Måndag

Ja det e en ny vecka på intågande och jag fryser och är trött igen. Igår kväll så skulle jag bara skritta en liten runda på 45 min men blev lite lätt överaskad. Det börja regna på stört, det blev mörkt i skogen och regnet vräkte ner. Inte hade jag anat detta så jag blev jätteblöt. Fast hur blött det än var så fick jag en helt annan känsla i kroppen av frihet på något sätt. Ja jag kunde inte påverka det merän att jag kunde leta efter ett torrt ställe att ställa oss på. Men struntade i detta och fortsatte min tur till skogs vilket jag inte ångrar alls. Det var så mysigt, helt underbart fast jag hade 2 andra med mig som protesterade lite lätt, Schacken och Frasse. Vi var 3 dyblöta varelser som kom tillbaka till stallet. Sen blev det hem när jag var klar med stallsysslorna så jag blev nog lite kall. Kröp ner i soffan med en stor filt och myste med levande ljus. Det e livs kvalite..... Först min häst och sen höst mys det e vad jag gillar bäst.

Dagen idag har inte fört med sig något speciellt. Jag öppnade på jobbet och jobbade till vi stängde så det har varit en låååååååång seg dag. Var i stallet och mockade men insåg att jag var trött som f-n. Då är det inte en bra dag att sätta sig på hästen. Tappar jag humöret så blir det inte så bra. Men han dör inte av en dags vila. Imorgon blir det nya tag och ännu längre arbetsdag. Sen är det 3 veckors semester så då blir det massor av timmar i stallet i stället =)

Hejs svejs =)


Glad..

Ja jag e på sånt gött humör hela tiden. Inget känns jobbigt eller tråkigt förrutom jobbet... Allt annat runt mig funkar så jäkla bra. Min häst är så duktig han känns stabil att både köra och rida. Frasse har slutat å titta på allt och hoppa högt över inget. Så nu är det riktigt trivsamt att ta sig en runda i skogen. Man kan slappna av och njuta av hela ridturen och slippa hålla i sig hela tiden. Han är ju trots allt inte mer än 5 år men beter sig ibland som om han vore 3 år istället. Han var riktigt duktig när vi var i Mjöbäck inget bråk alls så nu kanske han äntligen mognat.

Jag var ute och rände igår och det e tur att man har sina vänner. Jag har ju varit lite halv depp över det mesta ett tag men så träffa jag en polare och allt i hennes värld var det fel på. Huuu tänkte jag är jag som henne så e det nog bäst att leta fram lite positivitet i sitt liv.. Så då bestämde jag mig för att det kan inte bli värre än vad det är så det är bara att gilla läget så löser sig det mesta. Därför ska jag bara leta fram saker i mitt liv som är bra och leva på dem så löser sig de tråkiga sakerna sig själv förhoppningsvis. Annars så får jag ta itu med dem när jag orkar.

Solong suckers =)


Fredagsmys

Japp dagen började toppen.. Rasa ur sängen vid 6 tiden å i kläderna och imot stallet. Jag var rätt trött när jag kom in i stallet och ser Linda som inte ser bättre ut. Men vad sjutton vi skulle ju köra häst å inte på nån skönhetstävling. Jag gör iordning min häst å klär på honom de nya benskydden och bootsen då kommer Linda in i stallet igen... Hon sa att vi kommer att synas i skogen och hon va inte så sugen på att ha skydden på honom om vi vistas bland annat folk.. Vadå tyckte jag!!! Rosa senskydd och idiot gröna boots e kanske inte så snyggt hehehehehehe...Men vad gör det.. Jag hade ju köpt vita stryk kappor bak iallafall för det fanns inga rosa å inga vita eller svarta av den modellen fram så det blev rosa. Körningen gick bättre idag och han är väldigt lättlärd mitt lilla hjärtegryn så det kommer nog bli mer och mer roligt när vi lärt oss grunderna ordentligt.


Redo för vagnen..

Frasse e lite morgontrött..


Soft dag

Ja idag har det varit en typisk Malin dag... Kunde inte sova så 6.15 starta jag en maskin tvätt å fixa lite frukost. Sen plockade jag lite och packa upp det som jag shoppa på ikea igår. Jag blev ju lite trött på hur det ser ut här hemma så det blev ett stor röj och nu har jag skaffat lite nya saker. Kan lova att det var ett bra tag sen jag handla något till mitt lilla hus så nu blev jag rätt nöjd.

Sen bar det av till stallet då Björn kom å skodde Piraat. Litar inte riktigt på snubben så jag hade nog lite attityd men han limma på som vanligt.. Blää för sånna som han... Ja, ja kanske ska jag inte gnälla på att hovis stöter på en, trilla ju dit själv för ett tag sen. Men man lär av sina misstag, fick ju en riktigt go vän i min egen hovis. Jag håller av honom oerhört mycket. Jag lär en massa av att umgås med honom. Även fast det inte blev merän en liten flirt så e jag nöjd ändå..

