Nyårsafton

Det är en kall dag idag. Men Hillevi och jag klädde på oss ordentligt och 9.30 på förmiddagen satt vi upp på hästarna i 12 minus grader. Sen tog vi en ordentlig runda i skogen med hundarna. Så här kommer lite bilder så här sista dagen detta året...
Kramar på ER alla och ett gott slut och ett gott nytt 2010.


  
Hillevi, Bästis och Svante
 

Jag & Napoleon


Napoleon

         
Bästis & Napoleon


Månsken

Igår var det en sån super dag. Jag gjorde en sak jag inte gjort sen jag var tonåring. Fast det var ju inte så länge sen *fniss*. Jo det var ett tag sen dock. Det vi gjorde var att rida i mörker eller det var inte så mörkt när det är snö i skogen och månen ger ljus. Det var otroligt vackert att skritta i skogen med hästarna och alla 3 hundarna. Detta var faktiskt Hillevis id'e och den var strålande. Det som var finast var när månskenet lös igenom granet och kasta fina skuggor på vägen. Nappe och Bästis var nyskodda så de hade bra fäste på de isiga vägarna. Det är svårt att beskriva detta då allt är relativt, men har man möjlighet att uppleva det så gör det. Känslan av att sitta på sin goa häst mitt i skogen då det är riktigt mörkt och endast höra klappret av hästarnas skor är så befriande....Man tömmer all dålig energi och känner ett lugn som inte går att beskriva.

Vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt 2010


Måndag

Idag vakna jag tidigt och såg att det snöat rejält inatt. Det var så fint. Sen börja det regna som om himlen vore öppen. Så jag tog god tid på mig. Att enbart slappa på morgonen är så gott. Kusinerna trynade på ordentligt och jag tog mig till stallet. Det var riktigt halt på vägen så jag blev inte så kaxig i den nya bilen. Väl i stallet så var det fint och ljust, det var betydligt mer snö där. Jag släppte ut hästarna och Nappe hade det tufft och halkade en del. Imorgon så kommer hovslagaren äntligen och då blir det brodd på Nappe kanske även sulor.



Bästis & Nappe.



Schack smälter fint in i omgivningen.....


Juldagen

Så nu var julen snart slut å det ska bli så gött när det e vardag igen. Jag e ju inte så mycket för jul å sånt så det ska bli gott när allt flyter på. Har ätit massor med mat å godis som vanligt. Så nu blir det till att springa av sig de extra kilona. Det e ju bara 6 månader kvar till midsommar.......

Idag har jag även köpt mig en nyare bil. Det blev en vit 855 som var i hyfsat skick. Så morgondagen ska bli att byta däck å fixa försäkring på kärran. Bilder kommer kanske sen men alla vet ju hur en volvo ser ut =)


Snö, snö, snö

Det vräker ner utanför mitt fönster å jag bara myser. Igår så var jag och Frida i Kållered för att shoppa lite. Där va det snö kan man lungt säga. Det gick i 45 km/h på motorvägen men vi kom fram. Det blev skor och ett besök på Ikea.

 För en liten stund sen var jag arg som ett bi för min dumma bil krångla. Den var på vägra starta humör. Så jag gick in igen å då börja det snöa så fint. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig till jobbet om detta håller på för de varna för mycket snö. Men får hoppas att de skottar 154:an till imorgon så jag kan ta mig fram. Litar inte på mig själv som bilförare vid sånt här väglag. Dessutom har jag ju inga bälten i min räcer...



Lite snö var det i Kållered igår kväll när Frida å jag var i shopping tagen..



Skrållan slappar värst alltid....



Calloway eller Monstret som hon oxå kallas.



Min nya soffa med ett riktigt fult överdrag, den ska var biege.

          

Mitt garage å stall i snö...


