Hund på rymmen

Sitter och väntar på Gicca vi ska ta en promenad med hundarna.
Jag har jobbat hela helgen och har varit så seg och oinspirerad på allt vad som har med skor att göra. Det är verkligen dax att sätta sig att plugga. Jag har nog aldrig varit så motiverad som jag är nu. Har ju redan börjat med teorin då jag låna Marcus böcker.
Fick ett rätt otrevligt samtal igår från mamma om att min hund var på rymmen. Jag åkte ner till stan vid 19.45 för att leta efter henne. Hon hade varit försvunnen sen 19. Då var det en bil som stod och brann nere vid Kroka Bikers lokal. När däcken exploderade så blev Schack så rädd att hon drog, skott räddare hund får man leta efter. Så jag gick runt halva Smedjeholmen och hitta ingen hund. Sen låna jag grannens cykel och cykla till Skogstorp och runt på småvägar. Men det var ju bäcksvart så man såg ju inget direkt.
Ringde polis, vetrinär och alla andra som kunde hjälpa mig. Tror jag aldrig har kört så laglydigt på de vägarna jag åkte på igår men hitta ingen hund. Jag satt och kolla på tv en stund men kunde inte slappna av så tog bilen en sista sväng och när jag svängde in på gården vid 23.30 satt hon på trappan.... Hon var inte trött eller skadad som tur var. Så vi åkte hem och hon har sovit sen dess.. Nu är det snart kväll igen och jag ska strax ta med henne ut på en promenad. Busiga lilla Schacken....


Slut på det roliga..

Fredag idag och jag fick sluta tidigt. Stefan och jag var klara och hade lastat bil och släp redan vid 2 idag. Så jag kom hem i riktigt god tid. Det har varit tidiga mornar även om det är segt att gå upp så har ju jag inte problem med det. När man väl klättrat in i Scanian så är man ju redan på gott humör. Kommer att sakna Stefan, Stefan och Dennis de 3 är fruktansvärt roliga att slänga käft med.
Man får väl hoppas att någon av dem kommer att få ha mig på nästa praktik när jag är klar med kortet. Om det inte blir att man hamnar på något annat ställe. Schenker var ett intressant ställe att vara på, en del intressanta människor sprang man ju på. Imorse satt vi och tjöta lite skit på väg till Nettos lager och jag nämde att syrran fyllde år... Då dök det upp en lastbil framför oss...



Lite passande att syrran heter Catrin fast stavar med C.. Sa strax innan vi kom till grinden att jag borde ringa och sjunga i örat på henne men jag lät bli.

Nu har jag även hunnit med stallet och myst lite med min bästa vän Frasse. Gjorde hela stallet idag och det var gott att röra lite på sig. Bar vatten till 3 box så det blev några hinkar, det var gott med lite "riktigt" kroppsligt arbete. Även om man drar lite pall och drar i sidor på lastbilen så är det inte samma muskler man använder. Känner mig lite seg och trött så det blir nog en tidig kväll idag. Har ju lyckats somna varje kväll i soffan så det blir nog samma visa om en stund....

Tuddelu =)


Praktik

Igår var det första dagen på Schenker. Fick åka med en kille som hette Stefan och han var störtskön. Vi hade massor att prata om och det var riktigt roligt att åka med honom. Vi var runt i Halmstad till en början och sen blev det Varberg och Falkenberg. Det var massor att lära och titta på. Det blev inte mycket gjort igår kväll när man kom hem, så trött var det längesen jag va. 

Idag vaknade jag och kände mig helt seg. Så jag kolla med min frissör om hon var ledig och det var hon. Så det blev en sväng till Handelshuset på min lediga dag för att ansa skallen lite. Blev även lite mys i flera av butikerna då jag inte hinner prata med mina vänner när jag jobbar. Lite shopping på lantmännen för jag behövde nya arbetsbyxor igen.

