Brrrrrr

Tidig morgon idag för att pappa sa att det skulle bli kuling och regn.. Gick upp vid 7 och var i stallet vid 8 ingen kuling, inget regn. Så Sammie spänndes för och vi åkte en runda. Linda körde och jag grooma det gick undan bitvis då han var riktigt pigg. Men så duktig han blivit lilla goa Sammie. 

Sen fick jag och Linda en liten snilleblixt, vi sätter Royal i vagn och åker lite på banvallen. Sagt och gjort så var han förspänd. Lite läskigt tyckte han att det var men inte värre än att han övertalades att dra. Så vi gick ut på banvallen med honom sen hoppa Linda på vagnen och jag gick vid huvudet. Vi gick en bit och vände så hoppa jag också på vagnen och Royal skritta på hemmåt. Allt gick lungt och sansat så nu har vi snart 3 bra körhästar.

När hästarna var klara och stallet gjort började det regna. Jag kom hem och fixa frukost/lunch och sen började det blåsa. Sicket drag det blev i träden. Så nu sitter jag inbäddad i en filt i soffan och försöker få upp värmen och motivationen för en promenad med Hillevi och hundarna. Ja det får bli långkallingar och en varm jacka så tror jag det kan bli en mysig promenad i skogen. Ska gå ner och leta efter koppel och halsband till hunden det kanske kan vara bra att ha nu när det är en massa korkat fyle iskogen som tror att allt rörligt är en älg.. Skjutgalna jägare finns det gott om.....


Körning

Ja nu är jag på banan igen med Frasse. Igår körde jag och Linda en sväng på banvallen och hade nog Skälstorps piggaste travare. Ja han takta, veva med frambenen, stegrade och kasta sig framåt utan att ta töm en enda gång. Han är bra på att samla sig men i bland vill man bara att han ska länga sig istället så han tar mark när han är piggelin. Han är så go min häst när han är i vagn, positivare energier får man leta efter. Royal fick stå i går med då han gick som en stapplig pensionär i hagen. 

Dessutom igår hann jag med en massa roliga saker här hemma. Det är så skönt att veta att man har jobb igen så man kan slappna av när man är ledig. När man jobba på det andra stället så va man ju mer på jobbet än hemma och varje gång det ringde så hoppades man bara att det inte var från jobbet. Så man kunde ha några dagar ledigt ibland. 
Igår passade jag på att rensa stuprör jag som är skit rädd för höjder tog fram stegen och bestämde mig för att gilla läget och bara fixa. Det gick bra så jag blev lite mer modig och passa på att byta lampor i utebelysningen när jag väl vågade använda stegen. Jag föll ju inte ner så det kanske inte var så farligt ändå.... Trädgårdsmöbler och grill åkte in på logen och nu är jag förberedd på vinter.

Imorse var det kallt men det är ju så fint med frost på gräset. Jag och Angelica var i stallet vid 10.30, vi mockade, satte foder och gjorde stallet färdigt. Sen hämta vi in Frasse, selade och satte för honom i maraton vagnen. Vi körde slingorna i skogen och Frasse gick kanoners idag. Inte så pigg som igår och han lyssnade på mig helt suveränt.
Sen tog vi ut Royal, selade honom och tömkörde honom på banvallen. Jag tog ett par linor och fäste i öglorna för att se hur han reagerade medans Angelica tog tömmen. Draglinorna påverkade honom inte och han är ju körd jätte mycket men det är ju bra att kolla läget en extra gång ifall han har blivit skrämd. Han har ju varit väldigt stel och nervös men idag skrittade han på med litet övertramp så nu har han nog fattat att hans dagar som räcer häst är över. Nu fattas bara lite bättre hov tillväxt så ett par dojor kommer på, sen ska han i vagn och börja bygga rätt muskler i ryggen innan han börjar ridas. Så nu kan man se frammåt då båda hästarna verkar fungera i hanteringen igen. Ser fram imot att Royal börjar bygga muskler och att han oxå blir en toppen körhäst.


