Sicken dag

Ja mina dagar börjar 06.15 har Alma bestämt, min dag enligt mig själv börjar 07.00 så jag går upp å öppnar för hunden å går å lägger mig igen. Sådant kallas kompromiss.. Men det var ett tag sen jag gjorde allt på en gård själv å min rygg behöver muskler. Jag e riktigt gott trött på kvällen å det e så gott men snart e det slappt igen å Hillevi gör det tunga jobbet igen. Jag älskar att greja men det märks att man inte har så god kondis längre fast jag gör det i min egen takt så blir det gjort under dagen i alla fall.

Jag har även varit ute på vift idag, pappa ska ju få min gamla mobil så vi va på 3 å låste upp den. Det tar några dagar innan den blir upplåst för man skulle få nån kod så man kunde öppna den. Så då e det väl bara å vänta å hoppas att den kommer. Vi var även på Rusta för jag behövde hundpåsar. Min hund bor ju hos mor å far tills imorgon å då ska hon hem igen. Det var den lättaste lösningen då jag passa gården å jobba hela helgen. Har varit på ge-kås å fixat nya stakar å stjärnor, behövde fler av varje nu när jag fått ryck å sätta upp gardiner där jag först inte skulle ha några juliga. Ska även sätta en slinga i en buske imorgon då det e lite mörkt på baksidan av min trädgård. Vet inte riktigt vad som flugit i mig men det e roligt å fixa hemma plötsligt, undra om man äntligen börjar bli vuxen..??? Näää så lätt kan det inte va..;)


Huu va trist

Ja detta skit väder som har drabbat oss alla. Dagen börja bra å jag släppte ut hästarna utan täcken, tänkte att det kunde vara gött för dem å va utan. Som tur var så jobba jag ju till 16.30 bara så jag va hemma tidigt idag. Men hästarna var av en annan åsikt när jag kom hem å de ville in å det va NU å inte om 5 minuter.. Dessa ej vattentäta varelser som bor här, fast de är rät söta när de gnäggar bedjande att man ska sätta fart med mockandet å att lägga fram mat. Jag e ledig imorgon å på tisdag å det ska bli så gott. Fast på tisdag ska jag ha syrrans barn hela dagen för Måns mammas pojkvän har tyvärr somnat in. Tycker synd om Ivis som nu som blir ensammen på ålderns höst. Inte för att hon e jätte gammal men har hon har synfel och det e inte så lätt alltid. Nä nu ska jag inte sitta här vid datorn å bli långrandig. Jag ska ta mig bort till grannen för lite hoppsektionsmöte å mat.. Trevligt värre..


Livet e för gött

Jag har just börjat min lillsemester å är så nöjd. Har tänt en brasa å sitter å njuter för fullt. Katter å hundar ligger runt mig å det kan inte bli så mycket bättre. Svepte en pizza innan var så jäkla hungrig efter jag kommit hem från jobbet. Nu är stallet klart å hästarna är inne de mumsar hö å det låter så gott. Ska släcka hos dem om ett par timmar å ge dem lite morötter. Det e Nappe väldigt glad i så det blir nog några nöjda frustanden. Sitter å tittar på hästhoppning på tv å det ser så fräckt ut att våga hoppa 1.5 meter högt. Jag hoppar knappt en meter men jag e ju en riktig fegis =)

Idag på jobbet var det totalt kaos å så mycket folk var det längesen jag sett. Vi slog försäljnings rekord så det small om det. Fan vad vi e bra. Hoppas nu vår kära chef e riktigt stolt över oss för det e jag. Vi kämpa tappert jag å tjejerna å var riktigt beslutsamma att slå sommarens rekord, men vid 13.30 var det gjort så då skulle vi knäcka Göterborgs butikens rekord å det gjorde vi med bravur.. Så nu hoppas jag på en lugn söndag... Fast det kunde varit roligt med en sådan dag imorgon med, slår hemskt gärna fler rekord...


Slödag...