När klockan blivit 10 så åkte jag bort till lagert och hämta lite grejer jag skulle ha med till jobbet. Sen var det hem igen för att byta om och slänga i en ny tvätt i maskinen. Syrran kom förbi och vi tog en slurk kaffe å en å annan gräddbulle slank ner.

Sen blev det jobbet några timmar och efter det så blev det Ge-kås. Så nu har jag fixat kläderna till bröllopet så nu ska jag bara till skopunkten för att ha ett par stövlar till outfitten..Sen lite annat krimskrams som halsband å annat fixar jag nästa vecka. 

Kvällen var helt underbar, tog en lång runda med Frasse som var helt super att rida. Jag plocka lite kantareller oxå så det får bli morgonens problem att rensa just nu orkar jag inte. När jag tog in Frasse så blev Piraat lite ensam så han hoppa över staketet och hamna i den andra hagen... Fast han kom oxå på detta när jag skratta åt honom så då tog han ett nytt kliv över nästa staket och sen gick han bara förbi mig och rätt in i sin box.. Ja han e ju inte hopphäst för inte.. 

Sammie var jätte halt idag igen så jag bandagera honom. Tror dock att det är en hovböld men med honom kan man aldrig vara säker. Så jag la bandag för stöd på alla benen ifall det är någon av kotorna som spökar igen.. Bara det kunde läka ut så vi kan sätta igång honom oxå.

Nä nu börjar jag bli trött så sängen nästa. Ska gå upp klockan 6 imorgon för att köra häst. Frasse bör vara i vagn 6.30 för att Linda ska hinna i tid till jobbet. Jag är ledig imorgon å då är det dax för fredagsmys.. Det blir mat å lite vin tror jag bestämt =)

Bye Bye!! 


Tisdag

Har sovit bort ännu en dag. Var i stallet i 2 timmar och var svimfärdig på vägen hem. Gjorde inget ansträngande idag, putsa båda selarna och ett träns. Det brukar ta typ nån timme så är det klart men idag rann svetten och jag var totalt slut så jag åkte hem och la mig igen. Vakna efter några timmar å åkte till mamma å pappa så jag fick lite sällskap å mat. Ja jag struntar ju i att laga mat när jag är sjuk så tur att mamma är lite bestämd så jag äter lite iaf. Just nu har jag bara nån grad feber så hoppas att den är borta tills på torsdag så jag kan jobba lite. Nä nu blir det ännu en film att somna till i soffan som min snälla pappa baxa in igår.....Jag är så nöjd med mina nya möbler så nästa vecka så fyller jag nog ett hästsläp eller två med möbler som gjort sitt i mtt hus...Tippen kommer att få en massa skit kan jag lova... 

See ya suckers =)


Kräftskiva

Helgen tilllbringades i Moghult. Jag var bomtätt i näsan och febrig men är det kräftskiva och goda vänner på samma plats så är valet inte svårt. Jag försökte hålla igång så gott det gick men var helt slut. Det blev lite körning på dagen oxå så det var ett pluss i kanten att få deltaga med Linda som groom. Även om jag knappt orkar vara vaken så blir det alltid så att hästarna går först. Ja det e konstigt det där med djur man orkar knappt äta eller vara vaken men ska det göras nått med djuren så får jag alltid lite extra energi konstigt nog. Men kan säga att det straffar sig idag. Är helt slut även fast jag sov i en riktig säng. Det blir inte att man sover på samma sätt som hemma, när man har någon att prata strunt med halva natten. Fast det var riktigt mysigt att ligga å tjata skit in på små timmarna det var ju ett tag sen sist.
Idag efter frukost så körde vi lite till och jag hade ett nytt sällskap i vagnen. Jag fick verkligen skärpa till mig så jag orkade lyssna och det är jag glad att jag gjorde. Tommy hade byggt banan som vi körde så idag fick han åka den och även köra den med min häst. Frasse skötte sig hela tiden. Jag kände att jag låste mig i armarna och att jag tappa fokus bitvis men det löste sig med hjälp av Tommy och att Frasse är lyhörd och har lite översende med mina missar. Så bara jag tänker efter före så kommer körningen nog att bli bättre. Har ju inte satt några orimliga mål. Det blir lagserien nästa år om vi får ihop ett lag. 
Nä nu blir det sängen för mig och imorgon blir det vila i soffan hela dagen. Har utmanat min feber i några dagar så får nog vara lite rädd om kroppen oxå. 
 

Lite paus i köningen och regnet....

Jag frös rätt mycket även om jag hade både säkerhetsväst och vinter jacka på mig.
Känner mig som en stoppad korv..... 

