabletter men nu knaprar jag igen..F-n det är inte roligt men nu får jag ju lite ro i kroppen så att jag kan sova iaf. Jag har inte fått några kramper i fingrarna, så i år är det bättre. Men det hade varit så mysigt att pulsa en runda med Nappe i skogen. Får nog försöka ta en runda imorgon om det är så att mina fingrar och knän vill vara med. Tog några bilder på djuren i stallet och de är ett härligt gäng. Alla är så personliga och mysiga. Men det är inte så lätt att ta med mobilkameran när det är kallt och den oxå är frusen. =)



Bästis

Nappe
           
Fröken Fräs på upptäcksfärd...

Svante

Alma


Fy f-n vilket väder

Det var tisdagen som man hellst vill slippa idag. Det börja med flytt av lager i snö oväder. Eller det börja lite granna å sen öka det hela tiden. Det var planerat utgång ikväll men jag hoppa det. Jag avskyr ju vinter å snö och nu är det riktigt vitt ute. Jag skulle ta bilen till stan innan för att hämta käk men bilen bara spann på gården. Det var ju en del is imorse så det blev inte bättre med snö över..Men sjuttsingen vad jag e sugen på björkgården.. Får nog ta en dusch å kolla läget ändå... Hejs svejs!!!


Slappt

JA det är ju en slapp lördag idag. Jobba med Frida och då blir det en del gjort och planerat inför tisdagens flytt av lager. Jag har ju gjort en hel del på lageret redan och idag fick jag gjort lite till. I morgon jobbar jag med Palle och är det så lungt som idag kan jag få gjort en hel del klart. Flytten tar en jäkla massa tid å planering då det ska inventeras mitt i allt oxå.

Nu på kvällen när jag kommit hem så frös jag som en vet inte vad... Jag fick ta in Ingers hästar på vägen hem från jobbet och var väl inte klädd för en massa minus grader. Så jag kom på den bra id'en att bada badkar hos mams å paps så jag ringde dem å kolla läget lite. Pappsen var dessutom sugen på nått gött från stan så jag tog vägen om Burger Inn och fixa lite burgare. Det satt som en smäck så gött va det.

Hade med datorn oxå pappsen gillar att låna den å kolla in golf annonser så många han kan hitta. Då fick jag mail av Inger. Det var ett kort sen i höstas som jag glömt att hon tagit. Så här kan det se ut när jag och flocken hundar ska på promenad i skogen.....



RSS 2.0