Vad är en bal på slottet..

Just nu går inget min väg. FK och AF strular som bara den.

Min katt Callaway blev påkörd i fredags och dog som tur var. Det var ingen tvekan om den saken. Så det blev en riktig pissfredag. Men det som är jobbigast är att se Gucci sitta vid trappen och vänta på sin syster varje dag. Men hon kommer säkert över det förhoppningsvis. Även om det värker i hjärtat att se henne så har hon blivit lite lugnare och mer gosig.

Tänkte göra en vän en tjänst att ta hennes katt. Hämta den efter jobbet i lördags men katten var inte så förtjust i de planerna. Så hon vägrade att äta och gosa med mig satt mest och morra och fräste hela tiden. Hon fick så snällt åka hem till sin matte igen och bo där. Så nu är katten nöjd igen och det är ju viktigast.

Ska hämta hem lilla Royal Scarlett på torsdag. Det ska faktiskt bli lite mysigt att få hem honom. Jag kan behöva en go pålle att rida nu när Frasse mest bara busar. Tog ut honom idag på en longering så han fick explodera, han hoppa bara lite och lät bli att bocka så nu kanske han fattat läget. Han ska vila imorgon och på onsdag ska jag rida efter jag longerat honom. Säkerhet före det mest nu känns det som. Men jag har inte tid eller råd att flyga av ordentligt så jag ska även ta på säkerhetsvästen igen.

Denna veckan i skolan är det truck kort som gäller... Så det är bara att plugga sånt man aldrig kommer ha nytta av. Kan lova att teorin och praktiken inte riktigt går ihop enligt vad vi lärt oss.. Det är bara att gilla läget och sitta av tiden =)

Nä nu ska jag, Linus och Gucci gå och lägga oss. Tidig dag imorgon oxå =)


Världens finaste Callaway ♥
Du kommer alltid finnas i våra hjärtan.


Morgongympa

Visste dock att det skulle bli skitväder igen. Så imorse satte jag klockan på 5.30 ifall jag skulle behöva skotta snö. Jag gick och la mig rätt tidigt och då hade det kommit ett par cm. Så imorsen var det ingen suprise direkt att jag fick skotta. Det hade kommit ca 5 cm och det var riktigt tungt. Men envis som man är så blev det skottat och jag var rätt nöjd över lite motion sådär klockan 6 på morgonen.

Nu har jag spenderat en vecka på YA (yrkesakademin) och det verkar väl vara ok. Vi pluggar just nu B- teori så man klarar C lekande lätt. Vi går i en klass som är blandad med dem som ska läsa buss oxå. De är lite äldre än oss på lastbil. Men det är trevligt med nya bekantskaper även om man är trött på vissa karaktärer redan. Men sånt brukar lösa sig när man väl kommit igång, just nu är vi ju i samlad trupp.

Det har ju inte hänt något roligt direkt denna veckan. Jag har börjat cykla till skolan, lämnar ju Schack hos mamma och pappa så varför ta bilen när det bara är 1km till skolan. Det känns i häcken kan jag lova. Skulle kanske skaffa mig en egen cykel som är bra då min mountainbike har gjort sitt. Kan ju inte använda mammas cykel alltid.

Ska jobba hela helgen så jag har gjort matlådor vilket jag ofta glömmer. Får väl se om jag kommer ihåg att ta med matlådan imorgon. Börjar ju inte förrän 12 men ska åka och rida efter jobbet om snön är borta. Frasse hade riktiga styltor idag så han får stå då. Det finns ju ingen anledning att ge sig ut på min piggelin om han inte har ordning på sina hovar =)

Tjingeling =) 


Sol och värme

Red en lång runda på en heltokig häst. Frasse var över laddad och jag redde nästan inte ut honom. Han är ju så snabb och vänder i luften om man inte passar sig. Jag tänkte bara ta en kort runda först men när jan började ladda och bocka så tog jag en längre runda i hopp om att energin skulle försvinna. Men jag hade fel som vanligt.