 Sen blev det stallet för lite mockning och allmänt pyssel. Mitt i allt ringer syrran och frågar om vi ska åka till fynda för hon har handlat nytt bord och stolar. Hon ville ha bär hjälp och låna min bil, då det är lite ont om plats i lilla bmw:n. Snäll som man är så åkte jag med och fixa. Det var jätte tungt så min bil blev rätt baktung och sen när vi kom hem hade jag sån tur att Marcus var hemma. Han hjälpte mig att bära in det tunga paketet och jag fick även låna hans lastbils körkortsböcker tills jag fått mina.

Har en stek på spisen så nu blir det att fixa lite sås och potatis till den. Ska bara vänta lite tills den är helt klar så man får skyn att göra sås på. Barnen kollar på svampbob så här är lungt och skönt. Snart kommer väl syrran och Måns hem från jobbet så då ska vi äta och montera ihop bord och stolar.

Imorgon blir det mer praktik och åka lastbil. Det ska bli gött att bara ha det lungt och skönt.

Tjing Tjing=) 
 


Olalla

Tuddelu gott folk =)

Vad har hänt sen sist... Eeeee jo jag har varit i skolan och haft det bra. Jag har klarat mig igenom första veckan. Nu väntar bara en veckas praktik med start 06.15 på måndag. Det blev Schenker i Halmstad. Kan nog bli hur bra som hellst. Skolan kommer inte att börja direkt utan starten kanske blir vecka 11 om vi har tur.

Jag fyllde år igår. Jag laga en massa mat och det var nöjda miner kan jag lova. Det blev nästan inga rester, så Måns gjorde nästan rent som vanligt. Tur att han uppskattar mat iaf. Fick Orkideér som jag önskat mig. Emelie och Eddie hade gjort lite fina saker på dagis och så fick jag choklad av de goa busfröna. Så kvällen var lugn med lite vin och gott sällskap.

Var lite trött i mössan imorse men efter några längder i bassängen så kvickna jag till. Emelie hade simskola så då passa jag på att sprattla mig trött några hundra meter. Släppte av henne hos Päronen. Emelie och Eddie skulle vara där ikväll för syrran å Måns skulle på lite partaj.

Som om jag inte fått tillräckligt med motion för dagen så passade jag på att rasta Frasse oxå. Det blev en skritt runda på banvallen till Spetsbo. Det verkade vara den mest isfria vägen jag kunde hitta. Solen sken och det bet i kinderna men så gott det var med frisk luft. 
 
Jag har varit en sväng hos en av mina vänner ikväll och kollat på hans lägenhet. Den kommer bli så fin när den är färdig renoverad. Uppskattar att vara en sväng hos honom, han har alltid något på gång. Vi kolla på Trassel och Rödluvan i en lite lätt vrickad version.. Sen var det som vanligt dax att åka hem, tiden bara rinner iväg.

Sitter just nu och väntar på att syrran å co. ska bli tillräckligt fulla för att vilja bli hämtade. Sista budet var tydligen Harrys så det är väl bara att lägga sig och vänta på att de ringer.

Tjing tjing =)


Plugga

Ja nu har det kommit igång. Jag har aldrig uppskattat att vara i skolan innan men vad roligt det är. Massor av störtsköna grabbar att umgås med. Det är så gött att vara ensam tjej i gruppen. Det har varit prov och en massa roliga uppgifter att lösa. Jag har klarat mig ännu och imorgon kommer sista provet på körteknik. Skulle backa och greja på hindergården och sen en sväng ut i trafiken. Så detta är nog inte värre än dagens 3 timmars prov. Trodde jag sög på att plugga men nått verkar ha fastnat på vägen efter alla dessa år av ointelligenta jobb.

