Jaha...

Jag har inte så mycket att uppdatera er andra på. Hovis var ute idag och fixa Frasses hovar och det var ingen rolig uppgift. Han har fått en hålvägg på utsidan av vänster hov. För er som fatta vad jag skrev så inser ni att det kommer ta ett par ggr av hovis besök innan hans hov blir bra och i nuläget hoppas jag inte att det blir något regn, då det inte får komma in nån gegga eller annat skit i hålet som är stort. Men enligt hovis kommer det bli bra, det är bara jag som inte har tålamod som vanligt. Det får nog bli dojor fram så jag kan rida honom så småning om. Just nu får man vara lite försiktig.

Fick en jätte fin bild från när vi var hos Pia Steisjö och red en prova på distansritt.. Så jag lova fotografen att lägga ut det så här kommer det ;)


Foto: Inger Karlsson


Solig lördag

Jag har redan varit i stallet som vanligt varje morgon innan jobbet. Det är så gott att få mysa lite med sin lilla häst och bara få vara en stund. Så nu sitter jag på jobbet, jag börjar inte förrän om nån timme så detta skrivs inte på arbetstid. Fast just nu har vi ändå inte så mycket att göra på morgonen, efter middag brukar det vara mest kunder faktiskt.
Jag har väl inte så mycket mer att skriva om för det händer inte så mycket just nu. Jag rider och jobbar för det är flytt på gång för vår butik. Det blir långa dagar på jobbet men det är rätt gott att veta att man får en bra lön nästa månad ;) Så nu ska jag sätta på lite kaffe och tjöta lite skit innan det drar igång idag igen =)

Hejs svejs ;)


Premiär turen

Idag har jag haft lite lektion i dressyr för Lovisa. Hon var jätte duktig. Niels är ju ingen lätt häst då han e lite av en smygare som gärna slipper göra något som är tråkigt men han gick jätte fint idag. Lovisa följde med upp till Frasse en sväng och vi blev lite sugna på att sitta upp. Jag hostar å snorar hela tiden så jag fråga om Lovisa våga sitta upp och det var inget problem alls. Hon satt upp och jag hade honom i grimskaft ifall han busa så kunde jag hålla kvar honom lite ifall Lovisa hade behövt hoppa av i fart. Sånt har hänt innan att folk säger att de är väl ridna och när man väl sitter där drar de i 180...
Men döm av vår förvåning när vi kom ut på banvallen och börja traska mot Gällared, hästen gick på tygel, gick undan skänkel och sen trava vi lite. Jag sprang vid sidan om en bit men vi båda insåg att hästen var ruskigt väl riden. Så jag släppte Lovisa och hon trava iväg bortåt och vände efter en bit. Det gick kanoners så nu ska bara hovslagaren hit så han blir fin om fötterna. Han är riktigt lång i tån så han är lite snubblig, jag bör nog inte rida så mycket mer innan hovis varit på besök men nu vet jag att han är helt ok att sitta upp på och dra en repa i skogen ;)


Lovisa och First Kloster (Frasse)


Torsdag

Ja det var ju lite skämsvarning på mig igen... Jag har iof. inte gjort så många knop på några dagar då jag varit sjuk. Jag var en sväng på häst hoppningen i söndags innan jobbet och fixa lite. Kännde mig totalt slut och täppt i näsan så på dagen blev det värre. Det var lagom kul att sitta på jobbet och kippa efter andan och stackars Frida som fick höra mitt hostande och snorande hela dagen. Men jag överlevde detta oxå så nu är man lite piggare igen.
Var en sväng i varberg igår och maska av Frasse då han kommer hem på fredag om allt går i lås. Jag kommer att sätta honom i Skälstorp tills det blir bete här igen. Det ska bli lite roligt med en unghäst, han har ju inte gjort så mycket i sitt liv så hoppas han gillar att traska rundor i skogen...
Har lämnat in bilen för att få nya däck så då har jag lite fritid att sitta vid datorn en stund för något annat orkar jag inte just nu. Det blir snart full fart när bilen är klar så ska det hämtas foder och strö som ska upp till det nya stallet.

Tjing tjing på er =)

Lördag igen..

Oj vad tiden sprungit ifrån mig ännu en gång. Jag skäms lite för att jag inte uppdaterat min blogg. Veckan har dock spenderats på Martin Shop vilket suger när det är fint väder ute. Vi har inte ett enda fönster och det är kallt som f-n i butiken. Men jag behövde få lite timmar. Palle är duktigt förkyld så det är tur att man kan hoppa in och ta hennes pass.