Jag e lite trött efter gårdagens jobb. Det var stressande å rörigt men det gick bra. Man börjar vänja sig vid dålig information å en massa ändringar som bara dyker upp. Fast det e jobbigt å försöka ha koll så man kan göra ett bra jobb. Det blir säkert bättre längre fram men man börjar känna sig sliten.  Fast det som nog e jobbigast e att min pension försvinner efter jul och jag orkar knappt strida mot försäkringskassan längre. Men min advokart e en klippa han fixar mycket som man inte har en aning om. Jag väntar även på AFA kassan om något beslut som gör att man kan få några kronor extra. Hoppas bara allt löser sig snart det tar på mina krafter totalt.

Jag har fått fixat det mesta i julklapps väg men har en å annan kvar. Igår satte jag fram stakar å stjärnor. Imorse fick jag frispel å börja med gardinerna men insåg snabbt att det blev så där, skulle behöva uppgradera julgardinerna men vill egentligen inte. Jag har ju en takhöjd på ca: 2 meter på undervåningen så det blev till att nåla upp en halvmeter gardin. Jag tänkte först klippa av det men kom på att flyttar jag så blir det lite jobbigt att få gardinerna att passa. Fast det kanske e en bra anledning för att handla nytt. Men det e ju sisådär roligt. Nä nu ska jag ta å fortsätta å fixa iordning, ska ju inte bo hemma på ett par dagar. Så gött det ska bli med en lillsemester..


Advent

De som känner mig vet att jag avskyr julpyssel i största allmänhet. Fast i år känns det helt ok att hänga gardiner å annat. Inte för att jag ska ha en massa tomtar å skit men lite gardiner å stakar/stjärnor kommer att finnas i mitt hem. Har fått en plast gran av mamma, då jag får lite kli i ögonen av vanlig julgran. Så har jag faktiskt investerat i kulor å glitter oxå, men får väl se om jag kan ha det i fred. Katt ungarna e ganska lugna. men gran med en massa bös i e säkert lockande. Jag har sett ut en gran i skogen som ska vara utomhus med lite ljus i det e det bästa med mörkret att få göra lite mysigt med ljus slingor.

Ska gå på jakt efter en topp prydnad till granen men vad ska man välja? Spira eller en hederlig stjärna... Jag får nog kolla både ge-kås å fynda. 

Sitter i soffan med Gucci i famnen å det e så mysigt, hon spinner å krånglar rundor. Fast det gör inget för hon e så söt. Nu är det snart dax att sova igen. Har ju jobbat idag, det var massor att göra inför morgondagen. Jag å Frida var på lagret å röjde å då blir det saker gjorda. Vi jobbar så bra ihop å det e sånna dagar det e roligt att gå till jobbet även om man har en dålig dag. Fast efter lite okvinnliga saker så garvar vi gött å dofter sprider sig... Fan vad det e gött med en likasinnad...


Brrrrr

Ja det e en riktigt fin dag men vad det va kallt i vinden. Tog en ordentlig tur på Nappe idag, Schacken var med oxå. Vi red upp i skogen bakom gården å Nappe var på gott humör. Men efter en stund blev han barnslig som bara han kan å det var spöken i varje grästuva i hela skogen. Efter en stund förstod jag varför han var så uppblåst, han gillar ju inte ljudet av skördaren som fällde skog. Jag tyckte oxå att det va lite läskigt med dessa stora träd som sågades ner. Killen borde nog fixat kedjan till fällaggregatet oxå den skrek oroväckande.. Men efter en stunds övertalning så gick Nappe snällt förbi. Så vi fortsatte längre in i skogen för där finns en lååååång raka som man kan ta en riktigt skööön gallop på. Så när vi väl kom dit så gick Nappe på tårna för han vet ju vad vi brukar göra där. Så jag travar igång för att fatta en kort samlad gallop då kommer Schacken å drar om honom å Nappe blev sur å börjar jaga efter hunden... Men han hade inte en suck.. Schacken älskar å springa fort å det kan inte Nappe så hunden vann. När det var dax att sakta ner va det inte så svårt, hästen var helt slut. Det tar på krafterna att springa fort. När vi väl va hemma igen så hade Hillevi gjort paj å kaffe, kan det bli bättre. Man hoppar av pollen å inser att fikat e klart.. Mumma..