Pyssel

Jag har fått julfnatt... Har snart klätt granen klart å börjat leta efter alla dessa j-vla tomtar. Har även varit kreativ med syrrans goda smak. De blev väl fina.=) 


Skarsnö

Jag som ofta går i skogen borde veta bättre. Men idag hände det som inte är så bra. Min hund skar sig på snön. Det syns ju inte att hon blöder innan man kommit hem å in i värmen. Då rinner det ganska ordentligt så det blev tassbandage på 3 tassar. Det är inte farligt eller ovanligt. Men man tar sällan ut sina jakthundar när det är skare men det misstaget gjorde jag idag. Men man tänker inte ibland, det var fintväder å solen skiner. Vi gick en riktigt fin å mysig slinga i skogen. Hundarna sprang å lekte å skällde så det var så mysigt. Det var för halt för att rida å då är det gott med en ordentlig promenad så man fått riktigt med frisk luft.



Min söta lilla hund med klister lindor på tassarna



Mina vita rönnbär i trädgården. De är ganska coola faktiskt.


Kallt å snöigt

Det e sällan det e så här kallt länge. Det har hållit i sig ett par dagar nu å det verkar fortsätta. Jag kan inte rida för jag har inga broddhål i mina skor på Nappe så får vänta tills hovis varit här den 29/12 eller hoppas på mildväder så isen försvinner från vägarna.. Det får gärna bli kallt igen men ingen is tack.

Har varit på riktigt pyssel humör idag å fått gjort en del men har så mycket kvar att göra. Mina djur är ju inte så bra på ordning å reda så damsugaren är ett flitigt redskap i detta hemmet. Men man ska inte klaga de är ju mysiga när de kryper ner i soffan under täcket som små värmedynor. Det var riktigt gott i eftermiddags efter jag varit i stallet å sen fått hjälp av pappa att bära in den nya (bättre begagnade) soffan. Det var kallt med en promenad fast jag hade termobyxor å långkallingar på mig men hundarna verkade inte bry sig om kylan. Dock var det riktigt gott att krypa ner under duntäcket i soffan å väntan på att man skulle tina.

På kvällen var det möte på jobbet å det vankades mat. Jag var dock skeptisk för det snöa som f-n å jag gillar ju inte att köra i sånt väder. Men tog mig till Ullared å sen till skogs. Chefen bor i skogen så det var riktigt fint med snöfallet å att det stanna på marken. Det tog inte en lång stund innan våra bil spår dit var borta. Då ville jag inte sitta där mer fast det var ju Fridas bil vi hade dit så det känndes säkert. Fast jag skulle ju ta min skit bil hem å det känns inte lika säkert fast den funkar som den ska..Nä nu e det dax att knoppa, imorgon ska det hämtas torv...


Vinterdäck

Ja idag skulle jag gjort en massa grejer innan jobbet men det blev andra planer. Jag fick åka till stan å till JJ's däck. Min far gick upp i atomform igår om att jag halkat runt på vägen till stallet å inga vinterdäck hade kommit på. Ja det kan vara så att min bil är det sista jag oftast tänker på så vinter däck e ju inte så prioriterat fast de ligger i garaget. Fast nu var jag rätt glad att jag fick mig en skrapa av pappsen för det var glasgata imorse. Det kändes lite säkrare att åka hem från stan för det spann inte hela tiden å jag hade fäste på stora vägen för det gick lite fortare på hemvägen. Så nu ska jag ta å byta om för det e strax dax för jobb.. Suck!..



Snö

Vakna imorse å upptäcker att det är vitt ute. *Myyysss* Fast upptäckte senare att vinterdäck är bra om de sitter på bilen å inte ligger i garaget i detta HALA väder. Jag sladda bort till stallet å snurra på vägen en gång å var hälv vägs ner i diket en. Men jag kom fram för att kolla in de nya hästarna som kom igår kväll.. Så jäkla nyfiken så att jag nästan sprack. Ja jag trotsa min största fobi på vintern som är att köra i halt väglag. I vanliga falla hade jag stannat hemma men det var ju hästar som hägra å då kan jag göra typ vad som för att få se..

Det som mötte mig i stallet var ett Connemara sto, hon var vit å jätte mysig. Skulle gärna ha ägt henne själv. Den andra lilla krabaten var en 8 mån hingst som ska vidare till en annan familj som även köpt fler hästar som redan kommit hem. Men jag blev så förtjust i stoet och hoppas att fölet kommer att bli lika fint. Detta kommer i maj månad om allt stämmer.