Idag så är det tävlingar på Hermanstorp och jag var där igår kväll och förberedde det jag kunde. Så imorse när jag dök upp på klubben var det redan fullfart. Jag fixa det sista med priserna och gick igenom med dem som skulle göra mina grejer vad som förväntas hända under dagen. Hade lite tid över så jag smög bort till framridningen och kolla på dessa söta små ponnys. Det är ju inte någon stor tävling men division 3 är ändå lag tävlan så det är mycket som ska klaffa med dessa ponnys. Första klassen var Clear round och då ska man bara ta sig runt banan och inte riva några hinder så får man en rosett.. Detta är rätt uppskattat bland kidsen.
 
Nu blir det att jobba några timmar innan jag ska åka hem och rida min häst, det blir nog nån timme i skogen idag.. Det ska bli gott att rensa skallen lite då jag har hittat en ny hjärtevän och inte vet vad jag vill med mitt liv... Den som lever får se ;)

Tjing Tjing vi höres!!!


Tisdag

Hu vad påsken gick fort..
Fast jag har ju knappt gjort något som det känns nu. Påskdagen var en riktigt hektisk dag men så roligt det var hela dagen.
Det börja med distansträning hos Pia Steisjö. Vi var 8 glada ryttare med häst som skulle testa våra hästar och bli rikare på kunskap. Jag hade pulsmätare på Nappe och det var riktigt tufft att följa hans puls hela tiden. Varje ökning i backe och man såg direkt på klockan jag hade på armen om han stressa upp sig över något. Det var en lärorik dag på många sätt och vis. Vi red 2 olika slingor och Nappe var inte så pigg den sista rundan. Det hela avslutades med korvgrillning och hästarna stod i deras jättefina stall och fick mumsa på lite hö och morötter.
Sen åkte jag hem och tog en lång dusch för att göra mig iordning för nästa kalas. (försökte sova lite oxå men det sket sig) Jag var lite försenad till Eddies kalas för min planering sprack lite.. Men väl där så blev det mat (kyckling och potatis och sallad) det var sååå gott efter en dag i sadlen. Jag kännde även att jag borde stretchat lite mer än vad jag gjorde.. Det sträckte lite i baksidan av låren.
Kaffe och tårta fick vi oxå serverat och det är ju så gott. Inte för att jag ska äta en massa sånt ;) Men vem bryr sig.. Det blev även lite gottebord innan det var dax för mig att åka mot Falkenberg och förfesten jag missa. Hämta upp tjejerna (killarna fick gå) och vi styrde kosan mot Grand. Där var inte så mycket folk där när vi kom men sen blev det packat. Vi hade jätteroligt hela kvällen, jag skratta så jag hade ont i magen av Jens och hans flängande på dansgolvet. Tror inte jag har dansat så mycket på så länge heller. Vid midnatt börja Joddla men Siv spela. Sicket röj det blev och alla gamla goda låtar sjöngs det allsång till. Fan vad roligt det var. Nä nu får jag väl kanske lägga in nån bild oxå...

     
Goa pöjkar, fula outfits... Men det är precis om det ska vara... 

Kan säga att dagen efter var en lagom go pina på jobbet. Det var sömnbrist på hög nivå. Men det som inte dödar det härdar fast nästa gång så ska jag gå hem i tid... Hur många gånger har jag sagt detta tro?!! Min träningsvärk var försvunnen upptäcket jag när jag kom hem så nått gott hade det med sig.....

Hejs svejs på er!!  


Långfredag

Som vanligt så planerar jag sällan något och om jag gör detta så skiter det sig oftast i starten. Så idag när alla andra lagar mat och umgås och har det mysigt så sitter jag ensam hemma. Det är ett själv valt alternativ för jag är rätt osocial just nu. Har en miljard saker som skall fixas och känner att tiden bara rinner iväg. Men snart så löser sig nog det mesta det brukar göra det. Jag vill ha hem Frasse så jag kan börja få igång honom. Han ska ju börjas med från grunden så det kommer att krävas en massa energi och tid. Just nu har jag ingen ork i kroppen igen och flåset är inte på topp. Vet ju att det är allergi tider på gång och jag börjar undra om jag inte är allergisk mot något då jag alltid är helt slut på våren. Fast just nu har jag inte tid att gå till doktorn för att kolla detta så jag skjuter det på framtiden. Nä nu ska jag hänga lite tvätt och ta tag i disken inte för att jag vill utan snarare att det är ett måste.
Så hejs svejs på er alla ;)


RSS 2.0