När jag kommit hem så sken ju solen så jag fick ett ryck att kratta löv. Jag hatar å kratta löv, brukar vänta på ett par höst stormar så problemet löser sig själv. Men har insett att denna trädgården är i lä å då kan det blåsa som f-n å löven ligger kvar. Men fint blev det iaf. Nu väntar jag på att min mat ska bli klar sen blir det en dusch å till kvällen Bamse gympa med Emelie. Nä nu ringde tiduret å då e det dax att äta....


En ny vecka

Ja då va det måndag å undra om det händer något roligt denna vecka. Det kan bli roligt på torsdag då är det lång öppet i handelshuset med modevisning å tomte..Jag ska jobba å ha det mysigt med mina arbetskamrater. Det blir nog mycket att göra dessutom tror jag vi firar 1 års jubileum på jobbet men jag kan ha fel.. Imorgon hoppas jag på uppehåll så man kan ta en runda iskogen på Nappe. Jag behöver komma ut lite å röra på mig. Det blir väl en runda barbacka då jag inte hunnit köpa någon ny sadel. Men det e rätt mysigt om jag slipper ramla av igen...hehehe..

Hår färg...

Jag har ju klippt mig för ett tag sen men har inte hittat sladden så jag kunnat lägga in bilder.. Så nu när jag va i stan eftersom min kära mor å far bjöd på kvällsmat så snodde jag deras skit kamera, men det blev en eller två bilder som blev ok.. Så jag tror att jag behåller denna frisyr ett tag det blev bättre än förra gången jag klippter mowhak.



Innan jag klippte mig..



Förra gången jag kapa av mitt långa hår..



Denna gången blev det annan färg oxå..


Snorar.....

Ja då va det fredag kväll å jag har grejat klart efter mina gäster. Skulle ju egentligen varit i Göteborg med mina jobbar kompissar men förkylningen håller i sig.. I förmiddags näer jag va i stallet så kände jag mig pigg som sjutton å tänkte nästan ringt Mica å ändrat mig men e glad att jag inte gjorde det.. Nu hostar jag å snorar för fullt igen.

Jag var lagom full av energi imorse när jag kom till stallet. Det e ju några årsen jag hade en så bra häst som jag har nu. Så jag hoppa upp barbacka å tog med 3 av hundarna till skogen. Allt var som vanligt tills vi kom till grannen då gensköt en av hundarna Nappe som blev lite rädd på sitt sätt, så 1 sekund senare ligger jag på marken... Jag har inte toppen balans längre insåg jag. Kan bero på att sista hästen jag red barbacka på var min nordsvensk Sessan å hon dog 2006.. Efter det har jag bara haft halvtokiga hästar som man inte har kunnat slö rida på. Men efter att jag kravlat upp från grusvägen bakom grannens lada så hoppa jag upp igen å fick en runda i skogen utan fler insidenter. Jag har dock rätt ont ikroppen men det får man när man landar pladask utan att fattat vad som hänt..

Min älskade nordis Sessan.       Kort taget 2005


Storm

Jag gillar hösten å stormar. Då kan man tända ljus å mysa i soffan. I år blir det inga ljus på bord då jag har kattungar hemma igen. Men nu har jag en bra anledning å köpa fina ljuslykter istället..

Jag har jobbat heldag idag å nu e jag riktigt trött. Det kom 3 pall varor å det var massor med roliga saker i en dem. Det kom en massa julstavar å de var fula så de var roliga. Vem f-n köper en med julklockor på eller en som ser ut som en gran.. Jajaja de säljer säkert som allt annat på jobbet. Jag ska jobba imorgon igen så det blir ordning i kaoset som råder på lagret. Jag å Mica rota i varenda kartong så vi skulle se vad vi fått men det blev en riktig röra. Fast det fixar jag imorgon..


Ridhus..



Jag å Inger tog våra hästar med oss idag till ridhuset. Nappe var så duktig att jag önska det var vår så man kunde tävla. Han gick över förväntan men det kan ändra sig fort. Det är färskvara dressyr arbetet ett par misstag å man kan få börja om från början. 

Inger hade med sig Luna hennes quartersto. Hon e en toppen fin häst. Femenin, snäll å så underbar i sitt psyke, önskar ibland att man fortfarande red western så man kunde ha en sån häst.  