Royal och Frasse mina små godingar ♥


Söndag

Tuddelu alla som läser... Ja jag har varit sååå sålig på att blogga. Jag har jobbat som en tok i flera dagar och när man kommit hem från stallet på kvällen är det dax att hoppa i säng. Så därför har det inte orkats att uppdatera vad som händer i mitt liv. Jag har faktiskt inte gjort nått vettigt sen jag skrev sist. Så nu kanske det blir lite mer bloggande för jag ska vara ledig i 4 dagar från Scorett och det ska bli lite gött att slappa. Fast jag kommer säkert inte sitta på arslet ändå har ju en miljard saker som bör göras. =)

Det står lite still på hästfronten men imorgon ska Frasse och jag ut på en stilla tur i vagnen tänkte jag. Royal ska jag tömköra på åkern så han får röra lite på sig. =)


Jobbar...

Ja mitt liv just nu består av jobb. Det är ju kul att ha något vettigt att göra. Jag fattar mig inte på dessa rent ut sagt desperata människor som ränner på Ge-kås. De jagar runt som om att deras sista dag var kommen och river å sliter iallt. Ibland så är hela Ge-kås grejen bara jobbig och att jobba i den lilla hålan Ullared är väldigt speciellt. Man är ju totalt slut när man kommer hem. Jag har ju jobbat i Falkenberg i butik och när det var högsäsong där så är det ungefär som igår på Scorett. Det är folk men man hinner både gå på toa och ha sina raster. På en lördag nu i Ullared hinner man knappt andas det går i ett hela tiden. Fast det är ju lite roligt att studera folks betende man lär sig något nytt varje dag.

Idag tisdag är min lediga dag så den ska jag spendera i stallet var det tänkt. Det har slutat regna för ett tag men det börjar säkert snart igen. Fast jag har inte ont av att det regnar, tycker det är lite mysigt att vakna till att det piskar på rutorna. Tänkte jag skulle försöka rida Frasse för att kolla hältan. Har ingen lust till att köra själv ifall det händer något. Han är ju lite sprallig. Jag har inte tid eller råd att slå mig just nu när jag har jobb. Så säkerhet före rolighet...

Frukost kan ju vara bra att ha avklarat innan jag och Schacken ger oss av till stallet. Det är bara så tråkigt att fixa men kaffe är ett måste så nu ska jag njuta av en kopp.


1 vecka

Det är fredag igen och Tommy var ute och slog på tappskor på Frasse och Sammie. Royal fick en raspning så hans hovar ska växa lite bättre. Så lite trevligt har det varit idag. Alltid en massa skratt och glada miner när hovis är på besök.

Dock har det gått 1 vecka sen vi hade stöld i stallet. Ingen har funnit våra grejer och jag får nog aldrig tillbaka älskade Forevers träns. Blir så jävla arg när jag tänker på det. Fast får jag tag på personen så har jag rätt mycket stryk att dela ut. Kanske är bra att lägga ilskan på lager tills det är dax att ge nån en ordentlig vänster. Ja jag skulle gladeligen dela ut lite box till en person som inte kan skillnaden på ditt och mitt.

Jag har städat och plockat en massa idag. Har även tagit lite bilder på möbler jag tänker kränga på Blocket. Har tröttnat på alla min möbler och vill bli av med sånt som ändå inte används. Ska strax gå ut i garaget och ta lite mer kort på mina kistor så blir där oxå lite plats. Det är så gött att äntligen ska få lite mer plats att röra mig på =)

Nä nu blir det till att fixa mat. Ska ju jobba imorgon så en mat låda kunde ju vara ganska bra...


ARG!!!!!!