Hej svejs så länge...


Förkylning

Dette eländes snorande gör mig tokig. Jag vill inte nysa å snora mer nu. Jag hade tänkt mig en soft helg i Mjöbäck men vet i f-n om jag orkar detta. Mitt huvud känns som om det vill gå mitt i tu. Jag ska ialla fall koka kräfterna idag, får jag se om jag orkar vara med på lördagkväll. Fast lite fest brukar man orka konstigt nog. Ja jag ska åka bort till stallet en sväng och putsa idag. Alla grejer var så skitiga då vi kört i regn några gånger. Ska sätta mig på en stol och bara njuta av häst doften som blandar sig med grönsåpan. Putsa är inte så roligt men det blir fint när det är klart. Har ju hela dagen på mig dessutom ska på dejt ikväll så får väl se hur trevlig man är med denna förkylning. Det är väl lika bra att han ser mina sämre sidor direkt... Jag uppdaterar mer om detta i fall det blir nån fortsättning.... Nä nu blir det stallet så man kanske kvicknar till lite.

Tjing tjing..


Tja..

Här har inte hänt så mycket. Frasse har gått i vagn i 2 dagar och idag släpade jag mig upp på honom. Jag är lite febrig och känner mig helt slutkörd. Tänkte att om jag tar en promenix med Frasse så brukar jag piggna till om det bara är så att kroppen sagt ifrån. Men så är nog inte fallet jag e sjuk på riktigt och sova verkar vara det min kropp gillar bäst just nu. Men jag ska vara pigg å alert i helgen då vankas det kräftskiva å några vill man ju pilla i sig. Hoppas på bra väder oxå så jag kan åka lite vagn och ha det bra.... Nä nu blir det mer honung vilket är skit äckligt och sen kanske nån kommer med lite mat till mig.....Hoppet är det sista som överger mig idag =)


Två godingar Piraat & Frasse

Frasse 4-mån efter han kom till mig....

Trött Piraat med världens sötase hängläpp =)

Tjing gott folk =)


Fredag

Ja så har man tillbringat ännu en seg dag på jobbet. Har vekligen tappat lusten på att vara där. Så hoppas, hoppas , hoppas att nått av jobben jag sökt ska ge ett resultat. Men än så länge är det bara att gilla läget tyvärr.

Tur att man har sin lilla häst iaf. idag blev det en promenix. Vi traska runt å glodde på hus å tog oss över den läskiga bron. Ibland är lilla Frasse en äkta fegis. Men bara jag går först så går det mesta bra. Vi passa på att slappa lite i skogen oxå. Vi eller snarare jag plocka blåbär som Frasse så gladeligen käka upp, han e för go..

Hejs svejs =)


First Kloster ( Frasse )

Ja min älskade häst... Jag tror inte det finns någon häst jag haft som är som han. Jo min Forever Star L var oxå en klippa fast på ett annat sätt. Jag har nästan fått en ny Forever i min Frasse då de är väldigt lika. Jag har ju alltid sagt att mitt stora ridintresse försvann den dagen då Forever avlivades och det har varit sant ända tills nu. Helt plötsligt är det så roligt att träna och greja med min lilla kuse och snygg börjar han oxå bli. Kanske har han fått lite mage men den klär honom fint, min bästa vän Frasse...


Kortet är taget för ca: 2 månader sen. Han var lite tunn då..

Detta är 3 dagar gammalt.. Det är stor skillnad på min polle.

Ett av min favorit kort från andra inkörnings dagen. Lite suddigt men ok.

Första kvällen i rockarden. Ett STORT tack till Tommy och Linda för all hjälp..

Jag sitter och testar lite volter på en åker.

Så imorgon blir det nya tag igen och en ridtur står på agendan. Tror det kan bli lite busritt imorgon då han kan behöva få bralla av sig lite =)

Hejs Svejs Så Länge..... 


Semester

Ja jag har inte haft så mycket lust till att blogga. Så idag kände att jag var tvungen att ta mig i kragen lite. Var ju på mini semester i Vaggeryd och det var kanon roligt. Jag såg massa fina hästar och en del trevliga män .......... hehehe.... Ja det var ju semester, man måste ju få kika lite. Såg en å annan sur tjej oxå å vad det beror på kan vi ta en annan gång.. Så första dagen var det dressyr och jag titta men inte var det så speciellt roande. På lördagen däremot var det maraton och det var lite fart och fläkt i ekipagen så det var ganska kul. På söndagen vaknar jag tidigt av att det ösregnar... F-n vad jag inte gillar regn. Det blev till att stå ute i regnet å kolla presition.... eller konkörning. Det var rätt underhållande och det gick som tjosan för en del. Ja jag har haft en lugn å städad häst helg med en å annan öl som slank ner. Har även grillat korv så det räcker ett tag framöver =) Har haft världens roligaste sällskap hela helgen, Sören. Jag har inte skrattat å mått så bra som när Thomas och Sören startar sina diskutioner. Så hoppas snart på att få ha det så här sköj igen!!