Ledig

Idag har jag gjort så mycket som jag inte orkat med innan när jag varit sjuk.. Dagen har gått så fort men det e så gött när allt bara flyter på.
Morgonen börja med en skogspromenad med häst å hundar. Sen var det hemmåt å 2 maskiner tvätt. Jag har ju bytt mobiloperatör så jag va på telia å fixa det sista. Det blev en blå mobil, de fanns i rosa å nån vit men det känndes inte som Malin mobiler.. Jag vill ha en som inte blir så skiten fort.
Jag hjälpte Inger att flytta en häst idag och det gick bra. Fast oftast e det inget krångel om man bara e lugn. Efter det så åkte vi till Skrea å jag klippte Rosensparre och det blev bra. Han var så lugn å sansad för att vara hans första klippning. Det e så synd att han inte blev en större ponny då hade jag velat ha honom, han har en riktigt bra skalle den lilla sötnosen. Nu har jag satt mig i soffan efter jag fått i mig lite mat å bullar som jag å Frida gjort. De var riktigt smaskens nu när jag börjar känna vad mat å annat gott smakar.  


Då va helgen förbi..

Jag har jobbat som vanligt å snorat som sjutton. Jag hostar å snorar än å det verkar inte vara nått slut på eländet.

Igår var jag på festligheter, ridklubben fira 25 år. Det var mat å musik å riktigt trevligt. Jag hamna vid Huberts bord så jag hade så roligt hela kvällen. Marie har världens roligaste kille jag kan skratta i timtal när han drar igång. Marie e oxå en riktigt kul tjejkompis, hon har alltid ett skämt på gång. Det var en så lyckad kväll men den blev tidig eftersom jag e förkyld å lite febrig än så behöver jag sömn.

Mina kattungar kom hem igen efter de bott hos ett par i några veckor. De trivdes nog inte där de stackarna. Nu sover de som stockar å verkar vara glada över att vara hemma igen. Jag hade dock vant mig vid att slippa städa efter dem men men ibland e det ödet som vill annat. Jag tror de får stanna här nu, jag har inte hjärta att ge bort dem.....


Mobil ångest

Jag har äntligen sagt upp mitt abonemang på 3 eftersom de suger... Så in på telia idag för å kolla vad de har å erbjuda, de hade flera bra lösningar för mig men jag har ju ångest varje gång jag ska ha ny mobil. Jag e sällan nöjd vill oftast ha kvar min gamla som jag svurit mig trött över. När den e paj eller inte funkar som den ska då får jag noja å vill ha den för jag vet vad den innehåller... Jag har bytat mobil ganska ofta det senaste men inte fått tag på en som jag kan lita på. Här hemma e det riktigt kass mottagning på de flesta operatörer men telia funkar nöjbart.

Så vilken mobil ska man välja?? Vill nog ha en sony/eriksson men en c905 eller en 595 jag har kollat upp båda. 905 har 8 pixlar men kostar huggorm, snål som jag e så lutar det mot en billigare men med nöjbar kamera..Ångest säger jag bara... På måndag ska jag in igen på telia så om det blir nån ny mobil återstår att se, men jag behöver vekligen en ny.. Fan vad jag velar jämnt... 

Jag var hos min vän Sarah idag å nu ser jag ut som en skunk i skallen, Fast det blev riktigt fint... Mohawk i lila/rött.. Den som kommer till jobbet imorgon får se hur det ser ut.. Fast jag e så nöjd för det blev så bra.. Tack Sarah för allt å att mina ögonbryn e så fina oxå, Lite mindre å mörkare. 

Nu väntar jag bara på ett sent samtal från en som vill bli hämtad i stan i natt.... Jajaja det e bara å ställa upp å vara snäll det har man igen en vacker dag..=)


Blääää

Jag har fått feber igen.. Fan när ska detta ta slut? Jag har fått en förkylning oxå men det e inte så jobbigt som feber. Släpa mig till stallet innan och det var riktigt jobbigt. Men hästen måste ju ut å hunden ska oxå röra på sig. Nu sitter jag tryggt i soffan å ska strax göra lite frukost av något slag. Det får nog bli the för det gör lite ont i halsen...Men jag frisknar nog snart till igen det som inte dödar det härdar...


Sorg..