Ja nu är jag innerligt förbannad och inte utan orsak heller. Har inte ens kunnat blogga om det för så arg har jag varit!!
I fredags morse var jag i stallet och fixade, sen var det jobb hela dagen som det varit ett tag. Men lördag morgon kom ett samtal som gjorde mig ARG ja ARG!!! Någon jävla idiot hade varit i sadelkammaren och snott alla våra träns. Till vilken jävla nytta då de är ju inte värdefulla för någon annan än mig och Linda. Det hade varit lättare att åka till Ge-Kås och får finare grejer än vad jag hade. De tog Forevers gamla grejer, de är 16 år sen jag köpte honom och grejerna så då kan ni förstå hur slitnade var. Varför tog de inte selar och sadlarna de hade ju varit lättare att kränga om man var ute efter pengar. Som tur är så var inte min dyra sadel där så lite tur var det allt. Jag tror ju att det e en jävla korkad skit unge som inte har vett att köpa egna saker eller en äcklig knarkare som e så pundad att han inte fattar bättre. Men sånt här är så meningslöst det ställer bara till en massa bekymmer. Nu så får jag köpa nya bett för Frasses munproblem, jag köpte ju de jag hade för nån månad sen... Suck...

Sen har det mest varit jobb på Scorett och det verkar hålla i sig. Det e ju roligt att jobba men jag har ont i knäna så jag kan bli tokig på att inga skor hjälper. 

Igår kväll efter jobbet så slet sig grannens häst. Den skenade en bra bit på banvallen innan vi lyckdes fånga den. När den var fångad så hade den skadat sig ordentligt. Det pumpa ut en stråle blod ut från bakbenet. Jag gjorde ett tryck förband så det stoppade. Sen var det ett litet problem kvar att få med honom till Slöinge, han vägrar åka släp så efter ett jag blivit sparkad och lite allmänt mörbultad så ringde vi efter bonnavetrinären. Hon kom och gav honom lugnande men efter ett total damp anfall och att jag höll på att bryta nacken av hästen så bestämde vi att behandla den hemma. Vetrinären klippte upp det jag lindat och det var ingen fara längre så vet. gjorde rent och la på nytt förband. Som tur var så slapp hästen att bli sydd och alla är nöjda och glada. Jag är lite stel och öm i kroppen men det var det värt. Vi kämpade från 18.30 till 22.00 dessutom hade jag ingen jacka med mig så jag kommer nog bli sjuk... Det var riktigt kallt att stå i stallet i en tunn tröja när vet. greja.

Har även hunnit med att titta på en jätte fin ponny och ett besök på IKEA så just nu händer det mer än vad jag orkar skriva om........


Saknar

Ja jag har kommit på mig själv flera gånger denna veckan att jag saknar en vän. Det värsta är att jag saknar vännen av fel anledning. Ja detta är lite konstigt skrivet men vill inte namn ge eller röja om det är en han eller hon. Bara för att allt blir så konstigt ibland. Jag saknar denna person så in i vassen och det värsta är att den kommer inte tillbaka heller. Mina chanser har sumpats för att göra allt bra igen och jag har endast mig själv att skylla. Så nog om detta nu har jag fått skriva av mig lite.

Jag har haft fullt upp ett tag så bloggandet har blivit lite åsidosatt. Men nu gör jag ett snabbt inlägg. Jag har jobbat några dagar på Scorett och det är sååå roligt. Jag trivs med arbetskamraterna och idag har vi flippat ut lite väl mycket men vad det är roligt att jobba med folk som skrattar. Ja jag har riktigt muntra vänner på Scorett så ser fram imot att jobba imorgon igen. Gillade Maries tolkning av sten, sax och påse... Har nog inte skrattat så mycket på länge..Sigenarkjolen tar allt.. Ja detta var ett internskämt från jobbet. Förklarar en annan gång...

Mina hästar är en katastrof historia just nu.. Frasse är halt, Royal har ont överallt och det känns som om jag bara leder dem fram och tillbaka till hagen. Visseligen tömkörde jag Royal på åkern men han är ju som en fiolsträng och på sin vakt hela tiden. Har ju ett rätt stort tålamod men just nu känns allting hopplöst. Vill ju bara att mina älskade hästar ska må bra och att jag kan sätta fart på körningen med Frasse. Royal kanske blir bra i sin rygg om några månader eftersom han har väldigt svaga ryggmuskler. Det blir lätt så när sadlen trycker å man inte rider hästen i form... Men jag ska nog lösa detta oxå.