Var även ute på lite shopping idag det blev loppis å en massa roliga fynd. Sen drog vi vidare in på ge-kås å shoppa det sista julklapparna. Mamma å pappa var med å pappa e ju inte känd för att shoppa. Honom satte vi på en bänk vid utgången så han kunde kolla in folk å sen komentera dem hela vägen hem. Så allt var som vanligt. Jag e så godis sugen men hittar inget gott i skåpen får nog ta ett varv till...

Hejs svejs...   


Kallt å mysigt...

Har gjort massor av grejer förutom att jobbat hela helgen. Lördagen efter jobbet va jag hos Chrille å Magdalena å käka. Hjälpte dem med att få upp lite gardiner å tomtar å Magdalenas lilla gran. Så det blev så juligt å fint i deras lägehet. Tyke fick oxå lite sällskap av Schack å de fick va ute å springa lite med varandra.

Söndagen var värre. Jag låna Ingers bil å transport å drog till Kungsbacka. Där va jag å hämta en bäddsoffa. Som va ok fast lite fläckig. Sen satt jag hos Inger på kvällen å vi smidde lite planer om husköp å häst affärer.. Det blev rätt sent, så idag va det segt att gå upp. Men nu har jag ridit en sväng med Hillevi å Bästis i skogen. Det var fruset å kallt men så fint. Det snöa hela tiden å nu känns det som om att det kan bli en jul ändå....


Party

Japp så sluta min kväll på jobbet. Fast vi har döpt det till tjejkväll lite orättvist mot alla killar som kanske ville ha killkväll hos oss. Men det går att ordna det oxå, det e lite annat kanske men ingen har bokat oss så då blir det tjejer. Idag var det en kille å 9 tjejer men det gick bra. Han hade värmt upp självförtroendet med lite pilsner så kvällen gick som smort. Det var jätte roligt, stämningen blev lite lättare när det kommer nån av motsatt kön. Det e sånna här kvällar som gör att mitt jobb blir så mycket roligare.


Ledig

Har hjälpt Inger på gården lite idag. Vi har diskuterat hemsidor å Connemara avel, å det e så roligt. Inger väntar hem ett sto från Irland nästa vecka å jag e så nyfiken på denna varelse. Jag har sett fina bilder men de kan luras det e bättre å se vad det är när det kommer hem. Jag e ialla fall så nyfiken att detta e bättre å roligare än något på länge. Jag har blivit så inspererad så nu e jag oxå sugen på en Connemara. Nappe e ju till hälften Connemara så det e nog lite därför oxå, jag e så nöjd med min häst men e medveten om att han inte håller i all evighet. Så nu funderar jag på ett föl för om det kommer något trevligt nästa år så är Nappe 18 år när det e dax att börja rida en ny unghäst iså fall. Men man vet ju som vanligt inte vad som händer i framtiden men spåna kan man alltid göra...



Schackens polare Vincent e så söt..


Onsdag

Jag steg upp utvilad å lite piggare. Det första som är ett måste blir damsugning, f-n vad mina djur skitar ner. Sen blev det disk å imorgon har jag bestämt mig för att torka av lister å golv i alla rum. Inte så många men det tar ändå tid.. Jag ska även hjälpa Inger å fota hästar imorgon ifall att Luna kanske kommer att lämna oss på lördag. Jag hoppas att de köper henne fast ändå inte, för det är ett kanon sto som nästan skänks bort med tanke på hennes extriör å i avels sammanhang. Hon e så trevlig att man vill att hon ska få det bästa hem som går att finna. Ska även ta en ridtur på Nappe innan det blir tråk städning. Jag bör ju börja på det nu innan mina gäster kommer å ska bo här. Har ju visseligen 14 dagar på mig men det kan gå fort om man jobbar som jag gjort det sista. Är mer på jobbet än hemma fast det e helt ok när man väl kommit dit. Det jobbigaste är när man får städlust eller bara får fart med något annat å ska avbryta för att duscha å fixa sig i ordning för att köra till Ullared då känns det motigt värre. Nä nu blir det till att jaga mina djur en stund sen blir det sängen för en tidig morgon imorgon..

Tjing tjong alla där ute....