Jag har sorg idag min katt har gått in i ljuset.. Ja han blev bara 18 år nästan 19 om han hade fått leva tills mars månad. Jag fick ta bort honom idag å det var riktigt tungt. Han var dock sjuk det sista så familjen bestämde att det var dax att han fick somna in. Han var ett skelett med päls på det sista, han brukade väga typ 8 kilo när han var i sitt esse. Han kommer att vara en saknad medlem i våran familj för envetnare å mer bestämd varelse får man leta efter. Jag kommer att sakna det eviga mjauandet å tiggandet vid bordet å kylskåpet...



 

Musse taget i somras.. Han sov alltid i min säng..


Kallt

Jag har haft en så snurrig dag idag.. Det börja med att hovis skulle dyka upp å som man vet så kommer han sällan i tid. Han kom 45min försent men man e ju van. Nappe va duktig å skorna kom på plats fort. Tommy ville sälja en av sina hästar till mig. E man bra på hästar eller vill han bli av med en krake bara?! Jag tror eller hoppas att han gillar min hästhållning för jag hade aldrig sålt en häst till fel person. Men men man vet aldrig.

Dagen fortsatte mot Okome för bil lagning det tog hela dagen typ. Mitt i allt så skickas jag till banken å affären för att handla middagsmat. Ja mekanikerns mage kurra så mat på agendan. Det blev korvstroganoff med pasta, så där gott tycker jag men smidigt å enkelt att laga. Han försågs även med matlådor för veckans jobb i sin lastbil. Jag tackar ju inte nej till en tripp med hans cheva pickis... Det e så mysigt att brumma runt med en STOR bil ibland.

Sen var det hästar igen. Min hovslagare var hos grannen å hon jobba så jag släpa ut hennes 2 godingar i hagen när de var nyskodda å fina. Hon har en så underbar nordsvensk märr som man bara älskar. Vackrare å goare häst får man leta efter. Önskar man kunde klona Bella..

När jag trodde dagen var över å man kunde slappna av med ett besök hos bilprovningen. Dessa j-vla 2:er man har frusit över hela dagen var äntligen klara. Jag kom dit å då var någon sjuk så det var inställt med ombesiktning. VA FAEN!!! Jag sura till men kom på att surfis Conny gillar om man gullar å fjäskar lite. Det gjorde jag å vips fick jag komma in å besiktiga. Fast det sluta med att svetsen på stötdämparen som hållit aslänge hade släppt så nu har jag ingen stötta på höger fram.Så det blev en så kallad 2:a men ändå inte!? Men har några dagar på mig att be min vän som gillar å meka, fixa min skitbil =) 

Jag frös så jag skaka på besiktningen. Så det enda smarta jag kom på vara att mamma badkar ville ha mig som sällskap ett par timmar. Det tar ju typ 2min att åka dit från besiktningen. Jag ringde å kolla vad de gjorde, inget blev svaret. Så jag å voven åkte dit å åt oss mätta å belåtna efter jag tinat i badet. Sen titta vi på ge-kås pinsamma såpa.

Denna dagen har gått så fort så imorgon ska jag till Sörensgård å baka med min vän... Fika mys en hel dag å inget bilmek.


Lördag

Som även är jobbe dag. Det var så go stämning på jobbet idag. Jag, Mica, Frida å Calle hade fullt ös hela tiden å dagen gick så fort. Det va längesen det var så bra stämning på jobbet. Det var massor med fina pojkar att titta på så då är det extra trevligt att stå i kassan så man har koll.=)


Impulsiv

Jag har en förmåga att göra saker när jag känner för det å ibland är det inte så genomtänkt... Fast jag har sagt att jag ska fixa mitt hår ett par månader nu å idag fick jag tid över. Det blev mohawk igen. Jag gillar tuppkam å det blev så bra. Mina kruller gör sig riktigt bra i denna frisyren... Ingen mer platt tång på ett tag. Jag shoppa lite på gekås idag med man måste ju göra sånt ibland, det e ju farsdag på söndag så nått ska ju papsen få. Handla även en å annan julklapp. Jag köpte kuddöverdrag å det blev så bra så jag måste upp imorgon å köpa fler till den andra soffan, ingen vit soffa mer!!