Dax att kramas med kudden och drömma trevliga drömmar =)



Frasse och Royal i vinterhagen, tror ingen kommer att klaga på betet...


Tjoho

Vad helgerna går fort nu för tiden. I lördags var jag hos mamsingen för hon hade fyllt 60 år. Detta firades med familjen med smörgåstårta och bakelser, så gott men lite så bra för min viktnedgång. Ja jag springer nog av mig det i veckan. Allt som är gott e ju nyttigt till en del oxå, det är min filosofi.. =)

Söndagen blev en jobbar dag och det känndes toppen. Det var en del folk som shoppa skor men inte så många som på lördagen. Jag var trött som sjutton igår efter jobbet när Tommy kom och verkade Royal. Så nån fart på mig va det inte och jag borde ridit. Fast jag måste var helt vaken om man ska rida Frasse annars kan man få sitta av när man minst anar det..

Nu ska jag få i mig lite frukost och dra att varv med snabeldraken. Här är lite skitigt igen och det e ju inte det roligaste att plocka i ordning. Men det måste göras. Sen blir det att rasta båda hästarna en liten sväng i skogen. Får se vad eftermiddagen kan innehålla, tror dock att jag och Veronika ska ut och rida lite på hennes hästar. Jag behöver röra på mig och jag avskyr att gå på gym och annat så hästar är den bästa motionen. 

Hejs svejs =) 


Hästar

Vet inte riktigt vad jag ska börja med.. Jo Royal Scarlett mitt nya projekt. Jag och Angelica åkte och hämta hem honom igår. Vet ju att det kan ta timmar att lasta denna häst om han inte e på gott humör så vi åkte dit tidigt på eftermiddagen så vi skulle ha dagsljus. Jag tog på honom transport skydd och grimma, ledde ut honom till släpet och drog en longerlina runt bommen. Så döm av vår förvåning när hästen bara går på släpet efter 5 min, jag och Angelica blev båda paffa då han e riktigt svårlastad ibland. Så resan hem gick lungt och stilla. Väl hemma gjorde han sig hemmastadd i boxen direkt. Hösilage och kraftfoder på menyn och allt var lungt. Han hade legat ner i boxen i natt så han gillade nog sitt nya hak.

Idag red jag Salut och Veronika red Goodwill vi tog en stilla sväng i skogen. Jag gallopera Salut och skönare häst får man leta efter och han är så bekväm. Jag gillar honom och hade jag hållt på med ordentlig träning och tävling hade han varit den perfekta dressyr hästen för mig. Fast hade jag inte haft Frasse och Royal hade jag nog köpt honom men nu är det stopp på hästköpar fronten.

Sen åkte jag ner till vårat stall och red en liten sväng på Frasse men han är halt än. Testa och trava några steg och han linkade riktigt illa. Sen så skulle jag dra dojjorna på Royal men han var så jobbig att få att stå still så skorna fick sitta kvar. Jag ger mig på honom när någon är hemma ifall han skulle kicka eller slänga sig över mig. Så istället slägde jag på honom sadel och träns och hoppa upp.... Knäppskalle häst säger jag bara... Han var helt tokig och bara drog, takta och passgånga hela tiden. Så ut på banvallen eftersom det är mjukt för hans fötter. Jag hade lite dragkanp och försökte få honom till att stressa av och efter en stund så fatta han vinken och slappna av. Jag kommer ihåg Royal som en välriden bus häst med bra fart i, nu är han ett j-vla ök som bara stressar och har stans fulaste hjorthals så jag har nog några veckors jobb framför mig...Det är inte konstigt att småtjejerna har tröttnat på att åka rundor i fullfart, han har säkert varit riktigt otrevlig att sitta på.


Goaste fullblodet Salut

Lilla Royal Scarlett


RSS 2.0