Livet för övrigt är lungt just nu. Jag kör mitt eget race med det mesta och killar finns inte på kartan alls. Är trött på att vara i en roll jag inte trivs i så singellivet verkar passa allra bäst. Ska koncentrera mig till 200% på Frasse och skolan. Snart kommer våren och då får man massor av saker att göra på kvällarna med hästarna. Längtar tills jag kan få grooma Linda och Sammie i fullt ös i skogen igen... Adrenalin kickar är inte fel =)

    
Sammie & Frasse stallets pärlor ♥


Söndag

Sitter å väntar på att klockan ska gå så man kan åka till stallet. Jag börjar jobba vid 12 så det har blivit en mysmorgon med Linus idag.

Vad som hänt sen sist är väl inte så mycket. Det blev en bil iaf. så nu är man rörlig igen. En 945:a blev det även om det inte var den bilen jag var lite sugen på först. Men jag är nöjd över att Måns var en sån go kille och följde med och fixa. Jag hatar att köpa bil och Måns har ju koll så då är det bra att släpa med honom.

Imorgon är det alla hjärtans dag och jag börjar skolan. Det ska bli så roligt att göra något nytt. Vet ju inte om jag klarar test veckorna än men jag hoppas ju på detta då jag inte vill jobba i affär längre. Jag känner att jag behöver byta till något annat som får hjärnan att bli stimulerad. Sälja skor kan vilken kotte som hellst krävs inte mycket för att klara det jobbet. Det är ju bara att le även om kunden suger totalt..

Ska ta en storstädning här ikväll. Det är riktigt skitigt och jag har slarvat en del denna veckan. Får väl börja saneringen, snart är det ju fredag och då blir det antagligen lite fredagsmys med nära och kära.

Tjingeling =)


Tisdag

Ännu en dag på Rönnåsvägen med vabb. Men det är lite mysigt. Tycker synd om de små juvelerna som har ont i halsen och hostar. Lagade lite mat innan och nu bakar jag bullar. Alla mutor är bra bara de äter.

Min dag började tidigt med att köra lite släp. Grannens häst har gått bort och de behövde lite sällskap till valacken som blev kvar. Vad passar inte bättre om Royal. Jag körde gladerligen över min lilla plutt så han kommer till nytta igen. Jag hinner ju inte med honom alls och hos Gunnel så finns de fler som kommer över och rider. Så då får även Royal ta sig en sväng i skog och mark. Så alla nöjda och glada, det var så lungt att släppa ihop dem så detta går nog toppen.

Tog mig en sväng till stan oxå och tömde 855;an så nu kan den gå till skroten. Satt på nätet igår och fastna för en ny volvo kombi. Det kan kanske bli en 945;a om den finns kvar imorgon och jag tycker om den. Jag ska ringa på den om en stund bara jag fått bakat färdigt.

Tuddelu =) 


Vabbar

Idag fick jag äran att vabba lite eftersom jag är ledig. Det e rätt mysigt att umgås med busfröna helt själv. De gör inte mycket väsen av sig när syrran och Måns inte är hemma. Emelie har hosta och är trött och Eddie verkar inte heller vara så pigg men lite mat har de fått i sig och nu är det Nikelodeon på tv. Jag passar på att blogga lite och kolla nätet.

Tror jag hittat bilen jag söker. Satt på blocket och kolla runt lite och hitta en 945:a som verkar lovande. Försäkringsbolaget ringde och erbjöd mig 10.000kr för vita faran så det var ju bara att gilla läget. Så nu är det ju bara att skaffa något annat som är roligt. Ska åka bort till Rejmes imorgon och tömma 855:an på grejer.

Ska även åka bort till en av grannarna och lämna Royal på prov. Hoppas bara att han gillar sitt nya ställe och att de gillar honom så är jag en häst mindre igen. Nu ska jag dessutom kolla efter en annan stallplats till Frasse. Det blir lite omständigt att ha honom i Ullared om jag nu ska gå i skolan på dagarna i Falkenberg. Får väl kolla först om jag klarar antagnings provet som börjar nästa måndag.