Å jäklar höll nästan på att glömma. Frasse har gått i maratonvagnen i 2 dagar. Igår körde Linda och idag körde jag. Nu blev det genast såååå mycket lättare och roligare att köra. Vem vet detta var kanske roligare än vad jag trodde...


Maria & Thomas med Nisse


Ett 4-spann med fina hästar.


Aron solar lite, dressyr var tråkigt enligt honom....

     
Lite bilder från maraton... Kuskar är Frida och Thomas.

Frida och värdens goast Lemon...


Presitions körning...

Sören, Maria, Thomas & lille Nisse


Frasse igår när vi test körde honom i maratonvagnen.


Sååååå

Jag har inte gjort ett skit idag kan jag lova.. Har bara glidit runt å slappat lite värre än en vanlig ledig dag. Jag har handlat och rännt på stan en stund vilket var ett bra tag sen sist. Har även förberett en massa till imorgon så nu kan jag bara åka på en liten snabb semester. Jag fick en husvakt oxå å det e ju bra så slipper jag oroa mig för katterna.
Jag har dessutom blivit singel igen fast det var väntat. Jag har haft det på känn i några veckor men det e tråkigt ändå för jag tycker om honom. Fast jag kommer att få en toppen vän i honom och han är jätte duktig på körning så han kan vara bra att rådfråga i mellan åt. Nä nu blir det sängen för imorgon bär det av mot Vaggeryd.

Seeee yaa!!!


Semester

Japp nu fick jag ett litet samtal som gjorde mig så glad. Var ju inte så road av att åka till häst tävlingen den kommande helgen då allt e lite upp å ner. Men en annan man har gjort att jag slipper krusa en som jag är lite trött på... Lite lätt kryptiskt detta men jag vill inte nämna nån vid namn då det kan bli lite värre än vad det redan är... Så jag ser faktiskt fram i mot att sova i husvagn och mysa med goa vänner och förhoppningsvis så blir det en toppen helg =) Så inget kan göra att jag bojkottar denna helg som jag tänkt från första början... Kan bara säga att livet är ganska lugnt just nu..

Life is good!!!


Livet på en pinne...

Just nu är jag helt tömd på all energi. Både vad det gäller jobbet å privat livet. Jag blir arg som en bålgeting för ingenting och har ingen lust att ta hänsyn till någon just nu. Jag har förstått att allt inte har varit på topp på ett tag men finner så att ärlighet vara längst. Jag är av den filosofin att jag svarar när folk vill mig något även om jag inte har lust. Detta gäller tydligen inte vissa utan slutar att helt enkelt vara anträffbara å det e detta som gör mig lite irriterad. Jag har haft ett rätt stort tålamod de senaste veckorna men nu vet jag att jakten var det roliga sen när bytet var fångat så är det jakt på nytt igen efter nästa byte. Men man kan ju sopa rent vid sin egna dörr innan man tar in nått nytt.... Nä nu ska jag göra mig iordning för ännu ett arbetspass. Sen blir det häst hela kvällen så man gör något roligt idag....

Tjing Tjing!!


Grinig

Har inte bloggat på ett tag igen för allt har varit så jävla rörigt. Men här kommer en liten uppdatering på varför jag är så arg/grinig... Jag fick sparken på rätt lösa grunder och inget papper att skriva på.. Så jag ringde facket och nu fattar jag varför man betalar till dem. Marika på Handels var super bra att ha å göra med för min del, lite sämre för min chef i Stockholm.  Så det blev ett litet liv och det skulle bli förhandling men så fick jag ju lite extra på Scorett en veckas jobb närmare bestämt. Nu blev det ju inte mer än 3 dagar för helt plötsligt så fick jag så snällt gå tillbaka till MartinShop. För på torsdagen ringde Marika och sa att jag arbetsvägrade om jag inte gick å jobbade på mitt gamla jobb... Så nu har jag fått tillbaka mitt schema men problemet kvarstår ju att jag hatar en av de andra anställda lite mer än vanligt... Så hoppas innerligt att jag blir uppsagd igen på rätt sätt denna gången så jag kan gå hemma och stämpla ett tag annars blir det nog snart ett ännu större liv på jobbet. Men nu ska jag dit en sväng igen då det är söndag och min vanliga knegar dag även om jag såg fram imot att slippa när jag väl hade fått sparken, men man kan ju inte få allt......Jag vägrar att säga upp mig för då får jag karens på min stämpling så nu hoppas jag på nått av de jobben jag sökt istället.

So long Suckers!!!!!


RSS 2.0