Tisdag

Jag har haft en så rörig dag idag. Jag å Inger skulle till ridhuset med hästarna å när jag kommer till gården är allt svart. Men de kan ju fixat å donat på morgonen ändå. Så jag tar ut min häst ur boxen å gör iordning honom och jag var klar vid 8.30 då går jag å knackar på för att se om jag ska släppa ut den andra hästen. Det visar sig att de har försovit sig så nån frukost hade de inte fått de små pollarna. Jag åkte iväg å red å det gick jätte bra. Sen fick min häst brunch istället... =) Jag åkte hem för att greja lite men e lite trött efter veckan som varit så jag ska bara vila lite på soffan... Lite blev länge typ 2 timmar så nu blir det en lång kväll å inget gjort i städväg eller bakväg.. Men e ledig på torsdag oxå..=)


Måndag

Ja så var min tid på Stutelid över å herrskapet har kommit hem. Fast jag e rätt glad att de är hemma så jag kan få sova i min säng igen. Det e så mysigt på gården, jag stormtrivs hela tiden. Men hemma är ju här å det e lite bökigt med någon annans hem å grejer. Hoppas nu på att man kan få köpa ett sådant ställe i framtiden. Det händer ju inte så mycket i livet just nu men det e rätt gott att ta det lugnt....


Nappelusen...

Var i ridhuset idag för det var så hårt att rida i skogen. Nappe hade nog fixat det men inte Luna, Ingers häst. Hennes häst e oskodd så då flisas hennes hovar upp å hon kan få riktigt ont. Men ridhuset va så där å rida i, trodde det var kondens i taket men när man kolla på sanden var det ränder av vattendroppar. Så det regnar in å taket e ny bytt av en STOR firma här i Falkenberg. Inte deras bästa takbyte kanske å det e rätt surt att betala för manegekort när det ideligen droppar på en. Dessutom låg där nog is på taket som börja kana å Nappe som e en stor fegis flög i luften lite, gött att han har lite gnista min lilla goding. Nä nu e det dax för sängen e så jäkla trött hela tiden önskar bara helgen var över å att man slipper å tänka att man ska behöva jobba. Vill sova hela tiden vet inte vad det kan vara.. Vinter ide kanske...


Kallt å fint

Hu vad det var kallt när jag gick upp vid 6 tiden för hunden ville ut. Men det ville inte jag kan jag lova, kallare än i sibirien typ. Nja skoja bara men 7 minus stod det på tempmätaren Brrrr.. Sen gjorde jag dagens sysslor mata djur å släppa ut dem. När jag va på väg hem till mitt lilla hus så kom det lite blixtrar vid höger öga... Ja migränet slog till.. fan inte idag jag ska ju jobba. Fort så skicka jag ett mess så de på jobbet vet för om ett tag så ser jag inget alls å huvet håller på att gå i bitar. Proppa i mig värktabletter å lite tradolan så man somnar (däckar) fort för då blir det inte så farligt. Sov som en stock i några timmar å nu börjar det räta ut sig, det e dessutom mörkt ute igen.. Jag tog en liten bensträckare i skogen innan å det var gott med kall, frisk luft. Ska försöka få i mig lite mat å julmust såklart det e ju lagligt att få i sig några liter fram till jul..

 

Gillar sån där mossa men den va finare i skogen än på bild... 



Vägen hem.. Även stans bästa gallop sträcka..


Myyyyyssss

Ja jag har blivit en riktig mys fis å bara går runt å mår oförskämt bra. Jag har släppt allt gammalt skit å låter saker mest bero. Har även kommit på att min semester påverkar mig så positivt att det känns som om att jag borde bo på denna plats permanent. Jag känner mig lugn å harmonisk nu när jag sitter mitt ute i ingenstans, det e kolsvart ute och inte är jag mörkrädd heller. Det e konstigt för jag borde vara lite orolig för det e jag ju jämnt hemma hos mig, då alla kan se in å jag känner mig inte säker helt enkelt. Jag ska nog bo mitt i skogen utan grannar då mår jag som bäst.. Lyktstolpar, bussförbindelser å asfalterade vägar e verkligen inte min grej. Nä nu ska jag lägga in fler vedträd i brasan å mysa lite mer med min största last just nu JULMUST.. Det e så gott... Krameli kram på er alla..


RSS 2.0