Nä nu blir det att sätta sig i soffan en stund. Hoppas Svampbob börjar snart så jag inte somnar =) 

Tjingeling =)


Hello =)

Då har helgen farit förbi i 180 igen. Men det har varit en sån där helg man kommer att minnas i några veckor. Det har varit lite stressigt och brist på sömn men det var totalt värt det.
Fredagen var rätt lugn jobbade och sen åkte jag till stallet direkt. Syrran hämta mig i stallet vid 20.30 och sen blev det bingen så man var lite utsövd på lördagen.

Ja denna lördagen var fullspäckad från morgon till kvällen. Det börja i stallet för att mocka som vanligt och lägga upp foder. Sen var det en snabbis på Ge-kås och resten av dagen tillbringades på Scorett. Vi hade myshelg på jobbet massor att göra och många goa skratt. Men så roligt vi har. Stämpla ut ca 1 minut över 4 och kasta mig i syrrans BMW för att köra hem. Det gick väl lite fortare hem än vanligt. Vägen var torr och fin och med en 6:a under huven så var det ju bara att gasa....

Väl hemma bytte jag om och fixade i ordning mig lite. Sen bort till syrran och bytte bil till V70:n och fam. Månsson/Svensson med min hund hoppa in i bilen och vi åkte ner till päronen i stan.
Mamma hade lagat mat och vi käka med god aptit eller jag iaf. var hungrig som en varg som vanligt. Sen blev det kaffe och efterätt så man var bra däven när det var dax för att kolla på Falkenbergs revyn. Jag, Måns och syrran kollade på den och sen när den var slut begav vi oss till Halmstad och West Coast Car Club. Där va det fest minsann, Otto och Karin fyllde år. Det blev en rolig och innehållsrik kväll med vänner, lite slagsmål och snubbar att vila ögonen på. Mintu och öl var där också i mängder. Träffa en och annan polare man inte sett på flera år. Träffade Ralf som jag inte sett på 12 år och helt plötsligt känndes det som om vi var ruggigt gamla. Han var med och körde dragracing bussen på den gamla hederliga tiden då man bara va med överallt. Ja minnenas kväll blev det allt och det var riktigt kul att prata med grabbarna på klubben då jag inte varit där och festat på flera år.
 
Vi var hemma vid 4 imorse så nu är jag bra trött. Jag gick upp vid 8 för att åka till stallet och släppa ut pollarna innan jag åkte till jobbet. Det blev frukost på thai restaurangen eller tidig middag beror lite på hur man ser det. Men jag kvickna till efter lite mat och en del kaffe. Sen gick resten av dagen i fullfart som alltid en helg i Ullared. Tänkte ta en liten nap på soffan när jag kom hem men fick ingen ro att sova. Tog en lång dusch istället och lagade lite mat. Så nu kan man snart gå och lägga sig. 

Tjing Tjing =) 


Hepp...

Oj jag vet att jag varit urusel på att uppdatera er andra på vad som sker.. Ja det e lite omständigt med det mesta och jag stressar nog snart ihjäl mig eller dör på kuppen typ. Nä skoja mest kanske. Läget som förljer är....

* Ingen bil..
* Försäkringsbolaget har inte haft tid
* Röda faran är fortfarande inte besiktigad
* Hatar fortfarande att åka buss
* Stressar hela tiden för att hinna med allt

Men annars är allt toppen =) Hehehehe
Ska strax bege mig till syrran för att lämna tillbaka v70:n som jag snällt får låna på morgonen så jag iaf. kan ta mig till stallet. Sen blir det att hoppa på bussfan och åka till jobbet.

Det händer ju inte så fasligt mycket i mitt liv för övrigt heller som är värt att skriva om. Frasse och Royal står i hagen, vi längtar alla tre efter vår. Frasse har ju massor med brodd i dojjorna så han går ju stadigt iaf. men ridning är inte något jag längtar efter ännu. Har snarare en önskan om att sälja min häst. Fast ni som läser och känner mig vet att Frasse inte kommer att säljas eftersom jag inte kan vara utan häst.. Hehehehe...

So long suckers =)


RSS 2.0