Snö

Ja årets första snöblask har anlänt. Skrållan vägrar lämna soffan å Schack hon myser i sin fotölj. Det e samma visa varje dag mina djur har sina favvo hak å den som tar å sätter sig på nått av ställena blir utstirrad tills man flyttar sig. Vädret gör att de är lite slappare än vanligt fast Linus har tagit sig en promenad i blötan. Han kommer nog snart in igen han e ju lite fisförnäm..

Har jobbat idag och det sög totalt att vara där. Massor med krångel å sura miner man kan tröttna för mindre. Jag har lust att göra nått annat å kommer att kolla in mina möjligheter till annat kneg. Fast det går säkert över så småning om.. Det e väl alltid upp och ner vad man än gör.

Tänkte åka till ridhuset nu ikväll men där va lektions ridning bokat så då får man hitta på annat. Nappe blev nog inte så ledsen för det så imorgon ska jag jaga runt honom i skogen igen. Ska nog ta en tripp till ridhuest på fredag morgon tidigt får kolla med Inger om de vill med, hon och Junessa.



Junnessa & Inger, Jag & Napoleon när vi var i skedala och tränings tävla. Inte så bra kort....


Life is good

Min kära vän Linda säger alltid "Life is good" å hon har så rätt. Livet kan inte vara bättre. Jag har repat mig hyfsat efter vad det nu va jag hade, det sägs att det var en mild form av nasse sjukan. Så det kanske va det jag hade vem vet... Men piggare blir jag i alla fall så det e gott med lite ork igen.

Jag tog en tidig morgon idag å gav mig ut å rida vid 8 tiden, det regna lite men så gott det va å börja dagen med Nappes sällskap. Jag var även så smart att jag tog Schack, Svante och fick med mig Vincent på ett hörn oxå. Så nu har hundarna oxå fått en ordentlig promenad. Nappe är väl inte världens lyckligaste när hela hundgänget e med, men snäll som han är så låter han dem hållas när de jagar runt benen på honom.

Jag fick fika sällskap när jag kom hem, 2 busfrön å syrran dök upp med glasstårta å det var gott. Så kaffe å mys på förmiddagen va inte helt fel. Gladast över sällskapet är Skrållan hon gillar när barnen är på besök. Nu väntas en dusch eftersom jag varit ute å grejat i trädgården lite så nu är trädgårdsmöbler å annat inplockat tills det e dax att bära ut det igen. Sen är det ju dax för bamse gympa idag oxå, Emelies å min lilla grej ihop. Hon har säkert redan på gympadräkten med tights å benvärmare..... Ska fixa lite kort... De är så söta när de leker å gör hinderbanor...


Lång vecka...

Det känns som om denna veckan e så mycket längre än vanligt. Jag har jobbat 5 dagar å känner mig lite trött i kroppen. Jag e  inte helt frisk från flunsan heller.. Men men det går nog över snart. Red på min polle i fredags när jag var ledig å han var riktigt pigg efter 10 dagars vila. Så nu får det bli ordning på ridningen igen för det e inte nyttigt för mig att inte motionera.. Jag e förhoppningsvis ledig måndag å tisdag men då ska jag fixa volvon eller jag har fjäskat för en polare så jag slipper skita ner mig i onödan å det e kallt å vara i garaget nu. Men det e bara spindelleder å handbroms så det går fort när han fixar åt mig.. Fan vad jag e lat när det kommer till bilen jag e ingen mekare längre jag bara gasar tills det rasar... Ja det har blivit min filosofi fast en gammal volvo håller för rätt tuffa tag. Kommer nog att behålla den å kanske köpa en annan bil upptill kan inte bestäma mig. Har väldigt stor ångest över min svarta fara, jag gillar den men behöver en nyare bil med bälten om jag ska ha folk med mig. Vad som händer vid en krock med mig själv har jag redan vetskap om, man dör.. Men någon annans liv vill jag inte ha på mitt samvete. Man kanske kan sätta in riktiga bälten å det kan kanske bli nått som blir gjort sen men jag behöver en säkrare bil nu när man kör till jobbet. Det finns många tomtar som inte borde ha körkort som färdas på samma väg som mig när jag e på väg mot jobbet....




  


RSS 2.0