Det är positivt att han vill arbeta men om han la överskotts energin på att hålla iordning på sina hovar och att skritta i ett jämt tempo så hade jag varit glad. Men nu är han ju en unghäst och jag har varit förskonad från damp anfall hela förra säsongen. Det är ju naturligt att han beter sig som en trotsig tonåring. Snart är det ju äntligen dax att sätt honom i vagn igen och då blir det älg rundan i full fart så han blir riktigt uttröttad. Men så länge så får jag sitta på en tickande bomb. När vi kom upp på slinga 2 så stor där en stor flismaskin, grävmaskin och ett maskinflak. Trodde Frasse skulle få en hjärtattack och efter ett par otrevliga kast hoppa jag av och tog striden på marken istället. Det gick lite bättre även om maskinerna inte var igång så är han skit rädd. Dessutom stod grävmaskinen så korkat parkerad så vi fick gå under bomen och det var inte en så enkel match. Jag gav mig inte och under gick vi tillslut.

Schacken var med och motionerade hon har ju en sport när hon är lös. Frasse hatar hunden speciellt när han är överladdad. Hon springer ju överallt och ibland dyker hon upp bakom honom och drar förbi. Då stampar han efter henne och försöker bita hunden. Så det är en allmän cirkus varje gång vi tar en runda i skogen.
Men idag var det riktigt skönt att rida, solen värmed gott på ryggen och det luktade friskt med virkestravarna. Jag älskar våren, speciellt när det börjar lukta skog och fåglarna kvittrar och man kan rida utan isfläckar.

När jag och den leriga hunden kom hem åkte hon in i duschen. Kan lova att det inte var några glada miner. Men det struntade jag i. Nu är all sand och grus borta så jag slipper damsuga igen.
Jag släppte in mina katter som varit ute och då dök den grå/vite upp igen. Vems den nu är???.. Han bara titta på mig och gick rakt in och la sig i soffan. Det verkar som om att han bott här eller liknande. Ingen av grannarna vet vems den är, men nu sover han i soffan och verkar inte vilja gå ut. Jag får väl kasta ut honom men han stör ju ingen där han ligger inte ens hunden bryr sig.


Söt är han i alla fall =)


Snön faller...

Ja det känns snart som jul igen. Jag gillar ju inte snö men det är vackrare och trevligare än regn och grå väder.

Veckan som gått har innehållt lite av varje. Var och red i ridhuset på Salut, det var gött att rida lite på fast mark även om han var lite svår. Man får nog leta efter knapparna en dag när man orkar fokusera lite mer. Var ju förkyld och febrig och orken infann sig inte. Men Veronica satt upp och då var han han fröjd att titta på. Vi hade även med oss 2-åriga Speedy Gangster som skulle miljötränas lite. Kan ju säga att Veronikas hästar är väl uppfostrade så de går på släpet utan att bråka och kan ledas i ny miljö utan att balla ur.. Tror jag ska skicka Frasse på träningsläger hos henne =)

Sen har jag varit på Scorett i 2 dagar och vädret har varit totalt kasst. Det har snöat, regnat, haglat och solen har tittat fram ibland. Jag har inte hunnit med ett skit på dessa dagarna. Så idag ska jag till stallet och greja med min häst. Sen ska jag städa lite och fixa här hemma.

Kvällen kan kanske spenderas i stan då ett band spelar på rock källaren. En vän till mig spelar i bandet så det kunde vara lite roligt att gå och lyssna.. Får väl se om jag kan lura med någon vän =)

Hejs svejs =)


Förkyld

Ja jag vaknade i söndags och var bonna förkyld. Nös som en tok och var febrig. Men i min värld funkar det ju inte att vara sjuk. Hästarna ska ju ha sitt så det är ju bara att åka dit. Men jag red inte utan mockade och plocka lite. Var trött som f-n men ville ändå vara ute en stund i det fina vädret så jag pyssla lite i trädgården när jag kom hem. Det slutade med feber igen.
 
Var hos Veronika och red på morgonen idag. Vi ger oss ut på lite äventyr ibland och idag var det dax igen. Jag red ju Salut som vanligt och han hade framskor med små brodd i. Godwill var helt oskodd och när vi ridit en bit inser vi att det var total blank is på sina ställen. Jag har ju gått omkull förr när det varit is så jag var väl så där förtjust i att rida. Men det löste sig bitvis av att jag satt av och gick. Men vi ger ju oss sällan så vi fortsatte. Det blev helt omöjligt att rida på sina ställen och då genade vi upp för en backe... Det var snorhalt kan jag lova, mossa är skithalt att rida på och i uppförsbacke och en skodd häst gör att greppet blev noll... Så stackars Salut snubbla och gick ner på knä men jag höll mig kvar. Salut är en sån go kille att jag litar lite väl mycket på honom. Jag blir sällan rädd för han beter sig som en riktig klippa. Min Frasse därimot kan vara läskig att rida ibland när han får damp anfall och är en riktig studsboll. Han är ju inte så balanserad heller. Imorgon bitti åker jag och Veronika till ridhuset istället, det känns ju lite lugnare. Längtar till den j-vla isen är borta så man kan susa fram på sin häst utan att slå ihjäl sig.

När jag kom hem och hade tagit en dusch så kom febern tillbaka. Jag satte klockan och la mig i soffan. Vakna vid 15.30 och gjorde mig i ordning för att åka till dagis och hämta busfröna. Vi fixa lite mat och sen satt vi och myste i soffan framför barnprogrammen. Sen när Måns kom hem fick han hjälpa mig med bilen, min handbroms hade pajat. Den är bra att ha när man har en nerförsbacke att parkera bilen i. Vill ju inte att bilen ska rulla ner och paja garage porten i onödan =)

Tog lite kort i veckan på pollarna. Solen höll på att gå ner, det blev ett fint ljus även om min mobil kamera suger så duger den ändå.


Sammie

Mary Lou

Frasse

Nä dax för bingen och sova igen =)


Hmmmm

Ärlighet vara längst brukar jag säga. Men just nu orkar jag inte ta tag i något när det kommer till karlar. Jag har ju träffat en å annan men jag brukar ju tröttna fortare än kvickt.. De flest brukar haja läget när man inte hör av sig eller helt enkelt inte har tid för dem. Jag har ju massor att göra jämt så att priotera en kille är ju inte min grej. Jag klara mig själv och behöver inte ha någon som svansar runt mina ben. Kanske får jag ta tag i vissa delar men jag orkar inte fast jag borde. Jajaja allt löser sig ju ändå i slut ändan =)

Tjingeling....


Tuddelu...

Hej hopp på er alla.. Inget att uppdatera er på direkt. Men härrom dagen var jag hos Frida och vi tjöta lite allmän skit. Sen tog vi en lagom promenad runt Sörensgård och det var så gött. Frida min vän är ibland klok som en bok utan att veta om det. Vi diskutera ditten å datten som vanligt och sen när jag kom hem och funderade lite på vad som var sagt, så fick jag ju svaret på många av mina huvudbryn.
Så nu har jag en plan för mitt kommande liv. Dissa alla karlar som jag träffat jag är värd sååååå mycket bättre. Sen ska jag nog gå och ta ett samtal med en annan vän som kanske kan trolla lite bakåt i tiden så saker jag aldrig släppt taget om försvinner. Det är plan A helt klart.
Plan B kommer om ett tag då jag klurar lite på det ännu. Men att klara skolan och sen flytta på mig är nog vad jag behöver. Så det är en del av plan B.
Nä nu ska jag äta lite och sen åka till stallet för en promenad i skogen. Det är is överallt och min häst bara bockar och busar. Så jag går hellre än att riskera att få en flygfärd och att slå halvt ihjäl mig.

Tjingeling =)


RSS 2.0